Geek Trivia: elektronische weerstanden worden vaak onderscheiden met welke markeringen?

Serienummers Unieke draadgeleiders Verhoogde stippen Gekleurde banden

geek-trivia-elektronische-weerstanden-worden-vaak-onderscheiden-met-wat-markeringen foto 2
Antwoord: Gekleurde banden

Als je ooit goed naar de weerstanden hebt gekeken die je in veel van je huishoudelijke elektronica vindt, heb je misschien hun kleine streepjes opgemerkt. Die kleurbanden, formeel bekend als de elektronische kleurcode, dienen om de weerstandswaarde van de weerstand aan te geven.Het systeem is in de jaren 1920 ontwikkeld door de Radio Manufacturers Association (een organisatie die nu bekend staat als de Electronic Industries Alliance) om de waarden tussen anders vaak niet te onderscheiden weerstanden gemakkelijk te kunnen onderscheiden. De kleur van de band en de volgorde van de banden dienen om significante cijfers (de eerste twee banden) van de weerstandswaarde aan te geven, evenals de decimale vermenigvuldiger (de derde band) en de tolerantie van de weerstand (de vierde band) . Voor een leek lijkt het bandsysteem nogal geheimzinnig, maar voor een ervaren professional of serieuze hobbyist is het bandsysteem een ​​tweede natuur.

Hoewel dit systeem van kleurgecodeerde banden nu het grootste deel van een eeuw de overhand heeft (en dat waarschijnlijk zal blijven doen voor niet-oppervlakteweerstanden), is de komst van kleine op het oppervlak gemonteerde weerstanden - vaak nauwelijks groter dan een rijstkorrel - heeft geleid tot een toename van alfanumerieke codering in plaats van de bandingmethode.

Meer verhalen

5 manieren waarop Microsoft het startscherm van Windows 8 kan verbeteren

Na de afgelopen maanden Windows 8 te hebben gebruikt, hebben we een paar manieren gevonden waarop Microsoft het startscherm onmiddellijk kon verbeteren om het minder desoriënterend en bruikbaarder te maken, niet alleen voor tablets, maar ook voor desktops en laptops.

Hoe de offline modus van Steam te laten werken

De offline modus van Steam is notoir problematisch. Om ervoor te zorgen dat het goed werkt, moet u een aantal stappen uitvoeren terwijl u online bent. Als je dat niet doet, zou Steam je om de offline modus moeten vragen, maar dit werkt niet altijd goed.

Geek Trivia: Wanneer je op Cloud Nine bent, op welk type cloud zit je?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Week in Geek: Google vindt 9.500 nieuwe kwaadaardige websites per dag

Onze laatste editie van WIG voor juni staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals een nieuwe printerbom-malware die stapels papier verspilt, Google blokkeert een website die YouTube-nummers omzet in MP3's, Ubuntu is van plan GRUB 2 te laten vallen om UEFI SecureBoot-compatibiliteit te implementeren , en meer.

Hoe u de privé- en openbare IP-adressen van uw computer kunt vinden

Een IP-adres (of Internet Protocol-adres) identificeert elke netwerkcomputer en elk apparaat in een netwerk. Wanneer computers met elkaar communiceren via internet of een lokaal netwerk, sturen ze informatie naar elkaars IP-adressen.

Geek Trivia: welke populaire videogame wordt Big Pineapple genoemd om Chinese censuur te ontwijken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste websites om naar podcasts te luisteren en te leren hoe u uw eigen podcasts kunt maken

Podcasts, of webcasts, zijn shows over veel verschillende onderwerpen die via internet worden uitgezonden en opgedeeld in delen of afleveringen. Je abonneert je op podcasts en nieuwe afleveringen worden automatisch bij je afgeleverd zodra ze worden uitgebracht.

Desktop Fun: Fantasy Theme Wallpaper Collection Series 2

Fantasiewerelden zijn er in een wonderbaarlijke verscheidenheid en vandaag zijn we hier met een collectie die je verbeelding zal inspireren. Verken hele nieuwe werelden op je desktop met de tweede in onze serie Fantasy Theme Wallpaper-collecties.

Hoe de VLC-webinterface te activeren, VLC vanuit een browser te bedienen en elke smartphone als afstandsbediening te gebruiken?

VLC bevat een webinterface, die u kunt inschakelen om toegang te krijgen tot uw VLC-speler vanuit een webbrowser, waarmee u het afspelen vanaf een ander apparaat kunt regelen, wat vooral handig is voor een mediacenter-pc. VLC biedt ook een mobiele webinterface voor smartphones.

Geek Trivia: een uitbraak in welke multiplayer-videogame de aandacht van epidemiologen trok?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!