Geek Trivia: Ethernet heeft welke netwerktechnologie vervangen?

Glasvezel Token Ring AppleTalk seriële kabel

geek-trivia-ethernet-vervangen-welke-netwerktechnologie foto 2
Antwoord: Token Ring

In het begin van de jaren tachtig was het Betamax versus VHS-debat niet de enige fel omstreden technologiegerichte showdown. Net zo fel bediscussieerd, althans in de nerdierkringen, waren de verdiensten van Ethernet versus Token Ring-netwerktechnologie.Ethernet was een product van XEROX PARC's onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten en Token Ring kwam rechtstreeks uit de labs van IBM. Overal discussieerden netwerkbeheerders en geeks over welke netwerktechnologie superieur was en brede acceptatie verdiende. Vroege implementaties van Token Ring waren in feite technologisch superieur aan Ethernet-Token Ring-systemen ondersteunden grotere pakketgroottes en maakten efficiënter gebruik van de beschikbare netwerkbandbreedte.

In de loop van de tijd kwam Ethernet echter naar voren als het dominerende bekabelingssysteem en -protocol. Hoewel Token Ring superieure specificaties had en mogelijk het dominante systeem had kunnen worden, werd het uiteindelijk gedood door marktdruk. Ethernet werd op grote schaal gevraagd door DEC, Intel en Xerox, met de nadruk op het in de praktijk brengen van een algemeen aanvaarde netwerkstandaard.

IBM daarentegen hield Token Ring stevig vast en rekende extreem hoge royalty's voor het gebruik van de technologie. Als gevolg hiervan zou een eenvoudige Token Ring-netwerkkaart gemakkelijk zes keer meer kunnen kosten dan een Ethernet-netwerkkaart. Het was voor de meeste bedrijven economisch niet haalbaar om Token Ring-technologie toe te passen en de lage acceptatiegraad dreef Token Ring uiteindelijk uit de markt.

Meer verhalen

Geek Trivia: de eerste Google-server werd gebouwd van wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

100 jaar verzending [Video]

Deze datavisualisatie toont op zee gebaseerde wereldwijde scheepvaartroutes uit de 18e en 19e eeuw. Het is een fascinerende kijk op de manier waarop de wereld in een pre-luchtvaarttijdperk met elkaar verbonden was.

Wis uw browsergeschiedenis automatisch wanneer Firefox wordt gesloten

Deel je een computer met andere familieleden of vrienden, of met collega's op een werkplek? Wanneer u in Firefox op internet surft, wilt u misschien niet dat de volgende persoon de computer gebruikt om te weten welke sites u hebt bezocht.

Hoe u uw Windows-pc kunt benchmarken: 5 gratis benchmarkingtools

Of u nu uw computer overklokt, verschillende systemen vergelijkt of gewoon opschept over uw hardware, een benchmark kan u helpen de prestaties van uw computer te kwantificeren. Windows heeft een groot ecosysteem van nuttige benchmarking-applicaties, en veel daarvan zijn gratis.

Uit de doos met tips: scheidingstekens toevoegen aan Jumplists van Windows 7, gedetailleerde bestandsnaamgeving en LED-ijsballen

Een keer per week verzamelen we drie lezerstips om te delen; deze week bekijken we hoe we scheidingstekens kunnen invoegen in jumplists van Windows 7 (geen software of hacks nodig), een krachtige app voor het hernoemen van bestanden voor Windows en een slimme manier om LED-ijsballen te maken voor feestjes.

Geek Trivia: welk product werd als eerste in de diepe ruimte geadverteerd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Kleine doe-het-zelf waterdichte LED-verlichting, perfect voor zomerfeesten

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om een ​​buitenruimte te verlichten, dan zijn deze kleine, waterdichte en praktisch onverwoestbare LED-lampen perfect om over je tuin te strooien of onder te dompelen in een zwembad of beek.

Aanvraag reageert niet? Hier leest u hoe u processen kunt doden met PowerShell

Heb je ooit van die dagen dat programma's gewoon niet samenwerken? U probeert een programma te beëindigen, maar het reageert niet? PowerShell kan je op die dagen wat extra vuurkracht geven.

Hoe u uw Linux-systeem kunt benchmarken: 3 open-source benchmarkingtools

De opdrachtregelhulpprogramma's van Linux kunnen alles, inclusief het uitvoeren van benchmarks, maar het gebruik van een speciaal benchmarkingprogramma is een eenvoudiger en onfeilbaarder proces. Met deze hulpprogramma's kunt u reproduceerbare tests uitvoeren op verschillende systemen en configuraties.

Vraag het de lezers: hoe beheert u updates?

Je besturingssysteem, je apps, je telefoon, zelfs de GPS-eenheid in je auto: tegenwoordig heeft zo ongeveer alles updates en patches nodig. Hoe volg en blijf je op de hoogte van alle updates?