Geek Trivia: kunstmatige druivensmaak is gemodelleerd naar welke druivensoort?

Niagara Noble Red Globe Concord geek-trivia-kunstmatige-druivensmaak-is-gemodelleerd-naar-welke-druivensoort foto 2

Antwoord: ConcordIn de loop van de decennia hebben miljoenen kinderen zich iets heel eenvoudigs afgevraagd: waarom smaakt de kunstmatige druivensmaak in druivensuikergoed en medicijnen met druivensmaak absoluut niet zoals de druiven die je eet?

Het antwoord is zowel elementair als nieuwsgierig tegelijk. Vreemd genoeg is de smaak die we allemaal zo nauw associëren met kunstmatige druivensmaak helemaal niet kunstmatig, maar is het eigenlijk een verbinding die voornamelijk wordt aangetroffen in een verscheidenheid aan druiven die in het noordoosten van de Verenigde Staten worden geteeld: de Concord-druif. Concord-druiven worden bijna uitsluitend gebruikt voor druivengelei, jam en dergelijke, evenals voor wijnen, maar zeer zelden gebruikt als tafeldruiven.

Omgekeerd groeit de overgrote meerderheid van de kinderen op en eet ze geen donkerpaarse Concord-druiven, maar variëteiten van zogenaamde tafeldruiven die veel zoeter zijn en over het algemeen groen of rood van kleur. Als gevolg hiervan is er een enorme discrepantie tussen wat de meeste mensen zien als de echte smaak van druiven (bijvoorbeeld de smaak van de druiven die ze zelf hebben gegeten en waarschijnlijk blijven eten) en de smaak van snoep, drankjes en geneesmiddelen.

De verbinding die verantwoordelijk is voor het onderscheidende aroma van Concord-druiven en de verbinding die voedingswetenschappers in het laboratorium maken om snoep te geven en voor die specifieke smaak is Methyl Anthranilaat. Wanneer het wordt aangetroffen in snoep en aanverwante producten, wordt het een kunstmatige smaakstof genoemd omdat het is vervaardigd, maar het is chemisch identiek aan de exacte verbinding die wordt aangetroffen in de druiven waaruit het oorspronkelijk werd geïsoleerd.

Afbeelding met dank aan FHWA.

Meer verhalen

Hoe hackers kwaadaardige programma's kunnen verbergen met valse bestandsextensies

Bestandsextensies kunnen worden vervalst - dat bestand met de extensie .mp3 kan in feite een uitvoerbaar programma zijn. Hackers kunnen bestandsextensies vervalsen door een speciaal Unicode-teken te misbruiken, waardoor de tekst in omgekeerde volgorde moet worden weergegeven.

Pakketten installeren met Homebrew voor OS X

Homebrew is de meest populaire pakketbeheerder voor Mac OS X. Homebrew Cask breidt Homebrew uit met ondersteuning voor het snel installeren van Mac-applicaties zoals Google Chrome, VLC en meer. Geen applicaties meer slepen en neerzetten!

Hoe jij en je buren elkaars wifi erger maken (en wat je eraan kunt doen)

Wi-Fi-netwerken interfereren met elkaar. Oudere Wi-Fi-standaarden zijn nog erger, dus uw oude Wi-Fi-hardware is niet alleen schadelijk voor uw netwerk, maar ook voor uw buren.

SMS-berichten verzenden vanaf elke pc of Mac

Waarom tekstberichten typen op uw smartphone als u achter een laptop of desktop-pc zit met een volledig toetsenbord? Met deze trucs kunt u rechtstreeks vanaf uw pc sms-berichten verzenden.

Mythen: versnelt het verwijderen van de cache uw pc eigenlijk?

Het verwijderen van de cache is zeker iets dat u wilt doen als u zich zorgen maakt over uw privacy. Houd er rekening mee dat het verwijderen van de cache alleen die bestanden zal verwijderen - tenzij u de vrije ruimte overschrijft, verwijdert u niet echt iets permanent. Het enige wat je hoeft te doen is een paar rennen

HTG beoordeelt de HooToo TripMate: een reisbatterij en wifi-wonder

Als je een nerd bent die veel onderweg is, kun je gemakkelijk overladen worden met gadgets. Vandaag bekijken we een handig klein gadget dat de last verlicht: een combinatieapparaat dat elk een externe batterij, wifi-router en micro-NAS is. Lees verder, want we zien of het echt drie vliegen in één klap kan doden

Hoe de scherptediepte te manipuleren om betere foto's te maken

Als je merkt dat je niet onder de indruk bent van de foto's die je hebt gemaakt, is de kans groot dat onderbenutting van manipulatie van de scherptediepte de oorzaak is. Lees verder terwijl we uitleggen wat scherptediepte is en hoe u het kunt gebruiken om interessantere en dynamischere foto's te maken.

Geek Trivia: De stem van Bert, Grover en Cookie Monster van Sesamstraat ook geuit?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Facebook is de grootste reden waarom je batterij leeg is

Ik heb mensen altijd verteld dat je de levensduur van je batterij drastisch kunt verlengen door de achtergrondverversing van Facebook uit te schakelen - maar het blijkt dat Facebook hier een stiekeme manier omheen heeft gevonden, en het doet dingen op de achtergrond, zelfs als je achtergrondverversing hebt uitgeschakeld.

Geek Trivia: Welke van deze metalen ontleent zijn naam aan de Duitse mythologie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!