Geek Trivia: een voormalige Japanse militaire basis wordt nu overspoeld door Tame?

Eekhoorns Wolven Vleermuizen Konijnen

Antwoord: Konijnen

Ōkunoshima is een klein eiland voor de kust van Japan met een duister verleden, maar herboren met een nogal vriendelijke mascotte. Het kleine eiland werd in de jaren twintig door de Japanse regering uitgekozen om als geheime basis te dienen voor de initiatieven op het gebied van chemische wapens, georkestreerd door het Instituut voor Wetenschap en Technologie van het Keizerlijke Japanse Leger. Het isolement van het eiland, de afstand tot Tokio en het gemak waarmee het kon worden bewaakt, waren allemaal cruciaal voor de missie: Japan was een van de ondertekenaars van het Protocol van Genève dat het gebruik van chemische wapens verbood. Zeer weinig mensen wisten van het project op het eiland, en degenen die in de gasfabriek daar werkten, werden tientallen jaren in het ongewisse gehouden over hun werk. Het gas dat daar werd geproduceerd, werd voornamelijk in China gebruikt en na de Tweede Wereldoorlog hebben de geallieerden het gas afgevoerd en de faciliteiten in brand gestoken.

Na de oorlog begon Japan met het herstel van het eiland voor niet-militair gebruik. Onderdeel van het rehabilitatieproces was de herontwikkeling van het eiland als een enorm park en toeristische bestemming. Tijdens dat proces liet de Japanse regering konijnen vrij op het eiland die fokten als, nou ja, konijnen. Die oorspronkelijke konijnen hebben nu honderden nakomelingen die, dankzij het verbod op jagen of anderszins schade toebrengen, tam zijn geworden en erg gewend zijn aan de duizenden bezoekers die naar Ōkunoshima komen, nu beter bekend als Usagi Jima (konijneneiland); bezoekers die maar al te graag de hordes schattige konijntjes met de hand voeren en aaien.

Afbeelding met dank aan Vitaly Petrukhin.

Meer verhalen

[Gesponsorde recensie] WinX DVD Ripper Platinum - Rip alle dvd's naar elke video-indeling en iPad iPhone Android

WinX DVD Ripper Platinum is professionele software waarmee u inhoud die op dvd's is opgeslagen als veelgebruikte video-indelingen naar uw pc kunt rippen. Vervolgens kunt u de film afspelen met elke mediasoftwarespeler of het videobestand overbrengen naar iPhone, iPad, Samsung, HTC, Nexus, Kindle Fire, PS4, enz.

Geek Trivia: de volledige naam van welke stad is de langste ter wereld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Word voor teams: versiebeheer, vergelijken en combineren van documenten

Voor de laatste les in deze Geek School-serie gaan we het hebben over het bijhouden van versies in Word en het vergelijken en combineren van documenten.

Waarom kunt u niet meerdere programma's tegelijk verwijderen in Windows?

Stel dat u een kleine horde programma's op uw Windows-systeem wilt verwijderen, maar dat u ze in Windows slechts één voor één kunt verwijderen. Waarom is dat? Wat houdt je tegen om meerdere programma's tegelijk te verwijderen?

Geek Trivia: Welk voedsel is eigenlijk gemaakt van hergebruikte biergist?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u gemakkelijk uw takenlijst kunt bijhouden met de TaskIt-app in Word 2013

Er zijn veel manieren om uw taken bij te houden, van online, pc en mobiele tools tot ouderwetse methoden zoals post-it-notities en stukjes papier. Als u echter vaak in Word werkt, kunt u uw taken rechtstreeks in Word bijhouden.

Word voor teams: documenten en sjablonen beperken en beschermen

Door een document te beperken en te beschermen, bent u de ultieme autoriteit over de voortgang ervan.

Geek Trivia: Een spin in de Amazone-jungle is daarin uniek?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de fout 'Windows Installer-service kan niet worden geopend' in Windows 7 oplossen

Heb je geprobeerd een programma in Windows 7 te installeren dat een MSI-bestand als installatieprogramma gebruikt en in plaats daarvan zag je de bovenstaande fout? Nooit bang zijn. Er is een eenvoudige oplossing en we zijn er om je daarbij te helpen.

Word voor teams: opmerkingen gebruiken om wijzigingen in een document aan te geven

Naast het gebruik van Wijzigingen bijhouden om alle revisies van een document vast te leggen (besproken in les 2), kunt u ook feedback geven in plaats van de eigenlijke tekst of lay-out te wijzigen.