Geek Trivia: wat heeft de praktijk van links rijden beïnvloed?

Kastesystemen Het spoorwegsysteem Gedragsproblemen bij paarden Zwaarden

Antwoord: ZwaardenHoewel de meeste landen in de wereld aan de rechterkant van de weg rijden (dat wil zeggen, het verkeer stroomt zo dat het voorwaartse verkeer aan de rechterkant van de weg rijdt en het tegemoetkomende verkeer naar de bestuurder aan de linkerkant van de weg gaat) ), een flink aantal landen (met name Engeland en eerdere Britse gebieden) oefenen nog steeds met links rijden, waarbij het voorwaartse verkeer aan de linkerkant van de weg is en het tegemoetkomende verkeer aan de rechterkant.

Om te zien waarom deze regeling tot op de dag van vandaag voortduurt, moeten we naar het verre verleden reizen. Eeuwen geleden, toen de bevolking bewapend was en zwaarden het belangrijkste wapen waren, reden zowel reizigers te voet als te paard zodat hun dominante arm (de rechterarm voor het grootste deel van de bevolking) tegenover iedereen stond die hen op de weg zou benaderen. Door aan de linkerkant van de weg te lopen en te rijden, konden ze hun zwaard over hun lichaam trekken en het mes naar het midden van de baan brengen. Als ze aan de rechterkant van de weg liepen, zouden ze het zwaard trekken en het aan de uiterste rechterkant van de weg presenteren.

Hoewel verschillende invloeden door de eeuwen heen dit linkerhandpatroon van reizen hebben afgebroken (zoals de komst van door paarden getrokken koetsen waarbij de berijder aan de linkerkant van de koets zou gaan zitten om het gemakkelijker te maken om de zweep naar het midden te zwaaien waar de paarden waren), hebben de kosten van het overstappen Engeland ervan weerhouden zijn wegen te veranderen.

Meer verhalen

Verwijder UTM_Source Tracking van URL's met de au-revoir-utm-extensie voor Firefox

Ben je het zat om handmatig het utm_source-trackinggedeelte van URL's te verwijderen voordat je ze deelt of een bladwijzer maakt? Dan kun je met de au-revoir-utm extensie voor Firefox met plezier afscheid nemen van die vervelende overlast!

Windows 8 instellen op Invoertaalmodus per toepassing

Als uw hoofdtaal geen Engels is, heeft u mogelijk de invoerinstelling van uw pc op iets anders ingesteld. Op Windows 7 was dit een instelling per applicatie, maar dat veranderde op Windows 8.

Geek Trivia: Welke Rock Star's eerste professionele verschijning stond op een Star Wars-kerstalbum?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Ervaar vandaag de toekomst van computers: verander uw Galaxy S4 in een pc met een Smart Dock

Heb je ooit gedacht dat smartphones tegenwoordig zo geavanceerd zijn dat ze de pc in je dagelijkse computerleven zouden kunnen vervangen? Vandaag zullen we hier bij HTG het gebruik van de Galaxy S4 met de Smart Dock Multimedia Hub als een pc-vervanging beoordelen.

Hoe u uw tabbladen en adresbalk zichtbaar kunt houden in IE 11

Windows 8.1 brengt ons Internet Explorer 11. Om de schermruimte te maximaliseren, hebben ze besloten om uw open tabbladen en adresbalk standaard te verbergen. Hier leest u hoe u ze kunt laten zien.

Geek Trivia: In je gemiddelde schoolklas is er een kans van 50% dat twee mensen wat delen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De nieuwe Google Maps-preview is nu beschikbaar voor alle gebruikers

Altijd al de nieuwe Google Maps-preview willen uitproberen waar iedereen het over heeft gehad? Dan zul je zeker genieten van dit goede nieuws! Google heeft vanaf deze week de nieuwe Maps-preview beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers.

Hoe u uw Gmail / Google-contacten kunt synchroniseren met uw iPad

Na zo lang een Google-tablet te hebben gebruikt, verwachtte ik dat mijn contacten er op magische wijze zouden zijn als ik weer een iPad ging gebruiken, vooral nadat ik mijn Gmail-account had ingesteld. Helaas was dat niet het geval en moest ik mijn contacten handmatig instellen. Hier is hoe ik het deed.

Wi-Fi instellen op uw Raspberry Pi via de opdrachtregel

Je hebt je headless Raspberry Pi precies zo geconfigureerd als je wilt, hij is geïnstalleerd en werkt soepel, maar plotseling wil je hem weghalen van zijn Ethernet-kabel met een wifi-module. Sla het aansluiten van alle randapparatuur over en voeg snel Wi-Fi-ondersteuning toe vanaf de opdrachtregel.

Hoe u uw foto's radicaal kunt verbeteren met een flitsdiffuser

Veel mensen vermijden het gebruik van de flitser van hun camera omdat het mensen wegspoelt, harde schaduwen creëert en meestal de achtergrond van de foto overweldigt. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u veelvoorkomende flitsproblemen kunt voorkomen met een eenvoudige flitsdiffuser.