Geek Trivia: een vexilloloog is een persoon die studeert?

Hekserij Pesten Wiskundige Paradoxen Vlaggen geek-trivia-een-vexillologist-is-een-persoon-die-bestudeert foto 2

Antwoord: VlaggenEr is een groep die zich toelegt op het bestuderen van zo ongeveer alles wat kan worden bestudeerd, en vlaggen zijn geen uitzondering. De term die wordt gebruikt om dergelijke geleerden te beschrijven, werd in 1957 bedacht door de Amerikaanse vlagonderzoeker en historicus Whitney Smith en is een combinatie van de Latijnse wortel vexillum (vlag) en het Griekse achtervoegsel -logia (studie).

Als zodanig is het vakgebied gericht op vlaggen vexillologie, een persoon die het eigenlijke onderzoek doet is een vexilloloog, de kunst van het ontwerpen van vlaggen is vexillografie (en, je raadt het al, de eigenlijke ontwerper is een vexillograaf), en als je ' Als je gewoon een persoon bent die echt een mooie vlag bewondert, ben je een vexillofiel.

Er is zelfs een internationale organisatie die zich aan het onderwerp wijdt, de International Federation of Vexillological Associations, die natuurlijk zijn eigen vlag heeft (zie hierboven).

Afbeelding met dank aan de IFVA.

Meer verhalen

Verberg een draadloze router in het zicht met deze snelle doe-het-zelf-truc

Wilt u uw draadloze router op een plek plaatsen waar hij als een doorn in het oog springt, alleen om een ​​goed signaal in uw huis te behouden? Laat het dan 'verdwijnen' en herstel de balans in je interieur met deze snelle en gemakkelijke doe-het-zelf-truc!

Een app op een Android-apparaat verwijderen

Er zijn zoveel apps voor Android-apparaten, waarvan vele gratis, dat je er een heleboel moet installeren. U kunt echter ontdekken dat u sommige niet leuk vindt, of dat u bijna geen ruimte meer heeft op uw apparaat.

Wat is Windows 8.1 precies met Bing? Moet ik Bing gebruiken?

Sommige laptops en tablets worden nu geleverd met Microsoft's Windows 8.1 met Bing-besturingssysteem, iets wat u mogelijk in hun technische specificaties ziet staan. Maar hoe verschilt dit van Windows 8.1 - is het gebruik van Bing verplicht?

Heeft elk besturingssysteem RAM nodig?

Als u een computer heeft waarop het RAM mogelijk slecht is geworden, zijn er dan besturingssystemen die op de computer zullen werken, in ieder geval om u te helpen bij het testen en diagnosticeren van de hardware? De SuperUser Q&A-post van vandaag maakt gebruik van een levendige discussie over dit onderwerp om de vraag van een nieuwsgierige lezer te beantwoorden.

Geek Trivia: Iconisch kinderspeelgoed Play-Doh is begonnen als?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw XBMC-bibliotheek kunt instellen om automatisch te updaten

Een van de sterkste verkoopargumenten van de XBMC-mediacentrumsoftware is de manier waarop uw televisieprogramma's en films prachtig worden weergegeven. Als uw bibliotheek echter niet up-to-date is, ziet u niet uw hele mediacollectie in één glorieuze spread. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u de bibliotheek kunt automatiseren

Een actieve app op een Android-apparaat sluiten/stoppen?

Android-apps stoppen niet echt met werken wanneer u terugkeert naar het startscherm of overschakelt naar een andere app. Het is niet echt nodig om een ​​app af te sluiten, tenzij deze zich misdraagt ​​of u deze wilt verwijderen. Vervolgens kunt u een app geforceerd stoppen.

Geek Trivia: welk tv-programma is tot leven gewekt door stevige dvd-verkoop?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe kan ik verbinding maken met een lokale internetserver zonder verkeer naar internet en terug te sturen?

Als je een server in je thuisnetwerk hebt geconfigureerd (zoals een mediastreamingserver) zodat je ook buitenshuis toegang hebt tot je bestanden, heb je misschien een merkwaardig raadsel opgemerkt: wanneer je de server thuis wilt gebruiken, wordt je verkeer omgeleid naar de servers van uw ISP's en vervolgens terug naar uw huis omdat uw

Ontgrendel virtuele desktops op Windows 7 of 8 met deze Microsoft-tool

Windows 9 ziet eruit alsof het eindelijk virtuele desktops zal bevatten, een functie waar Linux- en Mac-gebruikers al jaren van genieten. Maar Windows 7 en 8 hebben al enkele virtuele desktopfuncties - ze zijn gewoon verborgen onder de motorkap.