Geek Trivia: na een eeuw corrigeerde The Oxford English Dictionary de foutieve invoer voor?

Zwaartekrachtsifons Magnetisme Geleidbaarheid geek-trivia-na-een-eeuw-de-oxford-engels-woordenboek-gecorrigeerd-de-foutieve-invoer-voor foto 2

Antwoord: SifonsEen eeuw lang luidde de definitie van sifon in het Oxford English Dictionary:

Een pijp of buis van glas, metaal of ander materiaal, gebogen zodat het ene been langer is dan het andere, en gebruikt voor het afzuigen van vloeistoffen door middel van atmosferische druk, die de vloeistof door het kortere been en over de bocht in de pijp duwt .

In 2010 merkte Dr. Stephen Hughes de invoer op en controleerde verschillende andere woordenboeken om te zien of de fout werd herhaald: ze gaven allemaal aan dat atmosferische druk de kracht was die een sifon aandreef, terwijl het in feite zwaartekracht is. Hughes voerde een reeks tests uit om te zien hoeveel invloed (indien aanwezig) de atmosferische druk had op de snelheid van de waterstroom in een sifon, publiceerde de resultaten in Scientific Reports en nam contact op met de Oxford English Dictionary om hen op de hoogte te stellen van een correctie. bestellen. Sindsdien hebben ze de invoer herzien om de verwijzing naar atmosferische druk te verwijderen.

Afbeelding met dank aan Tomia.

Meer verhalen

Windows-netwerken: apparaten delen met anderen op het netwerk

Het doel van deze les is om uit te leggen hoe u uw printer en externe harde schijven kunt delen met anderen op het netwerk.

Een geïnfecteerde computer scannen en repareren van buiten Windows

Als een Windows-systeem ernstig is geïnfecteerd met malware, helpt het vaak niet om een ​​antivirusprogramma vanuit Windows uit te voeren. U kunt malware gemakkelijker vinden en verwijderen door van buiten Windows te scannen.

Geek Trivia: In 1992 identificeerden Amerikaanse marine-onderzoekers 's werelds eenzaamste?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Kritieke Java-updates vrijgegeven en beschikbaar om te downloaden

Oracle heeft zojuist nieuwe updates uitgebracht die 37 beveiligingslekken in hun Java Runtime Environment-software verhelpen. Dus als u een van de personen bent die Java op uw systeem nodig heeft voor Minecraft of andere specifieke apps, dan moet u de laatste update downloaden om ervoor te zorgen dat uw systeem zo veilig is als

Windows Networking: werken met netwerkschijven en netwerklocaties

Het doel van deze les is om uit te leggen wat netwerkschijven en netwerklocaties zijn, wat ze doen, waarom ze nuttig zijn en hoe ze te gebruiken.

Waarom hebben Engelse karakters minder bytes nodig om ze weer te geven dan karakters in andere alfabetten?

Hoewel de meesten van ons er waarschijnlijk nooit bij stil hebben gestaan, zijn alfabetische tekens niet allemaal even groot in het aantal bytes dat nodig is om ze weer te geven. Maar waarom is dat? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: Katten liggen in de zon om?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Windows Networking: delen met het netwerk met geavanceerd delen

Het doel van deze les is om het concept van Geavanceerd delen uit te leggen en hoe het werkt in Windows.

Geek Trivia: Welke familie van beroemde wetenschappers heeft de meeste Nobelprijzen gewonnen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u alle antwoorden op Quora kunt zien en hun irritante login kunt omzeilen?

Quora is een van die vraag- en antwoordsites die helaas besloten in de voetsporen te treden van Expertsexchange en een vreselijke gebruikersinterface te creëren die je dwingt in te loggen om verder te lezen dan het eerste antwoord. Maar dat kunnen we omzeilen met een simpele truc.