Geek Trivia: Protest over welke videogame, contra-intuïtief, leidde tot meer gewelddadige games?

Mortal Kombat Carmageddon Doom Grand Theft Auto

geek-trivia-protest-over-welke-videogame-contra-intuïtief-leidde-tot-meer-gewelddadige-games foto 2
Antwoord: Mortal Kombat

Mortal Kombat was de eerste release in de langlopende Mortal Kombat-vechtgameserie en is zowel berucht als iconisch dankzij de invloed ervan op zowel de industrie als de grotere cultuur eromheen.Na de release in 1992 kreeg Mortal Kombat snel de aandacht van bezorgde ouders, politici en experts. Hoewel de game volgens de huidige normen gedateerd en tam lijkt, was het niveau van geweld en gore in de game begin jaren negentig niet je standaard arcade- en home-gaming-tarief. In het spel konden strijders hun tegenstanders regelrecht in stukken hakken met dodelijke afloop - bewegingen voltooien waarbij je je tegenstander moest uitroeien door hun hoofd eraf te trekken, hun ruggengraat eruit te scheuren of op een andere manier bloedig het gevecht te beëindigen.

De game werd uitgebracht op Sega Genesis en de Super Nintendo Entertainment System (SNES)-platforms, maar de verkoop op het Sega-systeem overtrof de verkoop op de SNES met een marge van 4 tegen 1. Sega had geen moeite gedaan om de game te censureren en Nintendo handhaafden een strikt beleid om gore en aanstootgevende inhoud in hun games te censureren en te minimaliseren.

Het protest tegen het geweld in het spel bereikte uiteindelijk een niveau van publieke verontwaardiging en er was een congreshoorzitting over geweld in videogames in de winter van 1993. Een van de resultaten van deze hoorzitting was de ontwikkeling van de Entertainment Software Rating Board (ESRB). Telkens wanneer u een beoordelingslabel op de hoek van een videogamedoos ziet, ziet u het werk van de ESRB.

De grote ironie van het beoordelingssysteem is dat het uiteindelijk leidt tot gewelddadigere videogames. Nintendo, een van de grootste namen in gaming, besloot dat de komst van een beoordelingssysteem ouders in staat stelde om effectieve beslissingen te nemen over de inhoud die hun kinderen consumeerden en koos ervoor om hun beleid met betrekking tot censuur en geweld in videogames te versoepelen. Het gevolg was dat meer videogames met de zeer gewelddadige en aanstootgevende inhoud die het congresonderzoek (en het daaropvolgende beoordelingssysteem) hadden geïnspireerd, de markt overspoelden.

Toen Mortal Kombat II werd uitgebracht, was de ongecensureerde SNES-versie radicaal beter verkocht dan de Sega Genesis-versie.

Meer verhalen

Een inleiding tot Charms in Windows 8: wat ze zijn en hoe ze te gebruiken

Charms zijn een belangrijke nieuwe functie in Windows 8. Sommige charms zijn contextgevoelig, andere niet. Sommige zijn belangrijk op de desktop, terwijl andere alleen in Metro-apps werken.

Een inleiding tot Charms in Windows 8: wat ze zijn en hoe ze te gebruiken

Charms zijn een belangrijke nieuwe functie in Windows 8. Sommige charms zijn contextgevoelig, andere niet. Sommige zijn belangrijk op de desktop, terwijl andere alleen in Metro-apps werken.

Geek Trivia: het acroniem SSD staat voor wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat je zei: hoe je je verloren technische uitrusting terugkrijgt?

Eerder deze week hebben we je gevraagd om je favoriete trucs te delen om te voorkomen dat je spullen kwijtraken en om ze terug te krijgen als ze zoekraken. Nu zijn we terug om enkele geweldige lezerstips te delen.

Bing-achtergrond toevoegen aan het Google-zoekportaal

Chrome: als je een fan bent van Bing's opvallende dagelijkse achtergronden, maar de voorkeur geeft aan Google als je zoekportaal, zal deze Google Chrome-add-on de Bing-achtergrond ophalen en voor je aan Google toevoegen.

Vrijdagpret: spion

In de game van deze week ben je een spion wiens missie het is om een ​​gebouw te infiltreren en met succes alle beveiliging daar te omzeilen. Ben je snel genoeg, goed genoeg om heimelijk langs alle bewakers en beveiligingscamera's te sluipen of word je gepakt?

Cd- en dvd-stations delen via het netwerk op Windows

Van ultrabooks tot netbooks, computers verliezen hun optische stations. Als je nog steeds af en toe een cd of dvd gebruikt, hoef je geen externe optische schijf te kopen - je kunt de optische schijf van een andere computer delen via het netwerk.

Uit de doos met tips: films en dia's scannen, een Android GIF-animator en Kindle RSS-feeds

Een keer per week verzamelen we enkele geweldige lezerstips en delen ze met iedereen. Deze week kijken we naar een goedkope doe-het-zelf-setup voor het scannen van filmnegatieven en dia's, het animeren van GIF's met Android en het pushen van RSS-feeds naar je Kindle.

Google introduceert nieuw onderzoeksvenster in Google Docs

Ben je het beu om naar een nieuw tabblad te gaan wanneer je een afbeelding, interessant feit of ander item aan je document in Google Documenten moet toevoegen? Dan zul je zeker dol zijn op de nieuwe Research Pane-functie die is toegevoegd aan Google Documenten!

Geek Trivia: waarvoor werd de eerste draagbare computer gebruikt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!