Geek Trivia: vliegtuigen worden regelmatig getroffen door wat?

Meteorieten Kalkoenen Zwermen Spreeuwen Bliksem

geek-trivia-vliegtuigen-worden-regelmatig-getroffen-door-wat foto 2
Antwoord: Bliksem

Statistisch gezien wordt elk vliegtuig ter wereld minstens één keer per jaar getroffen door een bliksemschicht (en degenen die door vaak stormachtige gebieden vliegen, zitten vast met een nog hogere frequentie). Hoewel het angstaanjagend klinkt, zullen ze het waarschijnlijk niet eens merken, tenzij een passagier toevallig uit het raam in de goede richting kijkt op het exacte moment dat het gebeurt.De elektriciteit van de blikseminslag wordt over de aluminium huid van het vliegtuig geleid en gaat dan verder naar de aarde. Hoewel historisch gezien blikseminslagen ernstige problemen voor vliegtuigen konden opleveren (door vonken te veroorzaken in gebieden waar zich bijvoorbeeld dampen hadden opgehoopt), werden de industrievoorschriften herzien en aangescherpt nadat een Pan Am 707-vliegtuig in 1962 neerstortte nadat het door bliksem was getroffen. Moderne vliegtuigen beschikken over een breed scala aan bliksembeveiligings- en elektrische onderdrukkingsmechanismen.

Dankzij verbeterde veiligheidsmaatregelen en -mechanismen is het veel veiliger om in het vliegtuig te zitten als het onweert dan op de grond op de luchthaven.

Meer verhalen

Wat is UEFI en hoe verschilt het van BIOS?

Hoewel de meeste mensen misschien bekend zijn met het BIOS van een pc, weten ze misschien niet wat het is of wat het doet. Aangezien UEFI klaar staat om zijn plaats in te nemen, laten we eens een terugblik op deze twee technologieën nemen.

Hoe heet de tekst voor de opdrachtregel?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.

Raspberry Pi Camera Board nu beschikbaar voor aankoop

Als je een Raspberry Pi-liefhebber bent, dan zul je dol zijn op dit laatste nieuws. Cameraborden zijn nu beschikbaar om toe te voegen aan je favoriete Raspberry Pi-apparaat en we hebben de links die je nodig hebt om meer te weten te komen over de nieuwste hardware-goedheid en waar je de nieuwe borden kunt kopen.

Selectief mappen synchroniseren van uw SkyDrive naar uw pc

Windows 8 wordt geleverd met een ingebouwde SkyDrive-app, maar u kunt geen bestanden toevoegen aan uw SkyDrive-account. Daarvoor hebben we de Desktop SkyDrive-app die ook een handige selectieve synchronisatiefunctie heeft.

30+ webgebaseerde alternatieven voor traditionele desktop-apps voor Chromebooks en pc's

Of u nu een Chromebook gebruikt of gewoon geïnteresseerd bent in het overschakelen van geïnstalleerde desktop-apps naar browsergebaseerde apps, webgebaseerde software kan veel van de programma's die mensen op hun computers gebruiken vervangen - en kan deze vaak verbeteren.

Hoe Citrix-Xen VM's gratis te herstellen met Xen-Phoenix (Bash)

Heeft u ooit de behoefte gehad om uw Citrix-Xen VM's in bulk te herstellen voor een noodhersteloplossing (DR), of gewoon om te testen of uw back-ups werken? HTG legt uit hoe je Xen-Phoenix, een gratis bash-script, kunt gebruiken voor het herstellen van VM's.

Verdedig je koninkrijk tegen invasie door kwaadaardige hordes in Kingdom Rush

Ben je dol op old school torenverdedigingsspellen? Maak je dan klaar om oorlog te voeren tegen binnenvallende hordes goblins, orcs, trollen, kwaadaardige tovenaars en meer in Kingdom Rush! Dit klassieke spel stelt je strategische plannings- en denkvaardigheden op de proef terwijl je werkt om stad na stad te verdedigen tegen de toekomst

Geek Trivia: welke herbivoor steelt zijn voedsel tegen de wind als een carnivoor?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een back-up maken van uw Evernote-notebooks (voor het geval dat)

Een van de verkoopargumenten van Evernote is dat al je notities, knipsels en andere bits en bytes zowel op de Evernote-servers als op je lokale apparaat worden opgeslagen. Als dat niet genoeg gegevensbeveiliging voor je is (en dat zou het ook niet moeten zijn), lees dan verder terwijl we je laten zien hoe je een goede back-up van je Evernote-notebooks kunt maken.

Hoe computerfabrikanten worden betaald om uw laptop slechter te maken

Een laptop is een technisch wonder. Er gaat zoveel werk in het ontwerpen en vervaardigen van alle afzonderlijke stukken hardware voordat ze worden gecombineerd met software die tientallen jaren heeft geduurd om te bouwen. Na al dit werk te hebben gedaan, worden laptopfabrikanten betaald om hun laptops langzamer en meer te maken