Geek Trivia: luchthavencode voor de luchthaven die het dichtst bij het hoofdkantoor van Oracle ligt?

SQL ORCL SDL RSI

geek-trivia-luchthavencode-voor-de-luchthaven-dichtstbij-orakel-en-8217;s-wereldhoofdkwartier-is foto 2

Antwoord: SQLVan al zijn technische prestaties is Oracle vooral bekend om hun databasebeheersystemen op basis van Structured Query Language (SQL). Aangezien het meest bekende acroniem voor Oracle SQL is, is men er al lang van overtuigd dat de luchthaven die het dichtst bij het Oracle-wereldhoofdkwartier in de grotere regio van San Francisco ligt, de San Carlos Airport (FAA LID: SQL), de oproep kreeg teken dat het heeft vanwege de aanwezigheid van Oracle in het gebied.

Hoe leuk een klein Easter Egg-knipoogje naar het bedrijf ook zou zijn, de roepnaam werd niet aan de luchthaven gegeven vanwege Oracle, maar werd in de jaren zestig aan de luchthaven toegewezen toen de FAA luchthavenidentificaties formaliseerde. Zowel de luchthaven als de roepnaam bestonden al jaren voordat Oracle in 1977 werd opgericht als Software Development Laboratories (ze zouden in 1982 omgedoopt worden tot Oracle).

Afbeelding met dank aan lkluft.

Meer verhalen

Het nieuwe meldingscentrum gebruiken en configureren in Windows 10

Voor de langste tijd waren meldingen in het Windows-besturingssysteem een ​​beetje een grap. In Windows 10 worden gebruikers echter eindelijk getrakteerd op een meldingscentrum dat ze kunnen gebruiken.

Hoe het Cortana-zoekvak op de taakbalk van Windows 10 te verbergen

Een van de meest besproken functies in de nieuwste versie van Windows 10 was de Cortana persoonlijke assistent die rechtstreeks in de taakbalk is geïntegreerd. Maar wat als u niet al die taakbalkruimte wilt verspillen?

Hoe u schuine strepen in cellen in Excel kunt typen

Standaard geeft de schuine streep (/)-toets de snelkoppelingen naar de opdrachten op het lint in Excel weer. Dus, wat doe je als je een schuine streep in een cel wilt invoeren? Er is een manier om deze instelling uit te schakelen, zodat u een schuine streep in cellen kunt typen.

Hoe u uw vergeten wachtwoord kunt resetten in Windows 10

Gelukkig is het proces voor het herstellen van uw wachtwoord in Windows 10 vrijwel hetzelfde als in Windows 8 en hoger, zij het met een paar kleine aanpassingen. Hier leest u hoe u zowel uw Microsoft Live 10-aanmelding als de inloggegevens van andere gebruikers die bij de lokale computer zijn geregistreerd, kunt herstellen.

Breng het Windows 7-startmenu naar Windows 10 met Classic Shell

Als er één klacht is die u kunt verwachten wanneer een nieuwe versie van Windows wordt uitgerold, is het Wat hebben ze met het Startmenu gedaan? Als u gewoon wilt dat het startmenu in Windows 10 eruitziet en functioneert zoals het startmenu van Windows 7 deed, zijn we er om u te helpen.

Geek Trivia: de hoogste bewoonbare metselwerkstructuur ter wereld is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De prioriteit voor een e-mailbericht instellen in Outlook

De meesten van ons ontvangen veel e-mail en belangrijke berichten kunnen over het hoofd worden gezien in onze lange lijst met berichten. Als u een bericht verzendt dat tijdig aandacht vereist, kunt u de prioriteit voor het bericht instellen, zodat de ontvanger het snel kan vinden.

Hoe u uw eigen muziek kunt toevoegen aan Spotify en synchroniseren met mobiel

We hebben het gehad over alle manieren waarop je je eigen muziek kunt toevoegen aan het iTunes/iCloud-ecosysteem, maar wist je dat zijn naaste concurrent in de streamingruimte Spotify hetzelfde kan doen? Door te prutsen met een paar instellingen tussen uw desktop en mobiele apparaten, kunt u alle lokale bestanden maken

Gebruik een anti-exploitprogramma om uw pc te beschermen tegen zero-day-aanvallen

Anti-exploitprogramma's bieden een extra beveiligingslaag door de technieken die aanvallers gebruiken te blokkeren. Deze oplossingen kunnen u beschermen tegen Flash-exploits en browserkwetsbaarheden, zelfs nieuwe die nog niet eerder zijn gezien of nog niet zijn gepatcht.

Geek Trivia: Welke film had een zeer beperkt kleurenpalet in een knipoog naar de oorsprong van het stripboek?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!