Geek Trivia: Eeuwenlang hielden Russen hun melk vers door wat erin te laten vallen?

Live Frogs Paardenurine Gekookte Stenen Zilveren Munten geek-trivia-voor-eeuwen-russen-hielden-hun-melk-vers-door-wat-in-het-te laten vallen foto 2

Antwoord: Levende KikkersDe moderne wetenschap heeft aangetoond dat meer dan een paar volksremedies en -praktijken daadwerkelijke wetenschappelijke waarde hebben en een waarneembaar mechanisme in het spel is, maar één ding dat de moderne wetenschap ons niet kan vertellen, is wat mensen precies motiveerde om met de praktijk te beginnen. Een merkwaardig voorbeeld hiervan is de oude Russische praktijk om een ​​levende Russische bruine kikker in een bak met melk te laten vallen om te voorkomen dat de melk bederft.

De wetenschap kan ons nu vertellen waarom de truc werkt, omdat de kikker een slijmerige afscheiding van zijn huid afgeeft die toevallig fantastische antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen heeft die bacteriën in de melk doden. Microscopische analyse van het proces terzijde, dat vertelt ons echter zeker niet precies hoe Russische boeren op de methode zijn gestuit om kikkers als melkconserveermiddel te gebruiken.

Gelukkig leefde de kennis van de praktijk voort in de Russische folklore, omdat het team van onderzoekers dat het verband tussen de kikkers en de ongerepte melk heeft blootgelegd, 76 unieke peptiden heeft ontdekt in de melkachtige afscheidingen van de huid van de kikker die mogelijk farmaceutisch worden gebruikt.

Afbeelding met dank aan Richard Bartz.

Meer verhalen

Geek Trivia: de eerste president die officieel gratie verleende aan een Thanksgiving die Turkije was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Gebruik Smart Lock in Android 5.0 en ontgrendel uw telefoon nooit meer thuis

Haat je het niet als je veilig thuis bent en er niemand anders in de buurt is om toegang te krijgen tot je telefoon, en toch moet je hem ontgrendelen wanneer je hem wilt gebruiken? Android 5.0 Lollipop's Smart Lock lost dat op.

SSH-tunneling gebruiken in Chrome OS

Chromebooks bieden ingebouwde ondersteuning voor SSH-tunneling met de meegeleverde crosh-shell en SSH-opdracht. Met een SSH-tunnel kunt u een SSH-verbinding gebruiken, zoals een VPN of versleutelde proxy, en uw browseverkeer door de beveiligde tunnel sturen.

Een back-up maken van uw Minecraft-werelden, mods en meer

Minecraft is een spel dat zich leent voor honderden uren aan verkenning en bouwen. Laat je creaties niet opstijgen in een rookwolk van uitstervende rook van de harde schijf; lees verder terwijl we u laten zien hoe u uw kritieke Minecraft-bestanden kunt lokaliseren en (automatisch) een back-up kunt maken.

Brute-force-aanvallen uitgelegd: hoe alle versleuteling kwetsbaar is

Brute-force-aanvallen zijn vrij eenvoudig te begrijpen, maar moeilijk te beschermen. Versleuteling is wiskunde, en naarmate computers sneller worden in wiskunde, worden ze ook sneller in het uitproberen van alle oplossingen en zien welke past.

Een draagbare versie van Windows 8 maken zonder extra software

Lange tijd hebben Linux-gebruikers hun besturingssysteem op een draagbare USB-drive kunnen installeren, maar Windows heeft dit net ingehaald. Lees verder om erachter te komen hoe u Windows 8 op een USB-station kunt installeren, zodat u het overal mee naartoe kunt nemen.

Geek Trivia: Welke partygame is van de grond gekomen dankzij een optreden van Tonight Show?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

HTG beoordeelt de Amazon Fire TV: beefy hardware klaargemaakt voor het Amazon-ecosysteem

In het tijdperk van afnemende kabel-tv-abonnementen schreeuwen bedrijven om controle over uw woonkamer, en Amazon is geen uitzondering. Vandaag bekijken we hun intrede in het circus van het mediacentrum met een recensie van de compacte en krachtige Amazon Fire TV.

Geek Trivia: In Japan is het gebruikelijk voor golfers om te kopen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Schermen vastzetten in Android 5.0 voor meer veiligheid en privacy

Android 5.0 Lollipop druppelt nog steeds naar Android-gebruikers, maar we hebben al een reeks geweldige nieuwe functies gevonden waar we het over willen hebben. Het vastzetten van een scherm is een handige kleine beveiligingsfunctie waarmee u uw apparaat in een veredelde kioskmodus kunt zetten, zodat de gebruiker maar één app kan gebruiken.