Geek Trivia: wat verzamelt een hemipteroloog?

Munten Handtekeningen Insecten Postzegels

geek-trivia-wat-doet-een-hemipteroloog-foto verzamelen 2

Antwoord: InsectenAls het zeldzaam, interessant of verzamelbaar is, kun je er zeker van zijn dat er een groep is die het verzamelt. Munten, postzegels, honkbalkaarten, 18e-eeuwse tabaksproducten, als er iets te verzamelen is, is er iemand geïnteresseerd in het samenstellen en organiseren van een verzameling. Naast alle termen die bij de hobby en het verzamelen zelf horen, zijn er ook termen voor de mensen die het eigenlijke verzamelen doen. Filatelisten verzamelen postzegels, vexillofielen verzamelen vlaggen, filigrafen verzamelen handtekeningen, enzovoort.

Hoe zit het met bugverzamelaars? Hoewel entomologen mensen zijn die insecten bestuderen, betekent studeren niet noodzakelijkerwijs dat ze worden verzameld. Hoewel veel van de mensen die insectenverzamelingen bijhouden gepassioneerd zijn door het bestuderen van de wezens die ze verzamelen, plaatst het verzamelen en catalogiseren ze alleen al in een geheel nieuwe categorie: hemipterologen.

Te preuts om bugs om ze te verzamelen? Je kunt altijd een verzameling aangaan met een minder ick-factor zoals ansichtkaarten en je aansluiten bij de gelederen van deltiologen over de hele wereld.

Afbeelding met dank aan Joe Mabel.

Meer verhalen

Zorg ervoor dat een Windows-pc nooit malware krijgt door applicaties op de witte lijst te zetten

Een witte lijst zou een onfeilbare manier moeten zijn om de pc van een familielid te beveiligen. Selecteer een handvol goedgekeurde applicaties en laat ze alleen draaien. Als iemand die de pc gebruikt een ander .exe-bestand downloadt, weigert Windows het uit te voeren.

Geek Trivia: Waar werd de eerste van de iconische Cray-supercomputers geïnstalleerd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

64-bits versies van Google Chrome zijn nu beschikbaar in het stabiele kanaal

De 64-bit builds van Chrome hebben zich langzaam maar zeker een weg gebaand door het releasekanaalsysteem van Google en deze week zijn ze eindelijk in het stabiele kanaal beland!

Wanneer u wordt gevraagd om opnieuw op te starten na het verwijderen van software, is afsluiten dan ook goed?

Meestal hoeft u uw computer niet opnieuw op te starten nadat u een programma hebt verwijderd, maar er zijn momenten waarop Windows u vraagt ​​dit voor een bepaald programma te doen. Kan het afsluiten van uw computer net zo goed werken als een volledige herstart? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op een nieuwsgierige

Geek Trivia: de term Jaywalking ontleent zijn naam aan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u kunt zien wat de opslag van uw Android-apparaat opslokt

Het is maar al te gemakkelijk om je Android-telefoon of -tablet tot de nok toe vol te proppen met gegevens en je hebt geen ruimte meer om nieuwe apps te installeren of nieuwe media te downloaden. Vandaag bekijken we hoe u snel kunt beoordelen wat al uw schijfruimte opslokt.

Geek Trivia: De Venus Fly Trap is alleen in welke regio van de wereld te vinden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u de kanaalsurfervaring op XBMC kunt recreëren

Het runnen van een thuismediaserver is best geweldig: prachtige albumhoezen, afspeellijsten en al je media binnen handbereik. Een ding dat mediacentra echter tekortschieten, is het gevoel van doelloos kanaalsurfen opnieuw te creëren om die tv-kijkende jeuk te krabben. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u dat doet

Geek Trivia: welke vroege videogameconsole bood perfecte arcade-to-home gamepoorten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u kunt voorkomen dat de Windows-toets, Alt+Tab en plaktoetsen uw gamen verpesten?

Windows is ontworpen voor desktopgebruik, niet voor gaming. De Windows-toets, Alt+Tab en andere toetsenbordopties zoals Sticky Keys halen je uit games op volledig scherm en terug naar je bureaublad, maar je kunt ze uitschakelen.