Geek Trivia: Of hout als hardhout of zachthout wordt beschouwd, wordt bepaald door?

Zaadtype Korrelrichting Houtdichtheid Bladtype geek-trivia-of-hout-wordt-beschouwd--en-8220;hardhout-en-8221;-of--en-8220;zachthout-en-8221;-wordt-bepaald-door foto 2

Antwoord: Zaadtype:De meeste mensen denken bij bouw- en meubelmateriaal aan harde en zachte houtsoorten. Eiken is een hardhout, grenen is een zachthout, enzovoort. Gezien die gemeenschappelijke context, zou het gemakkelijk zijn om aan te nemen dat de terminologie, hard versus zacht, alles te maken heeft met de fysieke structuur en dichtheid van het hout.

Vreemd genoeg heeft het echter absoluut niets te maken met het eigenlijke hout. Balsahout, het extreem lichte hout met een lage dichtheid waar kinderen de voorkeur aan geven voor het maken van zweefvliegtuigen, modelraketvinnen en ander gebruik in hobby's, is een hardhout.

Het onderscheid tussen de twee houtclassificaties is volledig afhankelijk van het soort zaad dat het produceert. Hardhoutbomen zijn angiospermen, planten die zaden produceren met een beschermend laagje. Eik is dus geen hardhout omdat het een stevig en dicht hout produceert, maar omdat het zich voortplant via eikels - een boomzaad verpakt in een harde beschermende schaal. Dennen, om als voorbeeld een gewoon naaldhout te gebruiken, is een gymnosperm en plant zich voort door onbeschermde zaden op de grond te laten vallen (de zaden kunnen tijdelijk vastzitten in een dennenappel, maar zodra de dennenappel rijpt, worden de zaden vrijgegeven om te blazen, wassen, of op een andere manier worden rondgedragen door moeder natuur).

Meer verhalen

Windows een geluid laten afspelen wanneer u op Caps Lock, Num Lock of Scroll Lock drukt

Heb je ooit de Caps Lock-toets per ongeluk aangezet terwijl je typt? Of per ongeluk de Num Lock-toets uitgeschakeld en vervolgens geprobeerd het numerieke toetsenbord te gebruiken? Maak je geen zorgen. Er is een instelling in Windows die u met een geluid kan waarschuwen wanneer u op een van deze toetsen drukt.

Hoe u een bladwijzer kunt maken voor locaties in het Windows-register

Het Windows-register biedt een schat aan mogelijke aanpassingen voor uw pc, maar het is een gecompliceerde structuur om in te werken. U kunt het een beetje gemakkelijker maken door uw favoriete locaties te bookmarken.

HDTV Overscan: wat het is en waarom u het (waarschijnlijk) zou moeten uitschakelen

Hier is iets dat je misschien niet weet: die HDTV waar je zo van houdt, toont waarschijnlijk niet het hele beeld op het scherm. In feite kan tot vijf procent van het beeld aan de randen worden afgesneden - dit wordt overscan genoemd. Het is oude technologie die is overgebleven van de CRT (kathodestraalbuis)

Wat zijn magische pakketten voor wakkere computers?

Wanneer u verschillende instellingen op uw computer aan het aanpassen of aanpassen bent, zult u vroeg of laat waarschijnlijk een aantal opties tegenkomen die u verbaasd of verward achterlaten. Met dat in gedachten heeft de SuperUser Q&A-post van vandaag de antwoorden op de vragen van een verwarde lezer.

Een schema instellen voor je Nest Thermostat

Je Nest Thermostat kan in de loop van de tijd je voorkeuren leren en de temperatuur automatisch aanpassen. Maar als je liever specifieke temperaturen voor specifieke tijden programmeert, kun je als volgt een schema instellen op je Nest.

Geek Trivia: Het zoogdier met het beste reukvermogen is het?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de standaardapps van OS X opnieuw te installeren in El Capitan

OS X El Capitan wordt geleverd met een flink aantal vooraf geïnstalleerde apps, waarvan er vele erg handig zijn ... en sommige niet. Het verwijderen van deze apps is eenvoudig: sleep ze gewoon naar de prullenbak. Het opnieuw installeren ervan is echter niet zo gesneden en gedroogd.

4K-weergave inschakelen op de NVIDIA SHIELD Android TV

NVIDIA's SHIELD Android TV is verreweg de krachtigste Android TV-box op de markt en de enige die 4K-weergave ondersteunt (de andere zijn beperkt tot 1080p). Het goede nieuws is dat als je alles eenmaal hebt aangesloten op een HDCP 2.2-compatibele poort, het afspelen van UHD-content niet veel meer is dan een

Snel door artikelen met meerdere pagina's navigeren met PageZipper

Als je veel websites leest in Chrome of Firefox die hun artikelen opsplitsen in veel afzonderlijke pagina's, of elke afbeelding in een galerij op een nieuwe pagina plaatst, hebben we een tip voor je die het lezen van dergelijke sites veel gemakkelijker en sneller maakt .

Een doel instellen in Google Agenda voor iOS en Android

Eerder deze maand heeft Google een Goals-functie toegevoegd aan de Google Agenda-apps voor iOS en Android. Doelen vindt automatisch vrije tijd in uw agenda en plant terugkerende evenementen om u te helpen uw doelen te bereiken. Hier leest u hoe u alles kunt instellen.