Geek Trivia: Het originele Macintosh-toetsenbord miste welke gemeenschappelijke moderne toetsenbordfunctie?

Cursortoetsen Command-toets Tab-toets CapsLock-toets

Antwoord: CursortoetsenCursortoetsen, of pijltoetsen zoals ze ook wel worden genoemd, zijn een veel voorkomende functie op moderne toetsenborden. We gebruiken ze voor het spelen van games, om door spreadsheets te bladeren, de locatie van onze typcursor aan te passen tijdens tekstverwerking en allerlei praktische taken.

Vreemd genoeg (en heel doelbewust) waren er geen cursortoetsen (noch was er een numeriek toetsenblok) op het eerste Macintosh-toetsenbord. Het ontbreken van cursortoetsen was zeer opzettelijk en door Steve Jobs gespecificeerd als een manier om zowel gebruikers van de Macintosh te dwingen de muis te gebruiken en er vaardig mee te worden als om ontwerpers van Mac-applicaties te dwingen zich te concentreren op een goed grafisch gebruikersinterfaceontwerp dat de voorkeur gaf aan muisgebruik en GUI via toetsenbord en opdrachtregel.

Meer verhalen

Extensies in- of uitschakelen om uw Mac aan te passen

We kennen het concept van extensies inmiddels allemaal: door functies aan je besturingssysteem, telefoon of browser toe te voegen, wordt de functionaliteit uitgebreid. OS X heeft ook extensies, dit is wat u moet weten om ze beter voor u te laten werken.

PDF-bestanden splitsen, samenvoegen, opnieuw ordenen, markeren en ondertekenen in Windows

Windows heeft geen geïntegreerde tool zoals Preview voor Mac OS X - het wordt zelfs niet geleverd met een PDF-printer. Hier leest u hoe u PDF-bestanden kunt splitsen, samenvoegen, opnieuw ordenen, ondertekenen en markeren met de minst onaangename software die mogelijk is.

Android-apps sideloaden op uw Amazon Fire TV en Fire TV Stick

Hoewel het geen bijzonder goed geadverteerde functie is, maken de Amazon Fire TV en de Amazon Fire TV Stick het sideloaden van Android-applicaties mogelijk. Met een beetje moeite laad je eenvoudig apps op je Fire TV die niet beschikbaar zijn in de Amazon Appstore.

Geek Trivia: De Britse Royal Navy beschouwde rantsoenen van welk levensmiddel als een militair geheim?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Alle vrienden uitnodigen voor uitnodigingen voor Facebook-evenementen of ze blokkeren

Als je ooit een Facebook-evenement hebt gemaakt, weet je dat het moeilijk kan zijn om meer dan een paar vrienden tegelijk uit te nodigen. Gelukkig is er een nieuwe manier om bijna al je vrienden eenvoudig met twee klikken uit te nodigen. Wil je geen uitnodigingen voor evenementen ontvangen? Je kunt ze ook blokkeren.

Automatisch twee spaties toevoegen na een periode in Word 2013

Er was een oude typografische conventie dat het gepast is om twee spaties na een zin te gebruiken. Dit kwam omdat monospaced type een uniform uiterlijk heeft en twee spaties tussen zinnen de tekst opsplitsten en het gemakkelijker maakten om te lezen.

Hoe iMessage Group-teksten op uw iPhone te hernoemen

Iedereen is op een bepaald moment in hun leven wel eens in een groepsbericht geweest. Maar wat kun je doen als je er een aantal tegelijk hebt staan ​​en niet weet welke welke moet zijn?

Als ik tijdens het opstarten op de juiste toets druk, ga ik dan naar BIOS of CMOS?

Wanneer u het punt bereikt waarop u leert hoe u de opstartinstellingen van uw computer moet configureren, raakt u misschien in de war over BIOS en CMOS. Welke gebruik je eigenlijk om die instellingen te wijzigen? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: Welke stad wordt vastgelegd door de aardse foto met de hoogste resolutie ter wereld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u de juiste monitor voor uw pc kiest

Je besteedt de hele tijd dat je op de pc zit te staren naar die monitor - zou het niet een goede moeten zijn? Vandaag ontcijferen we de specificaties en monitoren we jargon om u te helpen het best mogelijke LCD-scherm voor uw behoeften te vinden.