Geek Trivia: wat is de langstlopende sci-fi tv-serie?

Star Trek Stargate Dr. Who The X-Files

geek-trivia-wat-is-de-langstlopende-scifi-tv-serie foto 2
Antwoord: Dr. Who

Wat de Sci-Fi-serie betreft, is Dr. Who een echte Methusalem. De show, gericht op de avonturen van The Doctor (een humanoïde alien met buitengewone krachten) en zijn intergalactische avonturen, werd voor het eerst uitgezonden in 1963 in Groot-Brittannië.Het duurde 26 seizoenen en eindigde in 1989. In 1996 was er een tv-film en in 2005 werd de show nieuw leven ingeblazen. De show is, op het moment van schrijven, nog steeds in de lucht en zal binnenkort zijn 785e aflevering uitzenden.

Als je elke aflevering wilde inhalen, zou je twee maanden vrij moeten nemen en een solide dienst van Dr. Who moeten registreren die 7 dagen per week kijkt. Helaas zou het onmogelijk zijn om de hele serie in te halen, aangezien, dankzij slechte archiveringspraktijken bij de BBC vóór 1978, 106 afleveringen volledig werden gewist (zodat de banden opnieuw konden worden gebruikt) en 26 gedeeltelijk werden gewist. Wat uniek is aan de ontbrekende afleveringen, vergeleken met andere televisieseries die in die periode door de BBC zijn gewist, is dat toegewijde fans de afleveringen in audioformaat hebben opgenomen. Hoewel de videobeelden van die honderd oneven afleveringen misschien ontbreken, is het mogelijk om ze allemaal te beluisteren.

Andere opmerkelijke langlopende Sci-Fi-series zijn Star Trek (726 afleveringen in 5 televisieseries en 1 animatieserie), Stargate (380 afleveringen in 3 tv-series en 1 animatieserie), Smallville (218 afleveringen) en The X-Files ( 202 afleveringen).

Meer verhalen

15 manieren om $ 1 miljoen te besparen voordat je 50 bent

Bekijk deze eenvoudige manieren om u te helpen sparen voor de toekomst.

SpaceX-ingenieurs hebben hun exploderende raketmysterie opgelost

De lanceringen van Falcon 9 kunnen medio december worden hervat.

10 geweldige technische cadeaus voor de feestdagen voor mannen

Laat ons je begeleiden bij je zoektocht om het perfecte technische cadeau voor hem te vinden.

Bladeren vanaf de Linux-terminal met W3M

W3M is een terminalwebbrowser voor Linux. Het heeft een paar trucjes in petto, waaronder ondersteuning voor afbeeldingen, tabbladen, tabellen, frames en andere functies die gewoonlijk niet worden meegeleverd met terminalwebbrowsers.

Week in Geek: Google stopt Picnik en 5 andere services

Onze nieuwste editie van WIG staat vol met nieuwslinks over onderwerpen als de wachtwoordhack van webhostingservice DreamHost, de poging tot chantage van Facebook-gebruikers door een bot (trojan), de broncode ter waarde van $ 9,5 miljoen die is gestolen van de NY Federal Reservebank en meer.

De beste wachtwoordtips om uw accounts veilig te houden

Met alle online accounts die we allemaal hebben, is het gemakkelijk om lui te worden en hetzelfde wachtwoord te gaan gebruiken voor meerdere websites, services en accounts, uit angst om een ​​belangrijk wachtwoord te vergeten. Dit kan echter uw privégegevens in gevaar brengen.

Desktop Fun: Video Game Remakes door Orioto Wallpaper Collection Series 1

Als je een verzamelaar bent van videogame-wallpapers, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Orioto en de fantastische game-wallpapers die hij maakt. Dus vandaag hebben we een echte traktatie voor jou en je desktop met de eerste in onze serie Video Game Remakes Wallpaper-collecties van Orioto.

Geek Trivia: wat was de eerste sciencefictionfilm die in de ruimte werd opgenomen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat je zei: hoe en waarom je je apparaten jailbreakt

Eerder deze week hebben we je gevraagd de redenen te delen waarom je je apparaten hebt gejailbreakt en de tools die je hebt gebruikt. Nu zijn we terug met een verzameling geweldige reacties van lezers.

Meldingsbeheer Stroomlijnt het wijzigen van uw e-mailmeldingen

Je krijgt allerlei meldingen van verschillende diensten - Facebook, Twitter, YouTube - en je komt er nooit aan toe om ze aan te passen. Notification Control is een webdashboard met directe links naar 14 populaire services, zodat u...