Geek Trivia: Ruslands geheime Koude Oorlog-kaarten van wat nu de voorkeur heeft boven officiële kaarten?

De poolcirkel Engeland New York City Afrika

Antwoord: De poolcirkelNadat de Koude Oorlog was geëindigd en Russische kaarten van de poolcirkel begonnen te circuleren buiten het Russische leger, merkten scheepskapiteins en Canadese zeelieden iets op: ze waren ongelooflijk gedetailleerd. Zo gedetailleerd zelfs dat ze beter waren dan officiële Canadese kaarten als het ging om het navigeren door de complexe en gevarieerde waterwegen van het Canadese Noordpoolgebied.

De ongelooflijke details en grondigheid van de kaarten versterken het idee dat Russische onderzeeërs betrokken waren bij ongeoorloofde patrouilles in Canadese wateren, vooral gezien het feit dat veel van de gebieden die zo nauwgezet in kaart zijn gebracht, ontoegankelijk zouden zijn geweest voor iets anders dan een onderzeeër op het moment dat de kaarten werden gemaakt .

Afbeelding met dank aan het CIA World Factbook.

Meer verhalen

Geek Trivia: Wetenschappers hebben een elektrische toverstaf ontwikkeld om te helpen vechten tegen wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe te genieten van Dead Simple Raspberry Pi Setup met NOOBS

Als u op zoek bent naar de eenvoudigste manier om aan de slag te gaan met uw nieuwe Raspberry Pi, hoeft u niet verder te zoeken. De New Out Of Box Software (NOOBS) van de stichting Raspberry Pi maakt het gemakkelijker dan ooit om aan de slag te gaan met het krachtige kleine projectplatform.

Geek Trivia: voor welke videogame moest je de hoofdontwikkelaar vermoorden om te winnen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een niet-reagerend programma uitschakelen wanneer Taakbeheer niet werkt

Windows informeert u dat een programma niet meer reageert, u kiest ervoor om het programma te sluiten en er gebeurt niets, u probeert het te beëindigen in Taakbeheer en er gebeurt niets, en daar zit u, vast met een mislukt maar onoverwinnelijk programma. Wat kan je doen? Lees verder terwijl we een HTG-lezer helpen zijn draak te verslaan.

Heeft de kleur van een koellichaam invloed op de prestaties?

Als het gaat om het nastreven van echte geekdom, is er geen twijfel te geheimzinnig. Vandaag bekijken we of de kleur van een koellichaam er toe doet (en of de prestatiehit of bonus zelfs het overwegen waard is).

Geek Trivia: een spelerscameo waarin Nintendo-game meer dan tien jaar grotendeels onbekend bleef?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Australis UI is officieel geland in het Firefox Nightly Channel

Mozilla heeft dit jaar hard gewerkt aan de nieuwe Australis UI voor Firefox, en heeft deze gestaag aangepast en verbeterd ter voorbereiding op de landing in het Nightly Build Channel. Voor degenen onder u die graag de nieuwe gebruikersinterface wilden bemachtigen, kunt u nu eindelijk genieten van al het goede van Australis met

Hoe het oude Gmail Compose-venster terug te krijgen

Als je van Gmail houdt, maar je haat het nieuwe pop-upvenster, wat kun je dan doen? Lees verder terwijl we een HTG-lezer helpen terug te keren naar het opstelvenster waarnaar hij verlangt.

Handtekeningen back-uppen en herstellen in Outlook 2013

U hebt verschillende handtekeningen gemaakt die u voor verschillende soorten e-mails gebruikt. Dan krijg je een nieuwe machine en moet je Windows en al je programma's opnieuw instellen. U kunt uw handtekeningen echter gemakkelijk in Outlook bewaren en ze op de nieuwe computer herstellen.

Geek Trivia: Welk astronomisch fenomeen voorspelde Mark Twain dat zou samenvallen met zijn dood?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!