Geek Trivia: Klimaatveranderingen hebben welk wezen verlaten zonder natuurlijke camouflage?

Kwallen Hazen Kameleons Herten

geek-trivia-klimaatveranderingen-hebben-overgelaten-welk-wezen-zonder-natuurlijke-camouflage foto 2

Antwoord: HazenHoewel er een groot aantal veranderingen over de hele wereld zijn veroorzaakt door klimaatverandering, is er een bijzonder sterk voorbeeld te vinden in de uitlopers van Montana. Daar hebben onderzoekers, onder leiding van L. Scott Mills van de Universiteit van Montana, vastgelegd hoe veranderende klimaten de gewone haas op een krappe plek hebben achtergelaten.

De hazen werpen hun donkerbruine zomerjassen niet af als reactie op de komst van sneeuw, maar als reactie op de verandering in de lengte van de dag. Historisch gezien kwam de verandering in de lengte van de dag ook overeen met de naderende sneeuw, dus hun zonnekalender-geleide rui werkte precies goed: ze zouden bruin zijn in de zomer, een beetje gevlekt van kleur als de eerste sneeuw viel aankomen, en spierwit toen de heuvels bedekt waren met diepe poedersneeuw.

De komst van de eerste zware sneeuwval is echter later gestaag opgetreden en de hazen laten nu hun zomerjassen vallen en nemen de sneeuwwitte look aan zonder dat er een enkele sneeuwvlok te zien is. Wat het probleem verder verergert, is dat de hazen zichzelf nog steeds zien als volledig gecamoufleerd, ondanks hun schitterende witte uiterlijk tegen de zachtbruine en groene achtergrond van het bos.

De onderzoekers houden de hazen nauwlettend in de gaten om te zien of ze uiteindelijk hun interne klokken zullen resetten om overeen te komen met de nieuwe realiteit van latere sneeuwval en eerdere smeltingen in de lente.

Foto door L. Scott Mills.

Meer verhalen

Geek Trivia: van welk kant-en-klaar artikel heeft de luchtmacht van de Verenigde Staten een supercomputer gebouwd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Yahoo begint vandaag met het verzenden van meldingen over 'verlanglijst met gebruikersnamen'

Ben jij een van de mensen die zich vorige maand heeft aangemeld voor Yahoo's gebruikersnaamverlanglijstje? Dan zul je blij zijn te horen dat Yahoo is begonnen met het versturen van meldingen naar mensen met betrekking tot de gebruikersnamen waarvoor ze zich hebben aangemeld!

Regels in de marges nummeren in Word 2013

Als u veel juridische documenten of andere soorten documenten schrijft waarin u naar specifieke secties moet verwijzen, kan het handig zijn om regelnummers toe te voegen. We laten u zien hoe u onopvallende regelnummers toevoegt in de linkermarge van een Word-document.

Geek Trivia: Nintendo's enige uitstapje naar ontbijtgranen met welke personages?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Welke veel voorkomende groente was oorspronkelijk een dieppaarse kleur?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Desktop Fun: Skyrim Wallpaper Collection Series 1

Skyrim is niet alleen een fantastisch spel om te spelen, maar ook vol prachtige landschappen en locaties om te zien of je de tijd neemt om rond te kijken en het uitzicht te waarderen. Verken het continent Tamriel en verder op je desktop met de eerste in onze serie Skyrim Wallpaper-collecties.

Hoe Hyper-V Virtual Machine opstartgedrag op Windows 8 te configureren

Hyper-V probeert standaard te achterhalen welke virtuele machines aan stonden op het moment dat uw pc uitviel. Het gebruikt deze lijst om virtuele machines automatisch weer in te schakelen wanneer uw pc wordt ingeschakeld. Hier leest u hoe u kunt wijzigen wat weer wordt ingeschakeld.

Geek Trivia: Wat was de eerste videogame die een beoordeling voor volwassenen kreeg?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De richting van tekst wijzigen in Word 2013

Het kan voorkomen dat u de richting van de tekst in Word wilt wijzigen. Dit is eenvoudig te doen met behulp van tekstvakken of vormen of met behulp van cellen in een tabel. We laten u beide methoden zien om de richting van tekst te wijzigen.

Haal meer uit het Microsoft Surface-toetsenbord met verborgen snelkoppelingen

Er moesten enkele compromissen worden gesloten voor de toetsenborden van de Surface Pro en Surface RT. Zoals het geval is met veel draagbare apparaten, is ruimte schaars en moesten bepaalde niet-essentiële toetsen worden verschoven naar secundaire functieposities of helemaal worden weggelaten.