Geek Trivia: wat was de eerste interactieve filmvideogame?

M.A.C.H. 3 Dragon's Lair Astron Belt Cube Quest

geek-trivia-wat-was-de-eerste-interactieve-film-videogame foto 2

Antwoord: Astron BeltTijdens de explosie van consolegaming in het begin van de jaren tachtig waren er honderden game-ontwikkelaars die aan het kauwen waren om interactieve, meeslepende en geweldige videogames te maken. Ze werden echter frustrerend beperkt door de beperkingen van de vroege generatie consoles die nauwelijks in staat waren om verschillende en unieke spelerspersonages weer te geven.

Om deze beperkingen te omzeilen (en om games te produceren met tussenfilmpjes van filmkwaliteit die al tientallen jaren niet mogelijk op de computer zouden kunnen worden gemaakt), gingen verschillende slimme ontwerpers over op een soort kies-je-eigen-avontuurformaat met behulp van de (voor de tijd) ruime opslagcapaciteit van de LaserDisc. Deze games combineerden een zeer eenvoudige gameplay (vergelijkbaar met de andere games van de dag) gecombineerd met echte filmbeelden om een ​​visueel rijke game-ervaring te creëren die lichtjaren verder gaat dan wat door vroege speelautomaten kon worden weergegeven.

De eerste game was Astron Belt, geproduceerd door SEGA, waarin een eenvoudige third-person space-shooter werd gecombineerd met beelden van drie sci-fi-films (Star Trek II: The Wrath of Khan, Battle Beyond the Stars en Message from Space). Deze techniek, het samenvoegen van videogames met reeds bestaand beeldmateriaal (meestal van Japanse films en televisieprogramma's die het westerse publiek niet zou kennen), was heel gebruikelijk omdat het hielp de productiekosten laag te houden.

Ondanks dat het de eerste op LaserDisc gebaseerde interactieve filmgame is, wordt Astron Belt niet het meest herinnerd. Dragon's Lair, dat kort na Astron Belt werd uitgebracht, werd de populairste op LaserDisc gebaseerde videogame in Amerika, en is de game waar de meeste mensen aan denken als ze aan het genre denken.

Meer verhalen

Geek Trivia: wat deed de eerste automaat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Gebruik deze tijdelijke oplossingen om problemen met ontbrekende functies in Opera 15 op te lossen

Vorige week bracht Opera de eerste stabiele versie van hun vernieuwde browser uit, maar veel mensen waren niet blij dat sommige van hun favoriete functies nog steeds ontbraken. In een poging om de kloof te overbruggen totdat nieuwere releases deze problemen kunnen verhelpen, heeft Opera deze verzameling fixes uitgebracht

Hoe u de hostnaam van uw Raspberry Pi (of een ander Linux-apparaat) kunt wijzigen

De standaard hostnaam voor de Raspberry Pi is, creatief genoeg, raspberrypi. Wat als u een andere hostnaam wilt of hostnaamconflicten op uw lokale netwerk wilt voorkomen? Lees verder terwijl we u laten zien hoe u snel de hostnaam van een op Linux gebaseerd apparaat kunt wijzigen.

Het startscherm van Office 2013 uitschakelen

Wanneer u een Office 2013-programma opent, wordt automatisch een startscherm weergegeven met de verschillende beschikbare sjablonen en een lijst met recent geopende documenten in de linkerkolom. Als je dit scherm vervelend vindt en er liever aan voorbij gaat, is het eenvoudig uit te schakelen.

Pin-aanmelding inschakelen voor domeingebruikers op Windows 8

Domeingebruikers mogen standaard niet inloggen met een pincode. Met een klein beetje GPO kunnen we dat echter veranderen.

Geek Trivia: welk populair huisdier was het resultaat van op vervuiling gerichte experimenten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw workflow kunt automatiseren in Adobe Photoshop

Adobe Photoshop is niet alleen een krachtige hands-on tool voor het bewerken van afbeeldingen, het is ook een zeer krachtige hands-off tool voor het bewerken van afbeeldingen. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u repetitieve en routinematige taken kunt automatiseren, zodat u uw tijd creatiever kunt besteden, in plaats van bij te snijden, te corrigeren en anderszins te klikken.

Hoe Windows 8.1 te optimaliseren voor een desktop-pc

Als je iets over Windows 8.1 hebt gehoord, heb je waarschijnlijk gehoord dat Microsoft de Start-knop terugbrengt. Windows 8.1 bevat veel functies die bij Windows 8 hadden moeten zijn inbegrepen, en het kan veel minder ongemakkelijk aanvoelen op een desktop-pc.

Hoe Windows 8.1 SkyDrive overal integreert

Een van de grootste veranderingen in Windows 8.1 is de SkyDrive-integratie. In Windows 8 was SkyDrive beschikbaar als moderne app en als desktop-app die je kon installeren. In Windows 8.1 is SkyDrive geïntegreerd op systeemniveau.

Rijen en kolommen verbergen en zichtbaar maken in Excel 2013

Het kan zijn dat u een rij of kolom uit een spreadsheet wilt verwijderen, maar deze niet permanent uit het werkbladbestand wilt verwijderen. Excel heeft een functie waarmee u een rij of kolom tijdelijk uit het zicht kunt verbergen.