Geek Trivia: was de eerste staat die een officiële staatsdinosaurus adopteerde?

Colorado Maryland New Jersey Wyoming geek-trivia-de-eerste-staat-om-een-officiële-staat-dinosaurus-was-foto 2 te adopteren

Antwoord: ColoradoDe staten die de Verenigde Staten vormen, houden van officiële dingen: bloemen, bomen, vogels en dieren zijn allemaal veelvoorkomende officieel verklaarde items. Dinosaurussen toch? Dat is vrij uniek. Van alle Amerikaanse staten hebben slechts zeven staten en het District of Columbia een staatsdinosaurus uitgeroepen.

De eerste staat die dit deed, was Colorado in 1982 (wat bijna een decennium zou blijken te duren voordat de trend, hoe klein ook, aansloeg). Welke dinosaurus hebben ze uitgekozen? De Stegosaurus natuurlijk. Colorado is de thuisbasis van talloze dinosaurusfossielen, een nationaal park gewijd aan fossielen en de geschiedenis van dinosauriërs, en het eerste Stegosaurus-skelet werd in 1877 gevonden en uit de grond gehaald in Morrison, Colorado.

Afbeelding met dank aan Nobu Tamura.

Meer verhalen

Hoe u kunt voorkomen dat uw computer per ongeluk wakker wordt

Uw pc in de slaapstand zetten is een geweldige manier om energie te besparen en er toch voor te zorgen dat u snel weer aan het werk kunt. Maar wat kunt u doen als uw pc uit zichzelf steeds wakker wordt? Hier leest u hoe u erachter kunt komen waardoor het wakker wordt en hoe u dit kunt voorkomen.

Waarom is de tekstgrootte van de website plotseling groter geworden tijdens het browsen met Google Chrome?

Er zijn maar weinig dingen zo frustrerend als het hebben van een programma-update en plotseling dingen kapot maken die voorheen perfect werkten. Voorbeeld, tekstgrootte van de website met de nieuwste stabiele release van Google Chrome. Is er een eenvoudige oplossing voor het probleem met de tekstgrootte? De SuperUser-post van vandaag komt naar de

Geek Trivia: Welke kleine wezens leven in oude boeken en beschermen ze tegen schade?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Zorg ervoor dat een Windows-pc nooit malware krijgt door applicaties op de witte lijst te zetten

Een witte lijst zou een onfeilbare manier moeten zijn om de pc van een familielid te beveiligen. Selecteer een handvol goedgekeurde applicaties en laat ze alleen draaien. Als iemand die de pc gebruikt een ander .exe-bestand downloadt, weigert Windows het uit te voeren.

Geek Trivia: Waar werd de eerste van de iconische Cray-supercomputers geïnstalleerd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

64-bits versies van Google Chrome zijn nu beschikbaar in het stabiele kanaal

De 64-bit builds van Chrome hebben zich langzaam maar zeker een weg gebaand door het releasekanaalsysteem van Google en deze week zijn ze eindelijk in het stabiele kanaal beland!

Wanneer u wordt gevraagd om opnieuw op te starten na het verwijderen van software, is afsluiten dan ook goed?

Meestal hoeft u uw computer niet opnieuw op te starten nadat u een programma hebt verwijderd, maar er zijn momenten waarop Windows u vraagt ​​dit voor een bepaald programma te doen. Kan het afsluiten van uw computer net zo goed werken als een volledige herstart? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op een nieuwsgierige

Geek Trivia: de term Jaywalking ontleent zijn naam aan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u kunt zien wat de opslag van uw Android-apparaat opslokt

Het is maar al te gemakkelijk om je Android-telefoon of -tablet tot de nok toe vol te proppen met gegevens en je hebt geen ruimte meer om nieuwe apps te installeren of nieuwe media te downloaden. Vandaag bekijken we hoe u snel kunt beoordelen wat al uw schijfruimte opslokt.

Geek Trivia: De Venus Fly Trap is alleen in welke regio van de wereld te vinden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!