Geek Trivia: het grootste land zonder permanente rivieren?

Bahrein Koeweit Australië Saudi-Arabië

Antwoord: Saoedi-ArabiëZoet water is in het grootste deel van de wereld zo overvloedig dat het bizar lijkt om te denken aan een land zonder rivieren. Toch onthult een overzicht van de wereld dat er meer dan een dozijn landen zijn zonder stromende rivieren (of zelfs een droge rivierbedding) om van te spreken. Sommige landen, zoals de Malediven, hebben geen rivieren vanwege hun ligging en gebrek aan goede geografische samenstelling (de Maldivische eilanden zijn klein en plat). Andere landen, zoals Bahrein, zijn de droge woestijnen die je zou verwachten als een land zonder rivieren.

Van alle rivierloze landen is de grootste van allemaal Saoedi-Arabië met een oppervlakte van 830.000 vierkante mijl. Dat is een behoorlijk uitgestrekt gebied dat volledig verstoken is van iets dat zelfs maar op een rivier lijkt, en daarin zou je gelijk hebben om te raden dat er op zijn minst een rivierachtige natuurlijke structuur of twee is. Hoewel Saoedi-Arabië geen permanente rivieren heeft, zijn er tijdelijke watermassa's die de bodems van oude rivierdalen, bekend als wadi's, vullen. Geen van deze rivieren houdt permanent water vast en de meeste blijven het grootste deel van het jaar droog, maar ze bieden wel een fascinerende kijk op de geologische geschiedenis van de regio en een verleden waar de woestijn niet allesomvattend was.

Afbeelding met dank aan Dainomite.

Meer verhalen

Download WinX DVD Video Converter Lifetime Upgrade-licentie voor slechts $ 9,95 [Gesponsord]

Kerstmis is er al! Dit jaar besloot Digiarty opnieuw op de feestwagen te springen en een tijdelijke deal aan te bieden waarmee je WinX DVD Ripper Platinum, WinX HD Video Converter Deluxe en WinX DVD Copy Pro afzonderlijk kunt kopen voor slechts $ 9,95. Elk van hen zal je redden

Hoe u uw Android-telefoon of -tablet kunt resetten wanneer deze niet wil opstarten

De veilige modus kan u helpen bij het oplossen van problemen met uw Android, maar soms moet u alles wissen en uw apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Maar als u geen normale fabrieksreset kunt uitvoeren, bijvoorbeeld als uw telefoon niet goed opstart, kunt u dit doen via de herstelomgeving van Android.

Waarom is er een nutteloze spellenmap in het startmenu van Windows 7?

Microsoft's Games Explorer - ook bekend als de Games-map - is slechts een enkele klik verwijderd elke keer dat u het Start-menu van Windows 7 opent. Het is de interface van Microsoft voor je pc-games, maar niet elke game verschijnt hier - en wat is eigenlijk een gameprovider?

Hoe u honderden of duizenden dollars kunt besparen op mobiele telefonie

Mobiele telefooncontracten zijn slecht. Je krijgt een ogenschijnlijk goedkope telefoon vooraf, maar je betaalt meer dan de kosten van de telefoon over twee jaar. Prepaid telefoonabonnementen stijgen niet voor niets in Noord-Amerika.

Hoe u al uw e-mailadressen kunt combineren in één Gmail-inbox

Gmail is niet alleen een typisch webmailsysteem - het is een volwaardige e-mailclient die al uw e-mailadressen op één plek kan consolideren. Ontvang al uw e-mails in één Gmail-inbox en verzend e-mails vanaf elk adres.

Het digitale kluisje dat Hollywood wil dat je gebruikt: UltraViolet uitgelegd

UltraViolet is een digitaal kluisje voor je films, ontworpen door de grote filmstudio's. Het is een reactie op iTunes: studio's willen niet dat al hun klanten iTunes gebruiken terwijl Apple het enige bedrijf is dat de leiding heeft.

Wat is een Quantum Dot-tv precies?

TV-fabrikanten zijn constant in een race om nieuwe functies toe te voegen, zodat ze u kunnen overtuigen om een ​​nieuwe TV te kopen. Volgende na 3D, 4K en gebogen schermen: Quantum dots!

Hoe u uw iPad of iPhone voor kinderen kunt vergrendelen

iPads en iPhones geven u controle over hoe uw kinderen uw apparaten kunnen gebruiken. U kunt uw apparaat snel vergrendelen op een bepaalde app voordat u het overhandigt, of u kunt een heel apparaat vergrendelen met uitgebreid ouderlijk toezicht.

Is UPnP een beveiligingsrisico?

UPnP is standaard ingeschakeld op veel nieuwe routers. Op een gegeven moment adviseerden de FBI en andere beveiligingsexperts om UPnP om veiligheidsredenen uit te schakelen. Maar hoe veilig is UPnP tegenwoordig? Handelen we veiligheid in voor gemak bij het gebruik van UPnP?

Een eenvoudige Minecraft-server zonder stress instellen met Minecraft Realms

Er zijn veel manieren om een ​​Minecraft-game te hosten, maar het is moeilijk om de eenvoud van het kopen van een server rechtstreeks bij Mojang, het bedrijf achter Minecraft, te verslaan (en nu komt het zelfs met een gratis proefperiode van 30 dagen!) Lees verder terwijl we laten zien hoe u een Minecraft Realms-server aanschaft en configureert.