Geek Trivia: Spider Silk werd ooit gebruikt voor welk militair doel?

Richtkijkers Bomtriggers Chirurgische hechtingen Inbraakdetectiesensoren geek-trivia-spider-zijde-was-ooit-gebruikt-voor-wat-militair-doel foto 2

Antwoord: RichtkijkersLang voordat we de technologie hadden om flexibel en duurzaam materiaal te maken voor het viziermechanisme in richtkijkers en gevoelige wetenschappelijke instrumenten, deed moeder natuur dat. Gedurende het grootste deel van de 20e eeuw werden de dradenkruisen van richtkijkers (evenals bomkijkers in vliegtuigen, periscopen in onderzeeërs en veel verschillende soorten wetenschappelijke apparaten) gemaakt van spinnenzijde.

Waarom spinnenzijde? Het is extreem dun (duizenden keren dunner dan een mensenhaar) maar extreem sterk (spinnenzijden draglines zijn bestand tegen dezelfde spanning als staallegeringen maar met een kleinere diameter) en het is bestand tegen schokken (een nogal kritische eigenschap voor een bevestigde scoop naar een geweer).

Het hoogtepunt van de productie van spinzijde voor optica was tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar gespecialiseerde handwerkers in de Verenigde Staten tienduizenden spinnenzijde oogstten voor het Ministerie van Oorlog. Een bepaalde oogstmachine werd zelfs beroemd vanwege haar inspanningen in oorlogstijd. Nan Songer, geboren in Californië, was een amateur-entomoloog die naam maakte als een behoorlijk insectenexpert. Toen de oorlog uitbrak, vroeg de regering haar of ze grote hoeveelheden spinnenzijde kon produceren en veranderde ze een kamer in haar huis in een volledige productiefaciliteit voor spinzijde. Gedurende de oorlog en enkele jaren daarna was Songer de belangrijkste bron van spinnenzijde, grotendeels van Golden Garden, Green Lynx en Black Widow-spinnen, zowel in militaire als civiele toepassingen.

Afbeelding met dank aan Popular Mechanics.

Meer verhalen

Geek Trivia: de bestverkochte niet-gebundelde game voor het Game Boy-platform was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: de eerste console-rollenspel was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Voorkom dat Windows om een ​​wachtwoord vraagt ​​bij het ontwaken uit de slaapstand/stand-by

Als u Windows hebt geconfigureerd om u automatisch aan te melden in plaats van een wachtwoord in te voeren, vindt u het misschien vervelend dat u nog steeds een wachtwoord moet invoeren wanneer uw pc uit de slaapstand komt. Hier is de snelle oplossing.

Waarom u waarschijnlijk niet extra wilt betalen voor een snellere CPU in uw laptop of tablet

Wanneer u een nieuwe laptop of tablet koopt, kunt u deze vaak aanpassen door extra te betalen voor een snellere CPU. Maar dit is misschien geen goed idee - de duurdere CPU is misschien minder geschikt voor het apparaat!

Geek Trivia: het eerste universele leerplichtsysteem werd gevonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Jumpshare is een supereenvoudige manier om bestanden online te delen

Tegenwoordig kun je bestanden delen met alle verschillende cloudopslagproviders zoals Dropbox en OneDrive, maar als alles wat je wilt een supereenvoudige manier is om bestanden met mensen te delen, is Jumpshare misschien de moeite van het bekijken waard.

eMMC versus SSD: niet alle solid-state opslag is gelijk

Niet alle solid-state opslag is zo snel als een SSD. eMMC is het soort flash-opslag dat je op goedkope tablets en laptops aantreft. Het is langzamer en goedkoper dan een traditionele SSD die je op duurdere computers zou vinden.

Hoe stelt u geavanceerde Google-zoekcriteria in?

Het is gemakkelijk om meer resultaten te krijgen dan u nodig heeft of wilt bij het uitvoeren van een online zoekopdracht, maar wat doet (of gebruikt) u als u de parameters van de zoekopdracht echt wilt beperken? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op het verzoek van een verwarde lezer om hulp.

Geek Trivia: welk populair sci-fi-boek begon als een radioshow?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het nut van de Chromecast HDMI-extender? Heb ik het nodig?

Mediacenter-sticks zoals de Chromecast zijn populairder dan ooit en veel van hen worden geleverd met kleine 3-4-inch HDMI-verlengkabels. Waar zijn de kabels voor en heb je ze echt nodig? Lees verder terwijl we uitleggen waarom, zelfs als uw Chromecast zonder deze goed werkt, wilt u hem misschien aansluiten