Geek Trivia: Waar bevindt zich de meest afgelegen geocache?

De Marianentrog Mount Everest Het internationale ruimtestation Antarctica

geek-trivia-waar-is-de-meest-afgelegen-geocache-gelegen foto 2
Antwoord: Het internationale ruimtestation

In 2008 bezocht Richard Garriott, een Britse game-ontwerper, ondernemer en ruimteliefhebber, het internationale ruimtestation als een zelf gefinancierde toerist die aan boord werd gebracht door een Russische leveringsraket. Terwijl hij daar was, richtte hij de meest afgelegen geocache van de aarde op - een cache die wordt gezocht door degenen die zich bezighouden met het vinden en opnemen van containers die over de hele wereld verborgen zijn en die tokens en notities van andere reizigers bevatten.Garriott legde de locatie en samenstelling van zijn cache uit aan Geocache.com, 's werelds grootste centrum voor geocaching-informatie:

Ik reisde op 12 oktober 2008 naar het ISS en werd de eerste astronaut van de tweede generatie. Terwijl ik daar was, heb ik deze geocache gemaakt aan boord van het Russische segment van het ISS. De cache zelf is locker #218 zoals te zien is op de meegeleverde foto. Er zit geen logboek in deze cache, uit respect voor het Russische deel van het ISS, en het feit dat het brandgevaarlijk zou zijn om er een in deze locker op te nemen. U zult echter zien dat ik een Travel Bug aan het kluisje heb bevestigd. Ik heb goede hoop dat toekomstige geocaching-astronauten mijn Travel Bug op weg naar huis zullen starten en een van hun eigen astronauten op zijn plaats zullen achterlaten om een ​​soortgelijke reis te beginnen.

Hoewel de locatie en het ontbreken van een logboek een beetje onconventioneel zijn, is het zeker een interessante plek om een ​​cache op te slaan. Misschien zal een jonge geocacher worden geïnspireerd om buiten de grenzen van de aarde te reiken om de traditie van het achterlaten van verborgen schatten in de ruimte voort te zetten.

Meer verhalen

Het internet in kaart brengen: trans-oceanische kabels en aansluitpunten

Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar hoe hun paginaverzoeken en bestandsoverdrachten in een kwestie van seconden over de hele wereld razen, toont deze reeks kaarten wereldwijde glasvezelnetwerken en aansluitpunten in een gemakkelijk te onderzoeken lay-out.

Cafeïnekristallen bij 40 micron

De kans is groot dat jij of je kantoorgenoten vanmorgen koffie achterover slaan; dankzij een inzending voor de Wellcome Image Awards kun je heel persoonlijk kijken naar de cafeïnekristallen die je koffie...

Wat zijn runlevels op Linux?

Wanneer een Linux-systeem opstart, gaat het naar zijn standaard runlevel en voert het de opstartscripts uit die bij dat runlevel horen. U kunt ook schakelen tussen runlevels - er is bijvoorbeeld een runlevel ontworpen voor herstel- en onderhoudswerkzaamheden.

Geek Trivia: Cydia, het alternatief van derden voor de Apple App Store, is waarnaar vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

In de barstende elektronicatas van Steve Wozniak

Hoewel we best bekend zijn met de gadgetobsessies van Apple-medeoprichter Steve Woz Wozniak, hadden we voorafgaand aan deze openhartige blik in zijn gadgettas geen idee hoe diep zijn verslaving liep.

4 manieren om te herstellen van een gecrashte of bevroren X-server op Linux

De X-server op Linux biedt uw grafische desktop. Als het crasht, verlies je al het niet-opgeslagen werk in grafische programma's, maar je kunt herstellen van de crash en de X-server opnieuw opstarten zonder je computer opnieuw op te starten.

Metro-apps op volledig scherm afsluiten of minimaliseren in Windows 8

Door het ontwerp zijn Metro-apps in Windows 8 niet bedoeld om te worden afgesloten, omdat u normaal gesproken geen apps op een telefoon of tablet zou afsluiten. Daarom zul je geen exit-commando of een close-knop vinden, zoals je gewend bent.

Geek Trivia: welke Hollywood-blockbuster toont NASA aan potentiële medewerkers?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

AirMech is een gratis en leuke realtime strategie/shooter-mashup

Als je een fan bent van realtime strategiespellen zoals Command & Conquer en StarCraft, maar ook van first-person shooter-games zoals MechWarrior, dan is AirMech het gratis en leuke spel voor jou. Bouw je eskadrons van vecht...

De wetenschap achter Salty Airline Food

In deze collectie combineert kunstenaar Signe Emma een wetenschappelijk overzicht van de rol die zout speelt in vliegtuigvoedsel met elektronenmicroscoopscans van zoutkristallen die zo zijn gerangschikt dat ze eruitzien als de uitzichten vanuit een vliegtuig - een nogal genie...