Geek Trivia: Een van de heuvels van Rome bestaat bijna volledig uit wat?

Oliekruiken Wijnflessen Afvalstenen Gladiatorgraven

geek-trivia-een-van-de-heuvels-van-rome-is-samengesteld-bijna-geheel-van-wat foto 2

Antwoord: OliekruikenBuiten Rome is een schilderachtige heuvel, een van de vele die de stad omringen, bekend als Monte Testaccio. Voor een waarnemer in de 21e eeuw is er niets bijzonders aan de enorme heuvel. Het is bedekt met weelderige vegetatie en bomen, kijkt uit over de rivier de Tiber en is een heerlijke plek om te wandelen en te picknicken als je daar zin in hebt.

Zonder je handen vuil te maken en serieus te graven, zou je echter nooit weten dat de heuvel door de mens is gemaakt en dat je picknicklunch plaatsvindt op een van de grootste afvalheuvels van de antieke wereld.

Onder de bodem van Monte Testaccio liggen de overblijfselen van een verbazingwekkende 53 miljoen olijfoliekruiken, of amforen, die daar werden afgezet gedurende een periode van vierhonderd jaar, beginnend in ongeveer de 1e eeuw voor Christus. De heuvel getuigt van de enorme honger die de Romeinen hadden naar olijfolie. De vraag naar olijfolie was zo groot dat deze uit de verre uithoeken van het rijk in grote kleikruiken naar Rome werd geïmporteerd, in de nabijgelegen haven werd gedecanteerd, en vervolgens werden de kleivaten afgevoerd naar Monte Testaccio. In tegenstelling tot andere schepen die door de Romeinen werden gebruikt, waren de grote bolvormige oliecontainers moeilijk te recyclen en werd er een systeem ingevoerd om ze weg te gooien.

De verwijdering was zeer georganiseerd en de heuvel was zorgvuldig gepland. Archeologen die de site opgraven, hebben zich lang verbaasd over hoe georganiseerd de structuur van de afgedankte potten en hun scherven is; de lagen zijn zorgvuldig gerangschikt in stabiele patronen en besprenkeld met kalk (vermoedelijk om de geur van de ranzige olie te maskeren). Naar schatting vertegenwoordigt de hoeveelheid schepen in de heuvel een import van olijfolie van ongeveer 1,6 miljard gallons.

Meer verhalen

Geek Trivia: bankbiljetten ontstaan ​​in welk land?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de back-uplocatie van iTunes (of een Windows-app) te wijzigen

De overgrote meerderheid van Windows-toepassingen parkeren hun back-ups en omvangrijke gegevensmappen direct op de primaire partitie. Dit betekent dat de kostbare ruimte op uw SSD wordt opgeslokt door back-ups, een minder dan ideale situatie. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u uw back-ups naar een gegevensschijf kunt verplaatsen.

Hoe recente contacten te verbergen voor de iPhone App Switcher

iOS8 voegt een nieuwe functie voor snelle contacten toe aan de app-switcher (je weet wel, de weergave wanneer je dubbel op de startknop drukt), maar niet iedereen is er enthousiast over. Als u uw frequente contacten voor deze weergave wilt verbergen, kunt u dit eenvoudig doen in de instellingen.

Hoe u kunt zien welke apps uw batterij leegmaken op een iPhone of iPad

Sinds iOS 8 kun je nu zien welke apps je batterij het meest leegmaken. Dit omvat apps die uw batterij op de achtergrond leegmaken - iets dat mogelijk is op iOS sinds Apple de achtergrondverversingsfunctie in iOS 7 heeft toegevoegd.

Geek Trivia: een vexilloloog is een persoon die studeert?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: het traditionele groene oppervlak van biljarttafels is een eerbetoon aan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: vooral bekend om gloeilampen, fonografen en film, Thomas Edison ook uitgevonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe automatische correctie in Android uit te schakelen

Wanneer u typt op een Android-apparaat, wordt uw spelling automatisch gecontroleerd en worden vervangende woorden voorgesteld. Als u geen woord selecteert in de lijst met suggesties, wordt een standaardwoord gebruikt om te vervangen door een verkeerd gespeld woord.

Hoe u Linux ISO-images rechtstreeks vanaf uw harde schijf kunt opstarten

Linux's GRUB2 bootloader kan Linux ISO-bestanden direct vanaf je harde schijf opstarten. Start Linux live-cd's op of installeer Linux zelfs op een andere partitie op de harde schijf zonder het op schijf te branden of op te starten vanaf een USB-station.

Kunnen twee schijven die via een USB-hub zijn aangesloten een computer omzeilen bij het delen van gegevens?

Als er meerdere harde schijven zijn aangesloten op een USB-hub, gaan de gekopieerde gegevens dan eerst door de computer of rechtstreeks via de USB-hub zelf? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vragen van een nieuwsgierige lezer.