Geek Trivia: Je kunt de rijpheid van welk fruit testen met een zwart licht?

Appels Ananas Kiwi's Bananen geek-trivia-je-kunt-de-rijpheid-van-welke-fruit-met-een-black-light-testen foto 2

Antwoord: BananenIn 2008 ontdekten onderzoekers die aan een samenwerking tussen de Universiteit van Innsbruck en Columbia University werkten, een nieuwe manier om bananen op rijpheid te testen: met behulp van een zwart licht.

Het gele uiterlijk van bananen onder normaal licht is voornamelijk te wijten aan natuurlijke pigmenten (carotenoïden). Maar als bananen rijpen, breekt het chlorofyl in hen af ​​en zorgt ervoor dat ze fel fluoresceren (met een blauwe gloed) onder een zwart licht. Het meest interessante aan de ontdekking is dat het uniek lijkt te zijn voor bananen, andere planten vertonen niet hetzelfde fluorescerende proces tijdens de afbraak van hun chlorofyl.

Afbeelding met dank aan Bernhard Kräutler, Universiteit van Innsbruck.

Meer verhalen

Geek Trivia: Het Yin en Yang-symbool verscheen voor het eerst niet in China, maar in?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Flappy Doge - Een Flappy Bird-vervanging die je in je favoriete browser kunt spelen

Ben jij een van de personen die het downloaden van Flappy Bird naar je iPhone of Android-telefoon gemist heeft voordat het weekend voorbij was? Houd dan moed! Hoewel de officiële game nu misschien verdwenen is, zijn er enkele geweldige 'vervangingen' beschikbaar om de leemte op te vullen. Een van de beste is Flappy Doge, een geweldige

De handleiding voor niet-beginners voor het synchroniseren van gegevens met Rsync

Het rsync-protocol kan vrij eenvoudig te gebruiken zijn voor gewone back-up-/synchronisatietaken, maar sommige van zijn meer geavanceerde functies zullen u misschien verrassen. In dit artikel laten we zien hoe zelfs de grootste data-hoarders en back-upenthousiastelingen rsync kunnen gebruiken als één oplossing voor al hun data

Excel-formules: een formule definiëren en maken

In deze les laten we u kennismaken met basisregels voor het maken van formules en het gebruik van functies. We zijn van mening dat een van de beste manieren om te leren is door te oefenen, dus we geven verschillende voorbeelden en leggen ze in detail uit. De onderwerpen die we zullen behandelen zijn onder meer:

Geek Trivia: Welke Star Trek-acteur is verantwoordelijk voor het uitvinden van de Klingon-taal?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Excel-formules: waarom heb je formules en functies nodig?

Deze How-To Geek School-klas is bedoeld voor mensen die Excel gebruiken, of Excel proberen te gebruiken, maar geïntimideerd zijn door het concept van formules en functies. Het doel is om je in slechts een paar lessen een Excel-professional of op zijn minst een competente amateur te maken.

Geek Trivia: de ergste inbreuk op de computerbeveiliging in de Amerikaanse militaire geschiedenis was het resultaat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: blootstelling aan welke plant maakt bijen erg opgewonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Desktop Fun: Valentijnsdag 2014 Wallpaper Collection [Bonuseditie]

Een romantische vakantie voor sommigen, een 'vervelende' voor anderen, Valentijnsdag gaat helemaal over de liefde die we voelen voor die speciale persoon in ons leven. Laat romantiek bloeien op je bureaublad met onze Valentijnsdag 2014 Wallpaper-collectie.

Geek Trivia: de schil van welk fruit veroorzaakt bij veel mensen gif-klimop-achtige reacties?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!