Geek Trivia: het enige land met een invasieve kudde nijlpaarden is?

Colombia India Trinidad Rusland

geek-trivia-het-enige-land-met-een-invasieve-kudde-nijlpaarden-is foto 2

Antwoord: ColombiaNijlpaarden zijn inheems in Afrika, maar er is niets specifieks aan het midden tot Zuid-Afrikaanse verspreidingsgebied dat ze thuis noemen dat hen ervan weerhoudt om ergens anders te wonen (buiten de inherente onwaarschijnlijkheid van het overleven van een migratie door Noord-Afrika en het Midden-Oosten om naar een andere gastvrije home range). Dankzij een beruchte Colombiaanse drugsbaron uit de jaren 80 weten we nu dat nijlpaarden perfect gelukkig zijn in Zuid-Amerika.

In de jaren tachtig was Pablo Escobar 's werelds rijkste drugsbaron en zijn cocaïne-imperium voorzag hem van zoveel geld dat hij het de hele dag kon uitgeven, zijn vuist kon overhandigen en nog steeds magazijnen (letterlijk) vol met geld over had. Hij bouwde enorme huizen, had gouden geweren en richtte zelfs zijn eigen dierentuin op op het terrein van zijn hoofdverblijf Hacienda Napoles, een uitgestrekt landgoed buiten Medellin, Colombia.

De dierentuin omvatte olifanten, antilopen, giraffen, struisvogels en, naast andere exotische dieren, de nijlpaarden waar dit verhaal om draait. Toen zijn drugsimperium in het begin van de jaren negentig instortte, was het voor de autoriteiten vrij eenvoudig om zijn bezittingen te catalogiseren en te verdelen; de dierentuin bleek echter nogal moeilijk te hanteren. Vogels en meer coöperatieve dieren zoals de antilopen en olifanten werden verplaatst naar nationale dierentuinen. De nijlpaarden waren echter behoorlijk agressief en de autoriteiten kozen ervoor om de plannen om ze te verplaatsen te schrappen en ze gewoon op het landgoed achter te laten.

De dieren braken uiteindelijk los van het verlaten landgoed, begonnen te fokken en gingen naar de nabijgelegen Magdalena-rivier. Tussen hun ontsnapping en het heden is de bevolking vermenigvuldigd en Columbia onderscheidt zich nu als het enige land met een invasieve kudde nijlpaarden.

Afbeelding door Paul Maritz.

Meer verhalen

Geek Trivia: Waar werd de eerste van de iconische Cray-supercomputers geïnstalleerd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

64-bits versies van Google Chrome zijn nu beschikbaar in het stabiele kanaal

De 64-bit builds van Chrome hebben zich langzaam maar zeker een weg gebaand door het releasekanaalsysteem van Google en deze week zijn ze eindelijk in het stabiele kanaal beland!

Wanneer u wordt gevraagd om opnieuw op te starten na het verwijderen van software, is afsluiten dan ook goed?

Meestal hoeft u uw computer niet opnieuw op te starten nadat u een programma hebt verwijderd, maar er zijn momenten waarop Windows u vraagt ​​dit voor een bepaald programma te doen. Kan het afsluiten van uw computer net zo goed werken als een volledige herstart? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op een nieuwsgierige

Geek Trivia: de term Jaywalking ontleent zijn naam aan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u kunt zien wat de opslag van uw Android-apparaat opslokt

Het is maar al te gemakkelijk om je Android-telefoon of -tablet tot de nok toe vol te proppen met gegevens en je hebt geen ruimte meer om nieuwe apps te installeren of nieuwe media te downloaden. Vandaag bekijken we hoe u snel kunt beoordelen wat al uw schijfruimte opslokt.

Geek Trivia: De Venus Fly Trap is alleen in welke regio van de wereld te vinden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u de kanaalsurfervaring op XBMC kunt recreëren

Het runnen van een thuismediaserver is best geweldig: prachtige albumhoezen, afspeellijsten en al je media binnen handbereik. Een ding dat mediacentra echter tekortschieten, is het gevoel van doelloos kanaalsurfen opnieuw te creëren om die tv-kijkende jeuk te krabben. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u dat doet

Geek Trivia: welke vroege videogameconsole bood perfecte arcade-to-home gamepoorten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u kunt voorkomen dat de Windows-toets, Alt+Tab en plaktoetsen uw gamen verpesten?

Windows is ontworpen voor desktopgebruik, niet voor gaming. De Windows-toets, Alt+Tab en andere toetsenbordopties zoals Sticky Keys halen je uit games op volledig scherm en terug naar je bureaublad, maar je kunt ze uitschakelen.

Geek Trivia: The Phrase See You Later, Alligator is een verwijzing naar wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!