Geek Trivia: wat heeft Microsoft opgenomen met vroege Windows-versies om mensen te trainen in het gebruik van de muis?

Games VHS Training Video's Training Seminars Virtuele tutorials geek-trivia-wat-deed-microsoft-inclusief-met-vroege-windows-versies-om-mensen-op-te-trainen-de-muis-foto 2

Antwoord: SpelletjesTegenwoordig is de grafische gebruikersinterface (GUI) zo stevig verankerd in het computerlandschap dat het moeilijk is om je een tijd voor te stellen waarin computergebruikers er niet erg bekend mee waren of er niet vertrouwd mee waren. Toen Windows 3.0, de eerste algemeen aanvaarde en succesvolle release van het Windows-besturingssysteem, in 1990 uitkwam, had de meerderheid van de eerste gebruikers weinig tot geen ervaring met het gebruik van een muis of een GUI-besturingssysteeminterface.

Om het opbouwen van muis/GUI-vaardigheden te vergemakkelijken, koos Microsoft ervoor om niet te vertrouwen op tutorials of demonstraties, maar op organisch leren door middel van games. Windows 3.0 omvatte zowel Solitaire als Reversi (die in eerdere versies van Windows was verschenen). Terwijl Reversi gebruikers aanmoedigde om de muisknoppen te gebruiken, was Solitaire de echte parel van de educatieve guerrillacampagne, omdat de gebruiker moest klikken, vasthouden en vervolgens slepen en neerzetten: de belangrijkste elementen van de Windows-ervaring. Hoewel de actie van slepen en neerzetten nu een tweede natuur is voor computergebruikers, was het destijds een nieuwe ervaring en Solitaire was van grote invloed op het leren van nieuwe computergebruikers om zowel de muis in het algemeen te gebruiken als de GUI-elementen van hun nieuwe besturingssysteem. systeem.

De GUI-training stopte daar echter niet, maar in de volgende kleine iteratie van Windows, Windows 3.1, verscheen een ander hoofdbestanddeel van het informele Windows-gamingpantheon: Microsoft Minesweeper. Net zoals Solitaire mensen had getraind om de beweging met slepen en neerzetten te gebruiken, stimuleerde de grote nadruk van Minesweeper op het gebruik van rechter-, linker- en middelste muisknoppen de muisvaardigheid.

Meer verhalen

HTG beoordeelt de HooToo TripMate: een reisbatterij en wifi-wonder

Als je een nerd bent die veel onderweg is, kun je gemakkelijk overladen worden met gadgets. Vandaag bekijken we een handig klein gadget dat de last verlicht: een combinatieapparaat dat elk een extern batterijpakket, wifi-router en micro-NAS is. Lees verder, want we zien of het echt drie vliegen in één klap kan doden

Hoe de scherptediepte te manipuleren om betere foto's te maken

Als je merkt dat je niet onder de indruk bent van de foto's die je hebt gemaakt, is de kans groot dat de manipulatie van de scherptediepte de oorzaak is. Lees verder terwijl we uitleggen wat scherptediepte is en hoe u het kunt gebruiken om interessantere en dynamischere foto's te maken.

Geek Trivia: De stem van Bert, Grover en Cookie Monster van Sesamstraat ook geuit?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Facebook is de grootste reden waarom je batterij leeg is

Ik heb mensen altijd verteld dat je de levensduur van je batterij drastisch kunt verlengen door de achtergrondverversing van Facebook uit te schakelen - maar het blijkt dat Facebook hier een stiekeme manier omheen heeft gevonden, en het doet dingen op de achtergrond, zelfs als je achtergrondverversing hebt uitgeschakeld.

Geek Trivia: Welke van deze metalen ontleent zijn naam aan de Duitse mythologie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Pandora gebruiken als wekker of slaaptimer

Uit bed komen kan een constante dagelijkse strijd zijn, maar een goede wekker kan soms veel helpen. Je realiseert je het misschien niet, maar je kunt Pandora instellen als je alarm, wat we je vandaag laten zien.

Microsoft pusht Windows 10 net iets te hard

Microsoft heeft Windows 10 echt zo ver gepusht dat het irritant begint te worden - eerst installeerden ze automatisch een service die de hele tijd liep om het pictogram Windows 10 downloaden te tonen, en toen begonnen ze automatisch Windows 10 te downloaden naar de computers van mensen, zelfs als ze dat niet deden wil het. nutsvoorzieningen

Hoe u uw slimme lampen kunt migreren naar de nieuwe Philips Hue Bridge

Philips heeft onlangs een nieuwe Hue bridge uitgebracht met ondersteuning voor Apple's nieuwe HomeKit bridge. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u uw oude Hue-lampen naar uw nieuwe systeem kunt migreren en hoe u kunt profiteren van de HomeKit-integratie.

Wat is het equivalent van de (Linux) bin-map in Windows?

Hoewel alle besturingssystemen een aantal dingen gemeen hebben, vraagt ​​u zich misschien af ​​of het ene type besturingssysteem een ​​specifieke 'functie' heeft die een ander type heeft. Met dat in gedachten heeft de SuperUser Q&A-post van vandaag de antwoorden op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: Het graf van welke beroemde heerser zou verborgen zijn onder een omgeleide rivier?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!