Geek Trivia: Map Makers gebruiken welk apparaat om hun kaarten te identificeren in rechtszaken?

Microtext in the Compass Rose Paper Towns Watermarks Ultraviolette inkt

geek-trivia-map-makers-inclusief-welk-apparaat-om-hun-kaarten-in-rechtszaken-te-identificeren foto 2

Antwoord: Paper TownsKaartmakers hebben lang geprobeerd hun intellectuele eigendom te beschermen tegen inbreuk, maar dit is opmerkelijk moeilijk, omdat kaarten in kaart brengen wat er werkelijk is. Hoe bewijs je dan dat een andere kaartenmaker je kaart heeft gestolen als ze zich kunnen omdraaien en zeggen: Natuurlijk staat New York City op de kaart, ik heb de Big Apple niet van je gestolen!

De truc, lang gebruikt door kaartenmakers, is om iets dat niet bestaat op de kaart in te voegen. Meestal neemt dit de vorm aan van een kleine stad die alleen op papier bestaat: een papieren stad. Als een bedrijf vervolgens vermoedt dat iemand hun werk heeft opgepikt, kunnen ze de nepstad aanwijzen als bewijs dat het werk is gekopieerd.

De meest bekende papierstad in de buurt is Agloe, New York. De nepstad is beroemd om twee accounts. Ten eerste werd het gedurende een bepaalde periode in status opgewaardeerd van een papieren stad naar een echte stad nadat een winkel op zijn vermeende locatie zichzelf de Agloe General Store noemde (het feit dat er niets anders in de stad was, was van weinig belang aan ambtenaren in de buurt die eenvoudigweg van mening waren dat de winkel moest zijn wat er over was van de stad die ze op hun kaarten hadden gevonden). Later vereeuwigde schrijver John Green Agloe, New York door het tot leven te brengen in zijn roman Paper Towns met de toepasselijke titel.

Naast papieren steden gebruiken kaartmakers ook andere fictieve vermeldingen zoals spookstraten, meren en geografische kenmerken die afgelegen zijn of anderszins niet gemakkelijk te zien zijn (behalve het verwijzen naar de kaart met de fictieve invoer).

Meer verhalen

Geek Trivia: Robert Lucas, de Nobelprijswinnaar voor economie van 1995, verloor de helft van zijn prijzengeld aan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Desktop Fun: Halloween 2013 Wallpaper Collection [Bonuseditie]

Halloween nadert snel, dus waarom zou u uw favoriete systeem niet klaarmaken voor de feestdagen? Maak van je bureaublad de griezeligste van allemaal met onze Halloween 2013 Wallpaper-collectie.

Geek Trivia: Google heeft beveiligingscaptcha gebruikt om wat met succes te doen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een contactpersoon exporteren naar en importeren uit een vCard-bestand (.vcf) in Outlook 2013

vCard is de afkorting voor Virtual Business Card en is het standaardformaat (.vcf-bestanden) voor elektronische visitekaartjes. Met vCards kunt u contactgegevens maken en delen via internet, zoals in e-mailberichten en instant messaging.

Is Windows ReadyBoost het waard om te gebruiken?

Sluit een USB-stick aan op een Windows-computer - zelfs op Windows 8 - en Windows zal vragen of je je systeem wilt versnellen met ReadyBoost. Maar wat is ReadyBoost precies en zal het uw computer daadwerkelijk versnellen?

Hoe kan ik de voeding van mijn computer testen?

U bent bezorgd dat uw computerproblemen het gevolg zijn van een defecte (of ronduit gefrituurde) voedingseenheid. Hoe kunt u het apparaat testen om er zeker van te zijn dat dit de oorzaak is van uw hardwareproblemen?

Gefinaliseerde Ubuntu 13.10-releases zijn nu beschikbaar om te downloaden

Het lange wachten op de nieuwste stabiele versie van Ubuntu is eindelijk voorbij. Nu kunt u uw favoriete UI-versie van Ubuntu 13.10 downloaden, de Phone Edition uitproberen en een kopie van de officiële handleiding pakken met behulp van de set downloadlinks die we voor uw gemak hebben samengesteld.

Een standaardhandtekening toewijzen in Outlook 2013

Als u de meeste van uw e-mails op dezelfde manier ondertekent, kunt u eenvoudig een standaardhandtekening opgeven die automatisch wordt ingevoegd in nieuwe e-mailberichten en antwoorden en doorgestuurde berichten. Dit kan rechtstreeks in de handtekeningeditor in Outlook 2013.

Geek Trivia: Welk boek is uitgebracht in een met asbest beklede hardcovereditie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een nieuwe handtekening maken in Outlook 2013

Als u uw e-mails meestal op dezelfde manier ondertekent, kunt u in Outlook handtekeningen maken die u aan uw e-mails kunt toevoegen. Maak eenvoudig een handtekening voor zakelijke e-mails en een andere voor persoonlijke e-mails.