Geek Trivia: wat is de meest populaire opvolger van de alomtegenwoordige streepjescode?

DataGlyphs QR-codes Datamatrixcodes Hoge capaciteit kleurenbarcodes

geek-trivia-wat-is-de-meest-populaire-opvolger-van-de-alomtegenwoordige-barcode foto 2
Antwoord: QR-codes

De eenvoudige streepjescode, die in de jaren 40 werd gecreëerd en in de jaren 70 wijdverbreid commercieel werd gebruikt, zorgde voor een revolutie in alles, van winkelen tot voorraadbeheer. Sindsdien zijn ijverige onderzoekers bezig met het verfijnen en opnieuw uitvinden van optische machineleesbare tags.Van alle verschillende revisies en gloednieuwe tag-methoden, hebben Quick Read-codes (QR) de meest wijdverbreide acceptatie genoten. Het formaat is in 1994 uitgevonden door Toyota-dochter Denso Wave om te helpen bij het volgen van voertuigen en materialen in hun productiefaciliteiten en is sindsdien overal verspreid, van verzendlabels tot tijdschriftadvertenties.

Twee primaire factoren hebben bijgedragen aan de opkomst van de QR-code. In tegenstelling tot andere alternatieven voor streepjescodes, zoals de Aztrec-code of kleurenbarcodes met hoge capaciteit, is het QR-codeformaat in wezen open: de specificaties worden vrijelijk gedeeld en patenten op het formaat worden met opzet niet afgedwongen om de verspreiding van het formaat aan te moedigen. Bovendien heeft de radicale toename van het bezit van smartphones in de afgelopen tien jaar in feite een codescanner in ieders zak gebracht - het is uiterst eenvoudig voor consumenten om hun telefoon tevoorschijn te halen, een QR-code te scannen (of het nu op een tijdschriftpagina of een billboard is) en onmiddellijk toegang krijgen tot websites, apps en ander materiaal.

Meer verhalen

Vraag de lezers: hoe ga je om met Bacn?

De meeste mensen krijgen een behoorlijk deel van de e-mail die ze willen, e-mail die ze helemaal niet willen (Spam) en een gezonde dosis Bacn-e-mail die ze willen, maar niet nu. Hoe ga je om met je dagelijkse dosis Bacn?

Geek Trivia: welk televisieprogramma bevat een hele film erin verborgen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Visuele geschiedenis voor Chrome brengt uw browsergeschiedenis in een interactieve grafiek

Benieuwd hoe jouw avonturen op het web met elkaar verweven zijn? Visuele geschiedenis voor Chrome brengt gerelateerde websites in uw browsegeschiedenis in kaart in een interactieve grafiek - visualiseer uw browsen in de afgelopen uren, dagen of maanden.

Connectify Dispatch Koppelt meerdere netwerkknooppunten tot een megaverbinding

Connectify Dispatch wil de manier waarop u omgaat met de netwerken om u heen veranderen door het doodeenvoudig te maken om alle beschikbare Wi-Fi-, mobiele en Ethernet-verbindingen in een enorme en stabiele pijplijn te meshen.

Ga aan de slag met Raspberry Pi via de gratis cursus OS-bouwen

Cambridge University biedt nu een gratis cursus van 12 segmenten aan die je zal begeleiden bij het helemaal opnieuw bouwen van een besturingssysteem voor het kleine Raspberry Pi-ontwikkelbord - leer goedkoop de ins en outs van het basisontwerp van het besturingssysteem.

Wie levert internetservice voor mijn internetprovider?

U betaalt uw internetprovider (ISP) voor internettoegang en zij zetten de zoete, zoete brandslang van gegevens voor u aan. Maar wie zorgt voor de stroom voor uw ISP? Lees verder om de ins en outs van wereldwijde gegevenslevering te leren.

Geek Trivia: wat was de eerste moderne webzoekmachine?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

WolframAlpha kan nu een diepgaande analyse van uw Facebook-account uitvoeren

Als je een grote fan bent van WolframAlpha's vermogen om de cijfers op zowat alles te kraken - en dat zijn we zeker - zul je waarschijnlijk net zo blij zijn als we waren om te zien hoe het de gegevens van je masseert ...

Verwijder het IR-filter van een digitale camera voor IR-fotografie op een goedkope manier

Of je nu een DSLR of een point-and-shoot hebt, met deze eenvoudige hack kun je geweldige IR-foto's maken zonder de kosten van een hoogwaardig IR-filter (of het bijbehorende verlies van licht dat gepaard gaat met het gebruik ervan).

Hoe u e-mailmeldingen ontvangt wanneer iemand inlogt op uw computer?

Heeft u een computer waarvan u niet wilt dat andere mensen er toegang toe hebben - misschien een server? U kunt Windows u een e-mail laten sturen wanneer iemand zich op uw computer aanmeldt (ervan uitgaande dat deze is verbonden met internet), wat u gemoedsrust geeft.