Geek Trivia: een groep wetenschappers verwijst actief naar welke muzikale ster in hun artikelen?

Thomas Dolby Bob Dylan Koningin ABBA geek-trivia-een-groep-van-wetenschappers-actief-referentie-welke-musical-ster-in-hun-artikelen foto 2

Antwoord: Bob DylanHet begon onschuldig genoeg. Een paar Zweedse wetenschappers, John Jundberg en Eddie Weitzburg, gooiden een verwijzing naar een nummer van Bob Dylan in de titel van hun artikel Nitric Oxide and Inflammation uit 1997: het antwoord waait in de wind. Een paar jaar later deden een ander paar Zweedse wetenschappers, Jonas Frisen en Konstantinos Meletis, hetzelfde en gaven hun paper Blood on the Tracks: A Simple Twist of Fate.

De trend had daar kunnen eindigen, maar een scherpzinnige universiteitsbibliothecaris merkte de twee artikelen op en wees op de parallelle Dylan-verwijzingen naar de betrokken wetenschappers. De vier kwamen bij elkaar en sloten een weddenschap: wie de meeste Bob Dylan-referenties in hun artikelen zou kunnen passen voordat ze met pensioen gaan, krijgt een gratis lunch.

Enkele jaren later gaan de onderzoekers nog steeds door en stapelen de referenties zich op; de komst van de gratis lunch, dan lijkt het alsof er een stoptrein aankomt.

Meer verhalen

Jumpshare is een supereenvoudige manier om bestanden online te delen

Tegenwoordig kun je bestanden delen met alle verschillende cloudopslagproviders zoals Dropbox en OneDrive, maar als alles wat je wilt een supereenvoudige manier is om bestanden met mensen te delen, is Jumpshare misschien de moeite van het bekijken waard.

eMMC versus SSD: niet alle solid-state opslag is gelijk

Niet alle solid-state opslag is zo snel als een SSD. eMMC is het soort flash-opslag dat je op goedkope tablets en laptops aantreft. Het is langzamer en goedkoper dan een traditionele SSD die je op duurdere computers zou vinden.

Hoe stelt u geavanceerde Google-zoekcriteria in?

Het is gemakkelijk om meer resultaten te krijgen dan u nodig heeft of wilt bij het uitvoeren van een online zoekopdracht, maar wat doet (of gebruikt) u als u de parameters van de zoekopdracht echt wilt beperken? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op het verzoek van een verwarde lezer om hulp.

Geek Trivia: welk populair sci-fi-boek begon als een radioshow?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het nut van de Chromecast HDMI-extender? Heb ik het nodig?

Mediacenter-sticks zoals de Chromecast zijn populairder dan ooit en veel van hen worden geleverd met kleine 3-4-inch HDMI-verlengkabels. Waar zijn de kabels voor en heb je ze echt nodig? Lees verder terwijl we uitleggen waarom, zelfs als uw Chromecast zonder deze goed werkt, wilt u hem misschien aansluiten

Geek Trivia: was de eerste staat die een officiële staatsdinosaurus adopteerde?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het verschil tussen enkele en dubbele aanhalingstekens in de Bash Shell?

Tekst tussen aanhalingstekens plaatsen is vrij standaard op de opdrachtregel, vooral als het gaat om bestanden met spaties in de namen, maar hoe weet u of u enkele of dubbele aanhalingstekens moet gebruiken? Laten we eens kijken naar het verschil en wanneer u de ene versus de andere moet gebruiken.

Waarom weigert Windows al het RAM-geheugen dat op een computer is geïnstalleerd te gebruiken?

Er gaat niets boven het geweldige gevoel om eindelijk een grote upgrade op je computer uit te kunnen voeren, maar wat doe je als je systeem weigert gebruik te maken van de hele upgrade? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een gefrustreerde lezer.

Geek Trivia: wat verzamelt een hemipteroloog?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: het enige land met een invasieve kudde nijlpaarden is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!