Geek Trivia: welk populair kinderspeelgoed uit de jaren 80 begon als een wenskaartkarakter?

Troetelbeertjes He-Man Strawberry Shortcake Smurfen geek-trivia-die-populair-jaren 80-kinderen-en-8217;s-speelgoed-begon-als-een-wenskaart-karakter foto 2

Antwoord: Strawberry ShortcakeHet is niet ongebruikelijk dat personages de sprong maken van populaire kinderprogramma's of films naar de schappen van lokale speelgoedwinkels, maar dat is niet wat er gebeurde met het razend populaire speelgoed Strawberry Shortcake uit de jaren 80.

Het roodharige meisje met de roze wangen en haar roze sidekick-kat verschenen niet voor het eerst in een tekenfilm, kinderfilm of ander typisch voertuig om de harten van kinderen (en de portemonnee van hun ouders) binnen te dringen. Het personage verscheen voor het eerst op wenskaarten op de afdeling jeugdige en humoristische kaarten van de American Greetings Card Company.

Het personage bleek populair genoeg bij kinderen dat het bedrijf het personage en haar gelijkenis in licentie gaf voor gebruik in speelgoedproductie, tekenfilms, kleding en zelfs een videogame. Hoewel de nieuwigheid van een wenskaarttekening die een populair kinderspeelgoed wordt, interessant genoeg is, wat ons het meest verbaasde bij het doorzoeken van de annalen van de geschiedenis om dit stukje trivia te onderzoeken, was de ontdekking dat Strawberry Shortcake meer dan dertig vrienden met een voedselthema had. Ze gingen echt helemaal los met het thema en bevolkten het Shortcake-universum; haar vrienden waren onder andere Huckleberry Pie, Blueberry Muffin en Raspberry Tart. Wie had gedacht dat een schattige foto van een kind met aardbeienthema een kort imperium van op fruit en voedsel gebaseerde merchandisinggekte zou voortbrengen?

Afbeelding met dank aan American Greetings

Meer verhalen

Geek Trivia: De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn gemaakt door hetzelfde soort ongeval dat welke andere superheld heeft gemaakt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Regshot kunt gebruiken om uw register te controleren

Regshot is een geweldig hulpprogramma dat u kunt gebruiken om het aantal registervermeldingen te vergelijken dat is gewijzigd tijdens een installatie of een wijziging in uw systeeminstellingen. Hoewel de meeste pc-gebruikers dit nooit echt hoeven te doen, is het een geweldig hulpmiddel voor het oplossen van problemen en het bewaken van uw register.

Geek Trivia: wordt een Zarf gebruikt om vast te houden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe kunnen studio's high-definition versies van tientallen jaren oude films en tv-shows uitbrengen?

Een van de voordelen van de wijdverbreide acceptatie van high-definition televisietoestellen en HD-compatibele mediaspelers zoals Blu Ray-spelers en HD-compatibele streamingboxen, is een push voor film- en televisiestudio's om oude inhoud opnieuw uit te brengen in prachtige HD. Maar hoe produceren ze precies HD-inhoud?

Beveilig uw online accounts door app-toegang van derden te verwijderen

Je hebt waarschijnlijk een paar applicaties of websites toegang gegeven tot je Google-, Facebook-, Twitter-, Dropbox- of Microsoft-account. Elke toepassing die u ooit hebt toegestaan, behoudt die toegang voor altijd - of in ieder geval totdat u deze intrekt.

Geek Trivia: de grootste gouden kluis ter wereld is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw POP3-e-mails in een IMAP-account kunt importeren

We hebben onlangs uitgelegd waarom je IMAP zou moeten gebruiken in plaats van POP3 voor je e-mail. Als je nog oude POP3-e-mails offline hebt opgeslagen, hoef je ze niet te verlaten - importeer je POP3-e-mails in een IMAP-account.

Venstertransparantie uitschakelen in OS X Yosemite

Als je de nieuwe transparante venstereffecten in OS X Yosemite niet leuk vindt, kun je ze eenvoudig uitschakelen ... of ze op zijn minst een beetje afzwakken.

Geek Trivia: De Eiffeltoren was oorspronkelijk geschilderd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is de deal met het persistente netwerk van Android dat mogelijk wordt gecontroleerd? Waarschuwing?

De release van Android 4.4 KitKat bracht een breed scala aan verbeteringen, waaronder verbeterde beveiliging. Hoewel de beveiliging misschien strenger is, kunnen de berichten nog steeds een beetje cryptisch zijn. Wat betekent de aanhoudende waarschuwing Network May Be Monitored precies, als u zich zorgen maakt, en wat kunt u doen om?