Geek Trivia: Sue is de bijnaam van het grootste bekende skelet van welke dinosaurussoort?

Dreadnoughtus Tyrannosaurus Rex Diplodocus Elaltitan

geek-trivia--en-8220;sue-en-8221;-is-de-bijnaam-van-de-grootste-bekende-skelet-van-welke-dinosaurus-soort foto 2

Antwoord: Tyrannosaurus RexAls je door de grote tentoonstellingshallen van het Field Museum of Natural History in Chicago, Illinois dwaalt, zul je onvermijdelijk (vanwege de enorme omvang) een behoorlijk prachtig fossiel exemplaar tegenkomen. Daar in de gangen vind je Sue, een absoluut enorm en ongelooflijk goed bewaard gebleven Tyrannosaurus rex-skelet met een lengte van veertig voet, een hoogte van dertien voet (bij de heupen) en een geschat gewicht (bij leven) van 6,4 ton.

Waarom Suus? Hoewel het dinosaurusskelet stevig en permanent te zien is in Chicago, was zijn vorige thuis het Cheyenne River Indian Reservation in South Dakota, waar het ongeveer 65 miljoen jaar geleden was gestorven (lang voordat mensen de regio bevolkten, dat is zeker). In de zomer van 1990 verkende een groep paleontologen de regio en Sue Hendrickson ontdekte de staart van het enorme T. rex-skelet dat later naar haar vernoemd zou worden.

Toen het skelet volledig was opgegraven en onderzocht, bleek het het grootste, meest uitgebreide en best bewaarde T. rex-skelet te zijn dat ooit is ontdekt. Sue's reis ging echter niet rechtstreeks van de grond naar het museum, maar omvatte een langdurige juridische strijd over de eigendom van het skelet, die uiteindelijk eindigde toen het skelet werd teruggegeven aan de eigenaar van het land (Maurice Williams) die het skelet opstelde voor veiling. Er was grote bezorgdheid in de museumgemeenschap dat het skelet in handen zou komen van een privéverzamelaar en het Field Museum riep de hulp in van verschillende grote Amerikaanse organisaties zoals het California State University-systeem, Walt Disney Parks and Resorts, McDonald's en anderen om donaties veilig te stellen om het skelet te kopen voor openbare vertoning.

Tien jaar nadat de botten werden ontdekt, werd Sue in mei 2000 tentoongesteld en is sindsdien een vaste en drukbezochte vaste waarde in het museum gebleven.

Afbeelding met dank aan The Field Museum.

Meer verhalen

Video's en screenshots vastleggen vanaf een gameconsole of tv-streamingbox

U kunt video (of schermafbeeldingen) vastleggen vanaf elk apparaat met een HDMI-kabel of composiet video-uitgangen met een basisapparaat. Je zou met zo'n apparaat ook gameplay op Twitch TV kunnen streamen.

Geek Trivia: wanneer je de man in de maan of gezichten in wolkenformaties ziet die je ervaart?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is de gemakkelijkste manier om een ​​externe camerasluiter aan mijn smartphone toe te voegen?

Naarmate smartphonecamera's steeds beter worden, is het niet meer dan normaal dat mensen met hen willen genieten van enkele attributen van goede fotografie. Lees verder terwijl we een lezer laten zien hoe ze goedkoop een externe ontspanknop aan hun smartphonecamera kunnen toevoegen, zodat ze de camera kunnen activeren zonder hem te schokken,

Hoe de gebruikersinformatie in Word 2013 in te stellen

Wanneer u een document in Word maakt, bevat het meer dan alleen de inhoud die u erin typt. Aan het document is informatie over de auteur toegevoegd op basis van de gebruikersnaam en initialen die u hebt ingevoerd toen u Office installeerde.

Een PowerPoint-presentatie opslaan of converteren naar een video

De meeste mensen weten dat je PowerPoint-presentaties kunt maken met afbeeldingen, muziek, afbeeldingen, webinhoud en tekst, maar een weinig bekende truc is de mogelijkheid om PowerPoint-presentaties als video's op te slaan.

Veroorzaken S-Video-kabels kanker?

Afhankelijk van waar u woont, kunt u een gezondheidswaarschuwing krijgen wanneer u bepaalde hardwarecomponenten voor uw computer online koopt. Is dit iets om je zorgen over te maken of juist niet? De SuperUser Q&A-post van vandaag bespreekt een dergelijk incident om de vraag van een nieuwsgierige lezer te helpen beantwoorden.

Geek Trivia: Vanillebonen zijn helemaal geen bonen, maar de zaaddozen van?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u eenvoudig de geformatteerde datum en tijd in Microsoft Word kunt invoegen

Er zijn verschillende redenen om de huidige datum en tijd in uw document in te voegen. Misschien wilt u het in een letter of in een kop- of voettekst invoegen. Wat de reden ook is, Word maakt het gemakkelijk om de datum en tijd in een document in te voegen.

Extensies in- of uitschakelen om uw Mac aan te passen

We kennen het concept van extensies inmiddels allemaal: door functies aan je besturingssysteem, telefoon of browser toe te voegen, wordt de functionaliteit uitgebreid. OS X heeft ook extensies, dit is wat u moet weten om ze beter voor u te laten werken.

PDF-bestanden splitsen, samenvoegen, opnieuw ordenen, markeren en ondertekenen in Windows

Windows heeft geen geïntegreerde tool zoals Preview voor Mac OS X - het wordt zelfs niet geleverd met een PDF-printer. Hier leest u hoe u PDF-bestanden kunt splitsen, samenvoegen, opnieuw ordenen, ondertekenen en markeren met de minst onaangename software die mogelijk is.