Geek Trivia: Sommige planten gebruiken chemische signalen om wat tot hun verdediging te roepen?

Vogels Wespen Mollen Giraffen geek-trivia-sommige-planten-gebruiken-chemische-signalen-om-wat-tegen-hun-verdediging-foto 2

Antwoord: WespenVeel soorten katoen, maïs en tabaksplanten hebben een uiterst geavanceerde methode van chemische verdediging. Wanneer ze worden aangevallen door rupsen zoals de tabaksknopworm en maïsoorworm, geven deze planten chemicaliën af die nabije wespen, vooral parasitaire wespen, signaleren dat ze een maaltijd / gastheer voor de wespen hebben.

Deze chemische systemen zijn zelfs zo geavanceerd dat de planten mengsels van wel een dozijn chemische verbindingen kunnen afgeven, zodat de wespen in het gebied precies weten wat voor soort plaag de plant aanvalt. Sommige wespen kunnen zich bijvoorbeeld alleen voortplanten door specifieke rupsen als gastheer voor hun eieren te gebruiken, en de precieze chemische signalen die door de planten worden gebruikt, helpen die wespen naar de juiste gastheren te leiden. De wespen kunnen zich voeden en voortplanten, en de planten worden gespaard van een aanval van hongerige rupsen.

Afbeelding met dank aan de USDA.

Meer verhalen

Hoe kan ik de RAM-configuratie van mijn computer controleren zonder de behuizing te openen?

Als u uw RAM-configuratie gedetailleerder wilt bekijken dan de basisinformatie die een Windows-rapport biedt, kunt u alles te weten komen wat u moet weten zonder de behuizing open te breken. Lees verder om te zien hoe u uw configuratie en geïnstalleerde RAM-modulestatistieken kunt controleren.

Schakel Gebruikersaccountbeheer (UAC) op de gemakkelijke manier uit op Win 7, 8 of 10

Ik heb eerder geschreven over een manier om UAC vanaf de opdrachtregel in of uit te schakelen. Dit is een eenvoudigere methode die u kunt gebruiken om hetzelfde te doen vanuit de GUI-interface in Windows 7, 8, 8.1, 10 of Vista. Om mijn eerdere artikel samen te vatten, UAC is ERGER.

Geek Trivia: Wetenschappers hebben een elektrische toverstaf ontwikkeld om te helpen vechten tegen wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe te genieten van Dead Simple Raspberry Pi Setup met NOOBS

Als u op zoek bent naar de eenvoudigste manier om aan de slag te gaan met uw nieuwe Raspberry Pi, hoeft u niet verder te zoeken. De New Out Of Box Software (NOOBS) van de stichting Raspberry Pi maakt het gemakkelijker dan ooit om aan de slag te gaan met het krachtige kleine projectplatform.

Geek Trivia: voor welke videogame moest je de hoofdontwikkelaar vermoorden om te winnen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een niet-reagerend programma uitschakelen wanneer Taakbeheer niet werkt

Windows informeert u dat een programma niet meer reageert, u kiest ervoor om het programma te sluiten en er gebeurt niets, u probeert het te beëindigen in Taakbeheer en er gebeurt niets, en daar zit u, vast met een mislukt maar onoverwinnelijk programma. Wat kan je doen? Lees verder terwijl we een HTG-lezer helpen zijn draak te verslaan.

Heeft de kleur van een koellichaam invloed op de prestaties?

Als het gaat om het nastreven van echte geekdom, is er geen twijfel te geheimzinnig. Vandaag bekijken we of de kleur van een koellichaam er toe doet (en of de prestatiehit of bonus zelfs het overwegen waard is).

Geek Trivia: een spelerscameo waarin Nintendo-game meer dan tien jaar grotendeels onbekend bleef?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Australis UI is officieel geland in het Firefox Nightly Channel

Mozilla heeft dit jaar hard gewerkt aan de nieuwe Australis UI voor Firefox, en heeft deze gestaag aangepast en verbeterd ter voorbereiding op de landing in het Nightly Build Channel. Voor degenen onder u die graag de nieuwe gebruikersinterface wilden bemachtigen, kunt u nu eindelijk genieten van al het goede van Australis met

Hoe het oude Gmail Compose-venster terug te krijgen

Als je van Gmail houdt, maar je haat het nieuwe pop-upvenster, wat kun je dan doen? Lees verder terwijl we een HTG-lezer helpen terug te keren naar het opstelvenster waarnaar hij verlangt.