Geek Trivia: De V In DVD staat voor wat?

Videovolume Verticaal Veelzijdig

geek-trivia-de-v-in-dvd-staat-voor-wat-foto 2
Antwoord: Veelzijdig

Dvd's werden halverwege de jaren negentig gemaakt via een samenwerking tussen Philips, Sony, Toshiba en Panasonic. De nieuwe schijven waren even groot als cd's (en de diverse, maar commercieel niet succesvolle videoschijven die eraan voorafgingen). Om ervoor te zorgen dat hun nieuwe formaat bloeide en algemeen werd aangenomen, vertrouwden de organisaties het toezicht op de specificaties voor verschillende dvd-formaten en -structuren, evenals de naamgevingsconventies, toe aan een derde partij, het dvd-forum.In het charterdocument van het dvd-forum vinden we de echte naam van het populaire schijfformaat. Hoewel veel mensen de indruk hebben dat dvd staat voor Digital Video Disc, is het eigenlijke middelste woord in de naam van het populaire mediaformaat Veelzijdig - een knipoog naar hoe wijdverbreid en multifunctioneel ze zich nauwkeurig voorstelden dat de dvd zou worden.

Meer verhalen

Metro-apps op volledig scherm afsluiten of minimaliseren in Windows 8

Door het ontwerp zijn Metro-apps in Windows 8 niet bedoeld om te worden afgesloten, omdat u normaal gesproken geen apps op een telefoon of tablet zou afsluiten. Daarom zul je geen exit-commando of een close-knop vinden, zoals je gewend bent.

Geek Trivia: welke Hollywood-blockbuster toont NASA aan potentiële medewerkers?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

AirMech is een gratis en leuke realtime strategie/shooter-mashup

Als je een fan bent van realtime strategiespellen zoals Command & Conquer en StarCraft, maar ook van first-person shooter-games zoals MechWarrior, dan is AirMech het gratis en leuke spel voor jou. Bouw je eskadrons van vecht...

De wetenschap achter Salty Airline Food

In deze collectie combineert kunstenaar Signe Emma een wetenschappelijk overzicht van de rol die zout speelt in vliegtuigvoedsel met elektronenmicroscoopscans van zoutkristallen die zo zijn gerangschikt dat ze eruitzien als de uitzichten vanuit een vliegtuig - een nogal genie...

10 pakketbeheerbewerkingen waarvoor u Synaptic nodig hebt op Ubuntu

Het Ubuntu Software Center is een solide, gebruiksvriendelijke applicatie, maar soms heb je meer kracht nodig. De Synaptic-pakketbeheerder - die voorheen standaard bij Ubuntu werd geleverd - kan veel dingen doen die het Ubuntu Software Center niet kan.

Hoe u uw IP-adres kunt wijzigen vanaf de opdrachtregel in Linux

Bijna iedereen kan erachter komen hoe ze hun IP-adres kunnen wijzigen met behulp van een interface, maar wist u dat u het IP-adres van uw netwerkkaart kunt instellen met een eenvoudig commando vanaf de opdrachtregel?

Geek Trivia: Welk geliefd zomerspeelgoed is uitgevonden door een raketwetenschapper?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een reis naar de maan [Super Retro klassieke Sci-Fi-video]

Als je van retro-sci-fi-films houdt, dan wil je zeker een kijkje nemen in deze Franse klassieker uit 1902. Deze stomme film duurt slechts 10,5 minuten, maar is zeker de moeite waard om te kijken en zorgt voor een leuke ravotten door de vroege dagen van sciencefiction.

Amerikaanse zomerhittegolf gevisualiseerd

Hoewel het lijkt alsof mensen elke zomer klagen over de hitte, is er deze zomer een basis voor hun klacht. In de afgelopen maand zijn er 4230 dagelijkse hoge temperatuurrecords gevestigd in de continentale Verenigde Staten.

Geek Trivia: welk technologiebedrijf gebruikte ooit 100% van 's werelds cd-productiemogelijkheden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!