Geek Trivia: FAA-voorschriften vereisen dat alle commerciële vliegtuigen welk anachronistisch item hebben?

Hoedenbakken Asbakken 8-sporen dekken Scheermesafvoersleuven

geek-trivia-faa-regelgeving-vereis-alle-commerciële-vliegtuigen-hebben-wat-anachronistisch-item foto 2
Antwoord: Asbakken

Menig vliegtuigpassagier is verbaasd over de aanwezigheid van asbakken in vliegtuigtoiletten. Ondanks het feit dat roken op commerciële vliegtuigen tussen 1979 en 1998 geleidelijk werd uitgefaseerd, vindt u nog steeds elk toilet op elk commercieel vliegtuig dat wordt gerund door een in de VS gevestigd bedrijf dat naar behoren is uitgerust met een functionele en brandveilige asbak.Dit kenmerk, ondanks het volledige verbod op tabaksproducten, vloeit voort uit de crash van Varig-vlucht 820 in 1973. De vlucht, tussen Rio de Janeiro, Brazilië en Parijs, Frankrijk, werd gedwongen tot een noodlanding op ongeveer vijf kilometer van de luchthaven omdat de gevolg van een brand die is ontstaan ​​door een sigaret die op onjuiste wijze is weggegooid in het achterste toilet van het vliegtuig. Er waren 123 slachtoffers en slechts 11 overlevenden.

Als reactie op de tragedie begon de FAA te eisen dat elk Amerikaans passagiersvliegtuig borden installeert die roken verbieden in het toilet, maar ook om een ​​goede plaats op te nemen om sigaretten weg te gooien voor het geval de passagier de regels negeert en besluit, wijselijk, dat het beter was om de regelovertreder aan te pakken na een veilige landing dan om een ​​nieuwe brand tijdens de vlucht te riskeren.

Meer verhalen

Een e-mailhandtekening maken in Outlook 2013

Merk je dat je altijd hetzelfde typt aan het einde van een e-mail? Als je ja hebt geantwoord, is het tijd om een ​​e-mailhandtekening te krijgen.

Waarom Ubuntu geen ondersteuning biedt voor MP3's, Flash en andere multimedia-indelingen

De meeste Linux-distributies worden geleverd zonder ondersteuning voor MP3-audio, H.264-video, Flash-inhoud en zelfs commerciële video-dvd's. Octrooien, closed-source software en zelfs wetten die bepaalde soorten software illegaal maken, beperken wat kan worden opgenomen in een Linux-distributie.

Internettoegang en meer regelen met het ouderlijk toezicht van Windows 8

Elke ouder weet dat het een tweesnijdend zwaard is om hun kinderen toegang tot internet te geven. Toegang tot 's werelds grootste gratis bibliotheek is van onschatbare waarde, maar er zijn tal van onaangename hoeken van het web waar jonge ogen het best tegen kunnen worden beschermd. Als u Windows 8 gebruikt, kan Family Safety zijn:

Geek School: leer hoe u PowerShell kunt uitbreiden

PowerShell biedt twee manieren om de shell uit te breiden. Je kunt ofwel snapins gebruiken, die alleen binair zijn en ontwikkeld zijn in een volwaardige programmeertaal zoals C#, of je kunt modules gebruiken, die zowel binair als scriptgebaseerd kunnen zijn.

Ik heb mijn USB-stick gewassen; Wat zijn de risico's op lange termijn?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.

De tekortkomingen van Windows 8 oplossen: een eenvoudigere manier om de weergave Alle apps te openen

De weergave Alle apps in Windows 8 is best handig, aangezien veel van de applicaties die een nerd zou willen gebruiken, niet op het startscherm worden vastgemaakt, maar het is lastig om daar te komen. We gingen op zoek naar een betere oplossing.

E-mails verzenden vanaf verschillende adressen in Gmail

De meesten van ons hebben tegenwoordig meer dan één e-mailadres - het maakt het gemakkelijker om verschillende levensgebieden gescheiden te houden. Maar schakelen tussen e-mailaccounts kan lastig zijn. Met Gmail kun je dingen zo instellen dat je vanuit meerdere accounts kunt verzenden zonder dat je steeds hoeft te wisselen.

Geek School: leer hoe u banen in PowerShell kunt gebruiken

PowerShell heeft vier soorten taken: achtergrondtaken, externe taken, WMI-taken en geplande taken. Doe mee en ontdek wat ze zijn en hoe we ze kunnen gebruiken.

Geek Trivia: welke populaire service werd aanvankelijk als een 1-aprilgrap beschouwd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

PowerShell gebruiken om aanmeldingen en waarschuwingen via e-mail te detecteren

De Windows Taakplanner kan automatisch e-mail verzenden op een bepaald tijdstip of als reactie op een specifieke gebeurtenis, maar de geïntegreerde e-mailfunctie zal voor de meeste gebruikers niet zo goed werken.