Geek Trivia: Er is een soort nachtvlinder die zich heeft aangepast om volledig op wat te leven?

Termietenheuvels Mobiele telefoontorens Luiaards Reuzenschildpadden

geek-trivia-er-is-een-soort-van-mot-die-is-aangepast-aan-geheel-op-wat-leven-op-wat foto 2

Antwoord: LuiaardsLuiaards, in bomen levende zoogdieren die in Zuid- en Midden-Amerika voorkomen, staan ​​bekend om hun langzame beweging; een van de langzaamste bewegingen in het dierenrijk. Het is precies die langzame beweging die de luiaard tot een mobiele habitat maakt voor een verscheidenheid aan dingen, waaronder schimmels, algen en zelfs meer geavanceerde organismen zoals motten.

Verschillende leden van de snuitmotfamilie zijn geëvolueerd om uitsluitend in de vacht van de luiaards te leven en hebben de luiaard in feite veranderd in een soort micro-ecosysteem. De motten voeden zich met algen en huidafscheidingen en ze verlaten de luiaard alleen om hun eieren in luiaardmest af te zetten. Zodra de eieren uitkomen, zoeken de motten onmiddellijk een nieuwe luiaardgastheer en leven er hun dagen op. Er is waargenomen dat luiaards meer dan 100 nachtvlinders van verschillende soorten snuitmotten huisvesten en in feite is het precies dit soort zware plaag van motten dat leidde tot de ontdekking van de luiaard-mot-relatie in de eerste plaats.

In 1907 werden luiaardmotten ontdekt tijdens het Smithsonian Biological Survey van de Panamakanaalzone. August Busck, curator van de afdeling motten en vlinders van het National Museum of History, zag een bijzonder ongelukkige luiaard uit een boom vallen en, toen hij de grond raakte, uitbarsten in een vlaag van motten. Verdere waarnemingen toonden aan dat de motten eigenlijk fulltime op de luiaards leefden. Later onderzoek in 2013 wees zelfs uit dat de aanwezigheid van de motten de vacht van de luiaard veranderde in het voordeel van de luiaard, en het hosten van een groot aantal motten verhoogde de overlevingskansen.

Afbeelding met dank aan Leyo.

Meer verhalen

Windows PowerShell 4.0 Quick Reference Guides zijn beschikbaar om te downloaden

Ben je een frequente gebruiker van PowerShell, maar zou je altijd willen dat je een geweldig snel referentieblad beschikbaar had? Dan zul je zeker genieten van dit nieuws! Microsoft heeft een bijgewerkte set PowerShell-snelreferentiehandleidingen uitgebracht, zodat u altijd over de informatie beschikt die u nodig hebt

Hoe te kopiëren en plakken tussen een VirtualBox-hostmachine en een gastmachine

Als u VirtualBox gebruikt om verschillende besturingssystemen op uw computer uit te voeren, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u tekst van uw hostmachine naar de gastmachine kunt kopiëren en vice versa. Je hebt misschien gedacht dat VirtualBox Guest Additions deze functie biedt, maar dat is niet het geval.

Windows-beheerder: Windows-beheerprogramma's begrijpen

Windows heeft veel verschillende beheertools, maar weet u wat zelfs de helft ervan doet? In deze editie van Geek School gaan we je alles leren over het gebruik van deze tools, en ook wanneer je ze allemaal moet gebruiken.

Hoe Windows Defender te verwijderen, uit te schakelen en te verwijderen

Als u al een volledige anti-malwaresuite gebruikt, realiseert u zich misschien niet eens dat Windows Defender al met Windows is geïnstalleerd en waarschijnlijk kostbare bronnen verspilt. Hier leest u hoe u er vanaf kunt komen.

Laat u niet intimideren: het bouwen van uw eigen computer is eenvoudiger dan u zou denken

Het bouwen van uw eigen computer is eigenlijk vrij eenvoudig. Wees niet bang om er meteen in te duiken - alles wat je nodig hebt is een schroevendraaier, geduld en het vermogen om eenvoudige instructies te volgen.

Geek Trivia: Lewis en Clark verwachtten welk dier op hun reis naar het westen te vinden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Opstarten vanaf een USB-station in VirtualBox

VirtualBox kan virtuele machines opstarten vanaf USB-flashstations, zodat u een live Linux-systeem kunt opstarten of een besturingssysteem kunt installeren vanaf een opstartbaar USB-apparaat. Deze optie is goed verborgen.

Geek Trivia: In de 18e eeuw stonden menselijke wekkers die in Groot-Brittannië werden gebruikt bekend als?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: In het land van Turkije, wordt de vogel die in de VS bekend staat als Turkije genoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Android-gids: de opslag en back-ups van uw apparaat beheren

De opslagruimte van je telefoon is beperkt en het is verbazingwekkend hoe snel deze vol kan raken met foto's, muziek en andere bestanden. Als je ruimte begint op te raken, moet je iets doen: zonder een behoorlijke hoeveelheid vrije ruimte kun je geen nieuwe apps installeren, nieuwe foto's maken of...