Geek Trivia: Wat is de langste stop-motionfilm ooit gemaakt?

Rudolph the Red-Nosed Reindeer Coraline Een stad genaamd Panic The Wind in the Willows

geek-trivia-wat-is-de-langste-stop-motion-film-ooit gemaakte foto 2
Antwoord: Coraline

Stop motion, een animatietechniek waarbij de geanimeerde omgeving en objecten fysiek worden gemanipuleerd en stapsgewijs verplaatst voor elk frame van de film, is een enorm tijdrovende onderneming. Een grote crew kan gemakkelijk een hele dag aan animatie van tien seconden werken. Met dat in gedachten, zou de bemanning van Coraline - een spookachtige stop-motion-bewerking van de gelijknamige roman van Neil Gaiman - extra trots moeten zijn om te hebben deelgenomen aan het maken van de langste stop-motionfilm tot nu toe.Coraline weegt een uur en veertig minuten. Bij de productie van de film waren meer dan 450 mensen betrokken, waaronder 35 animators en meer dan 250 ontwerpers en technici. Ondanks de kleinschaligheid van de eigenlijke sets, nam de hele productie 183.000 vierkante voet in beslag en omvatte 150 unieke sets, een 42-voet lange miniatuurboomgaard en niet één maar drie Victoriaanse herenhuizen op poppenschaal. Elke individuele pop in de film kostte 10 ontwerpers en beeldhouwers 3 maanden om te maken. Het eigenlijke filmen duurde 18 maanden en werd gevolgd door twee jaar postproductiemontage. Het is duidelijk dat het maken van de langste stop-motionfilm aller tijden geen taak is voor de zwakkeren van hart (of slecht gefinancierd).

Meer verhalen

6 tips voor het verbeteren van spelprestaties met Steam op Linux

Steam voor Linux is eindelijk uit. Of je nu een oude Linux-gebruiker bent die nooit veel om gameprestaties heeft gegeven of een nieuwe gebruiker die je tenen dompelt in Linux-gaming, wij helpen je om die games zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Geek Trivia: De Hairy Ball-stelling helpt verklaren wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste gratis manieren om foto's te delen met andere vrienden en familie dan Facebook

Nu de feestdagen voorbij zijn, heb je waarschijnlijk veel foto's gemaakt van familie en vrienden. Wilt u eenvoudige manieren om die foto's te delen? Facebook is een populaire optie voor het delen van foto's, maar wat als je familie en vrienden niet op Facebook zitten?

Desktop Fun: Met sneeuw bedekte bomen Wallpaper Collection Series 2

Bossen hebben weer een mooie, ijzige nieuwe look gekregen nu de winter zich blijft vestigen op het noordelijk halfrond. Breng deze besneeuwde bossen naar je bureaublad met de tweede in onze serie met sneeuw bedekte bomen behangcollecties.

Hoe Calvin en Hobbes eruit hadden kunnen zien als een 16-bits videogame [geanimeerde GIF]

Het lijdt geen twijfel dat fans van Calvin en Hobbes graag een videogame hadden gehad met dit geweldige paar karakters. Betreed gamekunstenaar Johan Vinet en zijn passie voor het paar terwijl hij zich 'verbeeldt' wat...

Geek Trivia: de dichtste planeet in ons zonnestelsel is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Camerameting begrijpen

Begrijpen hoe je camera licht meet, is als het ontsluiten van de geheime taal van fotografie-tovenarij. Lees verder om meer te weten te komen over hoe u uw foto's aanzienlijk kunt verbeteren door terug te gaan naar de basis.

Vrijdagpret: Krachtpuzzel 2

Met de game van deze week kun je plezier hebben met elektrische circuits en voedingen terwijl je werkt om alle modules op elk niveau aan te sluiten. Kun jij de juiste circuitlay-outs bedenken om alles van stroom te voorzien of moet je je nederlaag toegeven?

Geek Trivia: om Mount Doom in het echte leven te bezoeken, moet je waarheen reizen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Maak je eigen suikerglas voor capriolen van Hollywood-kwaliteit thuis

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe acteurs flessen over hun hoofd kunnen laten slaan en met weinig schade door ramen kunnen laten vallen, vraag je dan niet meer af: het is nepglas gemaakt van suiker. Lees verder om te zien hoe u, met een beetje op ...