Geek Trivia: in het land van Turkije, de vogel die in de VS bekend staat als Turkije wordt genoemd?

Hollandse Kip Hindi Vogel Romeinse Haan Franse Kip geek-trivia-in-het-land-van-turkije-de-vogel-bekend-in-de-ons-als-turkije-is-genaamd foto 2

Antwoord: geen vogelAls er ooit een geval was van een verward punt van oorsprong in het dierenrijk, dan is het wel het nederige Turkije. Er zijn verschillende soorten Turkije, allemaal inheems in Amerika, met de wilde kalkoen de meest bekende omdat het de variëteit is die wordt gevonden in Noord-Amerikaanse bossen en die jaarlijks door miljoenen wordt geserveerd tijdens Thanksgiving- en kerstdiners in de Verenigde Staten.

Toen Europese ontdekkingsreizigers het Wilde Turkije voor het eerst tegenkwamen tijdens hun verkenning van Noord-Amerika, gaven ze het de naam Turkije omdat ze het verwarden met een soort parelhoen dat veel voorkomt in Europa. Die parelhoen stond bij de Europeanen in de volksmond bekend als Turkije, omdat de meeste vogels die naar Centraal-Europa werden geïmporteerd, daarheen werden gebracht via handelsroutes die door het land Turkije liepen. De verkeerde naam was slechts het begin van een lang proces waarbij het arme Turkije verkeerd werd geïdentificeerd. Omdat kalkoenen vanuit Noord-Amerika naar andere regio's van de wereld werden gebracht, had elke nieuwe regio waarin ze aankwamen een sterke neiging om hun oorsprong toe te wijzen als ergens exotisch (door de vogel te associëren met de koloniale entiteit die de vogel in de regio had geïntroduceerd).

In Cambodja en Griekenland staat de vogel bekend als French Chicken of French Bird. In veel Arabisch sprekende landen staat het bekend als Romeins/Grieks/Byzantijnse haan of kip. In Maleisië staat het bekend als Dutch Chicken. In Turkije, de eigenlijke naamgenoot van de vogel zoals gebruikt door Noord-Amerikanen, staat de vogel bekend als een Hindi-vogel, verwijzend naar zijn oorsprong in India. In feite wordt de vogel Indiaas genoemd, uit India of een variant daarvan in Armenië, Frankrijk, Georgië, Israël, Italië, Polen, Rusland en Oekraïne.

Afbeelding met dank aan Yathin S Krishnappa.

Meer verhalen

Windows-netwerken: gebruikersaccounts, groepen, machtigingen en hun rol bij delen

Deze How-To Geek School-les is bedoeld voor mensen die een eigen thuisnetwerk hebben met minimaal één Windows-pc of -apparaat. Het uiteindelijke doel is om u de kennis te geven die u nodig hebt om delen in Windows in te stellen en bestanden, mappen en apparaten te kunnen delen met andere pc's of apparaten in

Geek Trivia: welke seriemoordenaar werd gevangen via de metadata in een Microsoft Word-document?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: een voormalige Japanse militaire basis wordt nu overspoeld door Tame?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Desktop Fun: Spring Blossoms Wallpaper Collection [Bonusgrootte]

Het noordelijk halfrond komt weer in bloei nu de lente is aangebroken, dus vul je bureaublad met de frisse, nieuwe groei van het seizoen met onze Spring Blossoms Wallpaper-collectie.

Geek Trivia: Walt Disney's laatste daad voor de dood was om de naam van welke acteur op te schrijven?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Ubuntu One Cloud Services zijn afgesloten

Het was geweldig zolang het duurde, maar Canonical heeft zijn nederlaag toegegeven met zijn Ubuntu One Cloud-service en is begonnen met het afsluiten. Maar maak je geen zorgen, er is nog tijd om ervoor te zorgen dat je een kopie van al je bestanden en muziek hebt en een nieuwe online cloudopslagprovider te vinden.

SysInternals Pro: afronden en de tools samen gebruiken

We zijn aan het einde van onze SysInternals-serie en het is tijd om alles af te ronden door te praten over alle kleine hulpprogramma's die we tijdens de eerste negen lessen niet hebben behandeld. Er zitten zeker veel tools in deze kit.

Hoe u uw mobiele telefoonsignaal gemakkelijk thuis kunt versterken

Een slechte signaalsterkte kan de schuld van uw provider zijn, of het kan zijn dat er signaalblokkerende materialen in de muren van uw huis zijn. Wat de oorzaak ook is, u kunt dat signaal versterken en het maximale aantal balken in huis halen. Of, nog beter, gebruik gewoon bellen via wifi op een moderne telefoon.

Moet u USB-flashstations echt veilig verwijderen?

U hebt waarschijnlijk gehoord dat u altijd het pictogram Hardware veilig verwijderen moet gebruiken voordat u een USB-apparaat loskoppelt. Er is echter ook een goede kans dat u een USB-apparaat hebt losgekoppeld zonder deze optie te gebruiken en dat alles goed werkte.

Waarom gebruiken verwisselbare schijven nog steeds FAT32 in plaats van NTFS?

Microsoft's Windows XP begon in 2001 standaard het NTFS-bestandssysteem te gebruiken voor zijn interne schijven. Het is nu 12 jaar later, dus waarom gebruiken USB-flashstations, SD-kaarten en andere verwisselbare schijven nog steeds FAT32?