Geek Trivia: Wat onderscheidt Venus en Uranus van alle andere planeten in ons zonnestelsel?

IJzeren kernen Rotatierichting Magnetosferen Extreme temperaturen geek-trivia-wat-onderscheidt-venus-en-uranus-van-alle-andere-planeten-in-ons-zonnestelsel foto 2

Antwoord: RotatierichtingOndanks enorm verschillende temperaturen, atmosferische omstandigheden en composities, is er iets dat de meeste planeten in ons zonnestelsel gemeen hebben: rotatierichting. Elke planeet in het zonnestelsel draait tegen de klok in om de zon en bijna elke planeet draait ook tegen de klok in om zijn as. Elke planeet behalve Venus en Uranus dat is (en, eervol genoemd ondanks dat het enkele jaren geleden gedegradeerd is tot een dwergplaneet/planetoïde, Pluto). De rotatie van Venus en Uranus is volledig tegengesteld aan die van de aarde en staat bekend als retrograde rotatie.

Als de aarde een bijpassend rotatiepatroon had, zou de zon in het westen opkomen en in het oosten ondergaan.

Meer verhalen

Laatste AV-TEST.org-resultaten voor Android-antivirussoftware nu beschikbaar om te bekijken

Of het nu een betrouwbare favoriet is of een glimmend nieuw Android-apparaat, u kunt overwegen antivirussoftware toe te voegen om uw telefoon en/of tablet te beschermen. De vraag is echter welke antivirussoftware u kiest? AV-TEST.org's nieuwste batch testresultaten zijn nu beschikbaar om te bekijken en

Hoe de ingebouwde screenshot-tool van Microsoft Word 2013 te gebruiken

We hebben je onlangs laten zien dat je Microsoft Word als blogposteditor kunt gebruiken en de functie werd erg goed ontvangen. We zijn terug met deze bytegrootte-tip om je te laten zien hoe je snel screenshots aan je berichten kunt toevoegen.

Hoe kom ik erachter waar een e-mail echt vandaan komt?

Alleen omdat er een e-mail in je inbox verschijnt met het label Bill.Smith@somehost.com, wil nog niet zeggen dat Bill er echt iets mee te maken had. Lees verder terwijl we onderzoeken hoe we kunnen graven en zien waar een verdachte e-mail vandaan komt.

Geek Trivia: Wie is de enige persoon die zichzelf heeft gespeeld in het Star Trek-universum?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een goed voorbeeld van waarom het een slecht idee kan zijn om uw browser wachtwoorden te laten opslaan

Alle browsers zullen aanbieden om wachtwoorden voor je op te slaan als je wilt, maar dat is misschien niet het beste idee. Gisteren brak er een vuurstorm van discussie los online over het gemak waarmee opgeslagen wachtwoorden toegankelijk zijn in Google Chrome, de enige grote browser op de markt zonder een hoofdwachtwoordoptie

Maak een snelkoppeling om snel toegang te krijgen tot het laatst geopende document in Word 2013

Als u aan een lang document in Word werkt, zult u het waarschijnlijk vaak openen totdat het voltooid is. In plaats van Word te openen naar het algemene startscherm en vervolgens het bestand te openen, kunt u automatisch het laatste document openen waaraan u werkte.

Welke alternatieven zijn er voor de Google Play Store?

Benieuwd naar alternatieven voor de Google Play Store (voorheen de Android Market) voor het lezen van app reviews en het downloaden van content? Lees verder terwijl we enkele van de alternatieven onderzoeken.

Geek Trivia: Wat was 's werelds eerste draagbare elektronische spel?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u van een Raspberry Pi een Google Cloud Print-server maakt

Google Cloudprinter is een fantastische manier om uw printers aan de cloud te koppelen en overal toegang te hebben tot afdrukken, maar er is een addertje onder het gras. Als u niet over een van de recente Cloud-Print-Ready-printers beschikt, moet u uw computer aan laten staan ​​om toegang op afstand mogelijk te maken. Lees verder terwijl we een kleine,

De meeteenheid van de liniaal wijzigen in Microsoft Word

In Word kunt u een van de verschillende maateenheden voor de liniaal selecteren. Mogelijk werkt u aan een document voor iemand die zijn marges, tabbladen, enz. meet in een andere reeks eenheden dan u gewoonlijk gebruikt. Het is gemakkelijk te veranderen.