Geek Trivia: Is walvisvangst een vorm van phishing?

IT-medewerkers Overheidsfunctionarissen Beveiliging Onderzoekers Bedrijfsleiders geek-trivia-whaling-is-een-type-of-phishing-gericht-op foto 2

Antwoord: BedrijfsleidersPhishing is een poging van oplichters om gevoelige informatie van hun doelwitten te verzamelen, zoals inloggegevens, creditcardgegevens en/of financiële gegevens. Terwijl vroege phishing-aanvallen over het algemeen gericht waren op individuen in brede zin (zoals het verzenden van een valse e-mail van PayPal of American Express in een poging informatie te krijgen van iedereen die zou kunnen worden misleid om te reageren), zijn phishing-aanvallen in verscheidenheid en verfijning toegenomen.

Een specifiek en zeer nichetype van phishing-aanvallen staat bekend als walvisvangst vanwege de omvang (in termen van macht en potentiële waarde) van het doelwit: bedrijfsleiders. Vanuit het standpunt van de phisher is het een veel betere tijdsbesteding om iemand binnen een bedrijf te targeten met een hoge mate van macht en/of toegang tot de bedrijfsinfrastructuur. Door een hooggeplaatste leidinggevende op walvissen te jagen, kunnen ze toegang krijgen tot hun computer, tot gevoelige bedrijfsdocumenten en anderszins toegang krijgen tot het bedrijf met een veel grotere mate van gemak dan brute kracht om de beveiligingsmaatregelen van het bedrijf aan te vallen.

Meer verhalen

Hoe individuele tekstberichten op de iPhone te verwijderen of door te sturen

Het verwijderen van een hele berichtenreeks op de iPhone is eenvoudig, maar wat als u slechts een of twee berichten wilt verwijderen, of een afbeelding die u liever niet ziet?

Hoe Microsoft Edge te resetten in Windows 10

Microsoft Edge staat nog in de kinderschoenen en af ​​en toe kunnen er problemen optreden. Als u merkt dat Edge trage prestaties, crashes of het vreemde uiterlijk van adware, werkbalk of pop-ups ervaart, moet u Microsoft Edge mogelijk opnieuw instellen.

Hoe u TWRP Android-back-ups naar uw pc kopieert om ze veilig te bewaren

TWRP-back-ups kunnen uw spek redden als u uw Android-apparaat verknoeit. Maar als u geen ruimte meer heeft op uw telefoon of als u de opslag ervan moet wissen, kunt u die back-ups naar uw pc kopiëren met een eenvoudige ADB-opdracht.

Gameconsoles zijn niet meer plug-and-play. Ze zijn een probleem, net als pc's

Na meer dan een decennium als fervent pc-gamer, kocht ik vorig jaar een PlayStation 4 en Nintendo Wii U, gretig om de huidige generatie consoles te proberen. De laatste console die ik serieus gebruikte was een Nintendo 64. Sindsdien is er veel veranderd.

Hoe u de schermhelderheid van uw Mac kunt aanpassen, handmatig en automatisch

MacBooks proberen de helderheid van uw beeldscherm automatisch voor u te beheren, het beeldscherm te dimmen wanneer u van een stopcontact weggaat en de helderheid aan te passen aan het algehele lichtniveau in de buurt. Maar u kunt de helderheid handmatig aanpassen en zelfs deze functies uitschakelen, als u dat wilt.

Geek Trivia: De Sci-Fi-term Metahuman is bedacht?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe PIN-fouten te herstellen na het herstellen van TWRP Android-back-ups

Het maken van TWRP-back-ups is een must als je Android gaat rooten en aanpassen. Maar als uw telefoon is gecodeerd, kunt u problemen ondervinden met uw pincode of wachtwoordvergrendeling na het herstellen vanaf een back-up. Dit is wat er aan de hand is.

Geek Trivia: welke beroemde computer werd op Valentijnsdag aangekondigd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Waarom schermbeveiligingen niet langer nodig zijn

Screensavers zijn een overgebleven oplossing van een eerdere technologie. Ondanks hun naam besparen screensavers niets meer - het enige wat ze doen is elektriciteit verspillen. Schermbeveiligingen zijn niet nodig op moderne, platte LCD-schermen.

Oude programma's laten werken op Windows 10

De meeste van je Windows-applicaties zouden gewoon op Windows 10 moeten werken. Als ze op Windows 7 werkten, zullen ze vrijwel zeker ook op Windows 10 werken. Sommige oudere pc-applicaties zullen niet alleen werken, maar er zijn veel manieren om ze weer aan het werk te krijgen.