Geek Trivia: wat gebruiken dolfijnen als een recreatieve drug?

Kwallen Koraal Zeeanemonen Kogelvis geek-trivia-wat-do-dolfijnen-gebruiken-als-een-recreatieve-drug foto 2

Antwoord: KogelvisNet zoals landzoogdieren gefermenteerd fruit eten om de alcohol binnen te krijgen, zullen dolfijnen – slimme waterzoogdieren – ook werken om de geestveranderende elementen in hun omgeving te pakken te krijgen. Dolfijnen hebben ontdekt, en elkaar laten zien, hoe ze giftige kogelvissen moeten melken door ze zachtjes in hun mond te knijpen, maar ze niet op te eten. Na het melken van de kogelvis op deze manier, zal de dolfijn het doorgeven aan een nabijgelegen lid van hun pod.

Door slechts een klein beetje van het krachtige toxine te consumeren in plaats van de hele vis in te nemen, komen de dolfijnen in een ontspannen toestand die wordt veroorzaakt door het narcotisch-achtige toxine. Van dolfijnen in deze staat is waargenomen dat ze dicht bij het oppervlak zwemmen, staren naar hun reflecties en op hun zij zwemmen, alsof ze lui voortdrijven in de oceaanstromingen.

Afbeelding met dank aan BBC One.

Meer verhalen

Geek Trivia: Er is maar één fabriek in de Verenigde Staten gewijd aan de productie van?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Desktop Fun: Kerst 2013 Wallpaper Collection [Bonuseditie]

Met Kerstmis over minder dan twee weken, is het tijd om die desktops te versieren en klaar te maken voor de feestdagen. Voeg wat kleurrijke kerstsfeer toe aan je favoriete computerscherm met onze Kerst 2013 Wallpaper-collectie.

Geek Trivia: welk paasei van Nintendo-game is een eerbetoon aan het hostapparaat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Waarom hebben sommige netwerkstekkers covers en sommige zijn naakt?

Als je lang genoeg op een kantoor blijft hangen, zie je een duidelijke trend in netwerkbekabeling. Sommige kabels hebben een afgedekte stekker en sommige kabels zijn naakt. Wat is het doel van de kleine stekkerafdekking?

Geek Trivia: Sommige planten gebruiken chemische signalen om wat tot hun verdediging te roepen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u bestanden veilig naar iemand anders kunt overbrengen met SFTP

We hebben eerder geschreven over het hosten van uw eigen FTP-server, maar gegevens worden in leesbare tekst overgedragen, waardoor het ongeschikt is voor vertrouwelijke bestandsoverdracht. In deze gids bespreken we de veilige versie van FTP - SFTP, en waarom het een uitstekende manier is om bestanden over te zetten naar andere mensen

Geek Trivia: Ruslands geheime Koude Oorlog-kaarten van wat nu de voorkeur heeft boven officiële kaarten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De volgende versie van Windows kan de terugkeer van het startmenu zien

Een van de meest voor de hand liggende en bespotte veranderingen in Windows 8 was de verwijdering van het Startmenu, maar er beginnen nieuwe geruchten naar boven te komen die erop kunnen wijzen dat Microsoft bereid is van gedachten te veranderen over deze 'klassieke' functie in de volgende versie van Windows.

Cassettebanden en andere oude media digitaliseren/back-uppen

Als je wat oude cassettebandjes hebt liggen, is het een goed idee om ze te digitaliseren en een back-up te maken voordat ze besluiten hun leeftijd te tonen en te stoppen met werken. In deze handleiding laten we zien hoe u uw oude collecties kunt converteren naar digitale bestanden en hoe u dit het beste kunt doen.

How-To Geek's Holiday Gift Guide 2013: boeken voor jongens, meisjes, geeks en bewuste robots

Een van de voordelen van de explosie van wetenschap en geekcultuur in de afgelopen jaren is een absolute vloedgolf van geweldige boeken die een beroep doen op alle geeky-interesses. Lees verder terwijl we geweldige boeken uitlichten voor elke nerd op je lijst.