Geek Trivia: wat inspireerde Frank Herbert om zijn iconische sciencefictionroman Dune te schrijven?

Death Valley De duinen van Oregon De grote duin van Pyla De woestijn van de Sahara geek-trivia-wat-geïnspireerde-frank-herbert-om-zijn-iconische-scifi-roman-duinfoto te schrijven 2

Antwoord: De duinen van OregonDe iconische roman Dune van Frank Herbert speelt zich af in de ongelooflijk dorre wereld van Arrakis. Het zou gemakkelijk zijn om aan te nemen dat Arrakis en de sterke en zeer aangepaste mensen, de Fremen, die naast de schaarse menselijke bevolking van de wereld leven, werden geïnspireerd door enkele van de grootste woestijnen op aarde en de stammen die ze bevolken.

De primaire en eerste inspiratie van Herbert is echter iets minder buitenaards en exotisch dan dat. Eind jaren vijftig bezocht Herbert de Oregon Dunes, gelegen aan de centrale kust van Oregon. De duinen zijn het grootste gebied van kustzandduinen in Noord-Amerika en sterke winden die uit de Stille Oceaan komen, maken ze bijzonder vluchtig en problematisch. Op het moment dat Herbert de duinen bezocht, begon het Amerikaanse ministerie van landbouw aan een groot project om de duinen te stabiliseren met arme grassen om te voorkomen dat nabijgelegen gemeenschappen in wezen worden verzwolgen door de langzaam bewegende en massieve duinstructuren.

Hij was gefascineerd door het idee dat zandduinen een gemeenschap opslokken en het idee zelf dat de duinen en de woestijnachtige omgeving als antagonist dienen. Herberts onderzoek naar de duinen van Oregon en andere duinen over de hele wereld werd de basis voor wat later zijn meest iconische werk zou worden, de toepasselijke naam Dune.

Afbeelding met dank aan Rebecca Kennison.

Meer verhalen

Geek Trivia: werd vóór de komst van kristalsuiker suiker aan consumenten verkocht?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u kunt controleren of uw Linux-systeem 32-bits of 64-bits is?

Het is altijd een goed idee om enkele basisprincipes te kennen van het besturingssysteem dat u op uw computer gebruikt. U moet bijvoorbeeld mogelijk weten of u een 64-bits of 32-bits systeem gebruikt, zodat u weet welk bestand u moet downloaden voor een programma dat u wilt installeren.

5 geweldige trucs om het meeste uit Wireshark te halen

Wireshark heeft nogal wat trucjes in petto, van het vastleggen van extern verkeer tot het maken van firewallregels op basis van vastgelegde pakketten. Lees verder voor wat meer geavanceerde tips als je Wireshark als een professional wilt gebruiken.

Wat is het verschil tussen de System Builder en de volledige versie van Windows?

Ooit geprobeerd een Windows-licentie te kopen bij Amazon of Newegg? Was het maar zo simpel. U zult goedkopere System Builder (OEM) en duurdere Full Version (Retail)-licenties tegenkomen. Maar het verschil is niet meteen duidelijk.

Waarom zijn er twee desktop.ini-bestanden op Windows-desktops?

Als je ooit verborgen systeembestanden hebt ingesteld om op je Windows-systeem weer te geven, dan heb je waarschijnlijk een 'overeenkomend' paar desktop.ini-bestanden op je bureaublad opgemerkt. Waarom zijn het er twee? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vraag van een verwarde lezer.

Geek Trivia: de enige rivier ter wereld die zichzelf kruist, is de?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe dubbele rijen in Excel te verwijderen

Wanneer u met spreadsheets in Microsoft Excel werkt en per ongeluk rijen kopieert, of als u een samengestelde spreadsheet van meerdere andere maakt, zult u dubbele rijen tegenkomen die u moet verwijderen. Dit kan een zeer hersenloze, repetitieve, tijdrovende taak zijn, maar er zijn verschillende trucs

Kan ik een trage en foutgevoelige SD-kaart opslaan?

Als uw SD-kaart traag wordt geactiveerd wanneer u deze op uw computer aansluit, fouten geeft of zich anderszins misdraagt, kunt u hem vaak weer in vorm krijgen met een beetje zorgvuldig beheer. Laten we eens kijken hoe we een medelezer kunnen helpen een beetje leven uit hun SD-kaart te persen.

Hoe u deze pc kunt hernoemen naar Mijn computer in Windows

Microsoft heeft de naam van Deze computer veranderd in Computer en vervolgens in Deze pc, en voor die mensen die er op de een of andere manier de voorkeur aan geven - of iets heel anders - kun je het gemakkelijk hernoemen.

Geek Trivia: 's Werelds oudste nog bestaande luchtfoto legt vast welke stad?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!