Geek Trivia: De Sci-Fi-term Metahuman is bedacht?

Frank Herbert Stan Lee Philip K. Dick George R.R. Martin geek-trivia-the-scifi-term--and-8220;metahuman-and-8221;-werd-gemunt door foto 2

Antwoord: George R.R. MartinGezien de prevalentie waarmee de term metahuman wordt gebruikt in het DC Comics Universe, zou het gemakkelijk zijn om aan te nemen dat de term is bedacht door een schrijver van de iconische stripuitgeverij.

De term is echter bedacht door niemand minder dan auteur George R.R. Martin (vooral bekend van zijn Game of Thrones-fantasieromans). Het woord verscheen voor het eerst in 1986 in een role-playing game-uitbreiding voor de Superworld RPG-serie en later in de Martin's Wild Cards-boekenreeks.

De term metahuman, zoals oorspronkelijk gebruikt door Martin en later door DC-strips, kan worden vertaald naar bovenmenselijk of, om gelijk te stellen aan de terminologie van een andere stripuitgever, zoals de mutanten in het Marvel-universum: mensen met capaciteiten die het normale bereik van menselijke ontwikkeling overstijgen en fysiologie zou moeten toestaan.

Opmerking: in het DC Comics-universum wordt de term nu gebruikt om losjes te verwijzen naar een mensachtig wezen met extranormale krachten of vermogens (technologisch, buitenaards, gemuteerd of magisch van aard).

Meer verhalen

Tab-overbelasting: 10 tips voor het werken met veel browsertabbladen

Te veel browsertabbladen! Het is een probleem dat iedereen wel eens heeft. Voor alle vensterbeheertrucs die in onze desktops zijn ingebouwd, gebruiken we vaak slechts een enkel browservenster vol met tabbladen.

Ja, elke freeware-downloadsite serveert crapware (hier is het bewijs)

Toen we schreven over wat er gebeurt als je de top tien apps van CNET Downloads installeert, was ongeveer de helft van de reacties afkomstig van mensen die zeiden: Nou, je moet downloaden van een vertrouwde bron. Het enige probleem is dat er geen freeware-downloadsite is die vrij is van crapware of adware. En hier is

Waarom Windows 10 twee verschillende versies van Microsoft Office biedt

Microsoft biedt twee verschillende versies van Office voor Windows 10. Traditionele desktop-apps zijn beschikbaar voor toetsenbord en muis, en universele apps zijn beschikbaar voor aanraking. Maar zo eenvoudig is het niet.

De app-machtigingen van Android waren net vereenvoudigd - nu zijn ze veel minder veilig

Google heeft zojuist een enorme verandering aangebracht in de manier waarop app-machtigingen werken op Android. Apps die al op uw apparaat staan, kunnen nu gevaarlijke machtigingen krijgen met automatische updates. Toekomstige apps kunnen gevaarlijke machtigingen krijgen zonder u ook te vragen.

Android Beam gebruiken om draadloos inhoud tussen apparaten over te dragen

Veel recente Android-telefoons – en zelfs Nexus 7- en Nexus 10-tablets – hebben geïntegreerde NFC-hardware en ondersteunen Android Beam. Met Android Beam kunt u inhoud tussen apparaten verzenden door ze gewoon rug aan rug te drukken.

De eenvoudigste manieren om geanimeerde GIF's op elk platform te maken

Geanimeerde GIF's zijn ieders nieuwe favoriete manier om zichzelf te uiten. Ze zijn het ontroerende equivalent van de emoticon geworden, dus het kan handig zijn om te weten hoe je je eigen emoticon kunt maken.

Snap Assist en 2×2 Snap gebruiken op Windows 10

De uiterst handige Snap-functie - geïntroduceerd als Aero Snap in Windows 7 - is veel verbeterd in Windows 10. Snap Assist, 2×2 snapping en verticale snap-functies helpen je productiever te zijn op het bureaublad.

Wat ouders moeten weten over webfiltering en ouderlijk toezicht

Het is eenvoudig om ouderlijk toezicht in te stellen en internet te filteren. Deze functies zijn in alles ingebouwd, van Windows tot de iPad. Maar geen van deze filteroplossingen is perfect.

Alles wat u kunt doen op uw Apple Watch zonder uw iPhone

Je Apple Watch is afhankelijk van je iPhone om meldingen te ontvangen, gegevens te bekijken en zelfs berichten te verzenden en te bellen. Uw Apple Watch is echter niet helemaal nutteloos zonder uw iPhone. Hier volgen enkele dingen die u op uw horloge kunt doen als uw telefoon buiten bereik is.

Upgrade nu of upgrade vanavond: hoe Microsoft Windows 10 agressief naar iedereen heeft gepusht

Deze week heeft Microsoft van Windows 10 een aanbevolen update gemaakt die automatisch wordt gedownload voor veel gebruikers van Windows 7 en 8.1. Dit is slechts de nieuwste zet van Microsoft om Windows 10 agressief te pushen - hier is hoe we tot dit punt zijn gekomen.