Geek Trivia: waarmee werden vliegtuigen gedetecteerd vóór de uitvinding van de radar?

Duiven Ultrasound Telescopen Akoestische Spiegels

geek-trivia-wat-waren-vliegtuigen-gedetecteerd-met-vóór-de-uitvinding-van-radar foto 2
Antwoord: akoestische spiegels

Als je langs de kusten van Groot-Brittannië dwaalt, zul je vreemde betonnen constructies aantreffen langs de kustlijn, zoals afdankertjes van een vorige beschaving. Deze gebogen betonnen muren en betonnen halve bollen zijn akoestische spiegels - overblijfselen van het ambitieuze Britse vliegtuigdetectiesysteem uit de Eerste Wereldoorlog.Vóór de komst van op radar gebaseerde vliegtuigdetectie was de enige manier om een ​​vliegtuig te detecteren het ofwel te zien (op dat moment was het bijna bovenop je) of het te horen (wat vanwege de beperkingen van het menselijk gehoor bijna net zo slecht was als wachten om het te zien). De akoestische spiegels zijn echter een hyper-verbeterd menselijk gehoor door verre geluidsgolven te focussen op een enkelvoudig punt waar een microfoon was gemonteerd. Soldaten konden luisteren naar binnenkomende vliegtuigen en alarm slaan om onderscheppers uit te schakelen.

De betonnen akoestische spiegels werkten goed genoeg voor wat ze waren (en de leeftijd waarin ze voor het eerst werden gebouwd), maar de steeds toenemende snelheid van vliegtuigen maakte ze halverwege de jaren dertig achterhaald. Ondanks de korte effectieve levensduur van het systeem, bleef het tot ver in de toekomst bijdragen aan de nationale defensiemaatregelen van Groot-Brittannië. Het communicatienetwerk dat was opgezet voor de akoestische spiegels werd aangepast voor communicatie tussen vroege radartorens; datzelfde netwerk gaf Groot-Brittannië een duidelijke voorsprong op Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog, aangezien Duitse radarstations zo'n netwerk niet hadden.

Meer verhalen

Elk bestand afdrukken vanaf Android zonder naar uw pc te kopiëren

Het afdrukken van documenten is eenvoudig genoeg - start de juiste app, laad het bestand en klik op Afdrukken. Maar als het op Android aankomt, merkt u waarschijnlijk dat u bestanden e-mailt of kopieert vanaf uw telefoon of tablet, zodat u vanaf uw pc kunt afdrukken. Het wordt een stuk eenvoudiger als u zich tot Cloud Print wendt.

Geek School: Windows 7 leren - Beheer op afstand

In deze installatie van Geek School bekijken we hoe we onze machines op afstand kunnen beheren met behulp van Remote Assistance, Remote Desktop, Windows Remote Management ook bekend als WinRM en PowerShell.

Geek Trivia: In 1984 ervoeren de VS de eerste dood veroorzaakt door wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de administratieve hulpmiddelen op het moderne UI-scherm in Windows 8 te tonen

Als u de Windows-beheerprogramma's vaak gebruikt, is het handig om er sneller toegang toe te hebben. We hebben u laten zien hoe u ze kunt toevoegen aan het menu Start in Windows 7. U kunt ze als volgt toevoegen aan het moderne UI-scherm in Windows 8.

Beginner Geek: aan de slag met sneltoetsen

Sneltoetsen zijn een essentieel hulpmiddel om alles wat u op uw computer doet drastisch te versnellen. Geeks maken uitgebreid gebruik van sneltoetsen, maar elke computergebruiker kan hiervan profiteren.

Hoe u Facebook, Twitter, Google+ en andere sociale netwerken kunt afsluiten

Er kunnen maar weinig computergebruikers zijn die niet ten minste één account voor sociale netwerken hebben - Facebook en Twitter zijn tegenwoordig zo wijdverbreid. Maar hoewel het gemakkelijk is om u aan te melden voor een account, is het sluiten van een account niet altijd zo eenvoudig. Tot nu.

Geek Trivia: Atoomtijd wordt bijgehouden met behulp van atomen van welk type?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Snel een lijst met afbeeldingen converteren naar een PDF-bestand

We konden geen goed scenario bedenken waarom je dit zou willen doen, maar als je een lijst met afbeeldingen naar een enkel PDF-bestand wilt converteren, kun je dat doen met een enkele opdracht. Tenminste, op Linux of Mac. Als u Windows gebruikt, moet u Cygwin installeren met het Imagemagick-pakket of de Windows

Week in Geek: Facebook-gebruikers onthullen meer informatie dan gerealiseerd via 'Likes'

De editie van WIG van deze week staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Dropbox heeft de populaire e-mailapp Mailbox gekocht, de meeste pc-beveiligingsproblemen zijn het gevolg van niet-gepatchte Windows-apps van derden, Google Now is begonnen aan te komen in Chrome-Chrome OS , en meer.

Geek Trivia: Welke vorm van snackvoedsel is gemodelleerd met behulp van supercomputers?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!