Geek Trivia: de eerste artiest die elk nummer op een heel album onder licentie had?

The Rolling Stones Moby The Crystal Method Johnny Cash

Antwoord: MobyEr zijn misschien artiesten waarvan je denkt dat ik dat nummer overal hoor, maar het sleutelwoord is nummer, omdat we meestal een of twee nummers met een zware licentie van een bepaalde artiest horen die steeds weer worden gebruikt.

Terwijl grote acts als The Beatles en The Rolling Stones in de loop der jaren aardig wat geld hebben verdiend door hier of daar een nummer te licentiëren voor advertenties, films en andere media, hebben ze absoluut niets op elektronische muziekkrachtpatser Moby.

Moby is geen onbekende in licentieovereenkomsten en, afgezien van zijn talent, was een groot deel van zijn succes en stratosferische opkomst in de vroege jaren 2000 zijn liberale licentieverlening van zijn hitalbum Play uit 1999. Het album had een matige verkoop bij de release, maar binnen een jaar was het wereldwijd een groot succes geworden, niet in de laatste plaats dankzij hoe vaak de nummers op het 18-trackalbum werden gelicentieerd.

In feite kreeg elk nummer op het album op een gegeven moment een licentie voor gebruik in advertenties, films, televisieshows en andere locaties. Het was in die tijd volkomen ongekend dat een artiest een heel album op zo'n vooruitstrevende en agressieve manier in licentie zou geven; Play was het eerste album in de geschiedenis van de opnames dat een volledige licentie kreeg. De liberale licenties wierpen hun vruchten af ​​en Play werd niet alleen het meest erkende electronica/techno-album, maar het toenmalige (en resterende) bestverkochte album in het hele genre.

Afbeelding met dank aan V2 Records.

Meer verhalen

Uw standaardapps instellen in Windows 10

De instelling Standaard-apps is niet exclusief nieuw voor Windows 10, maar, net als veel van de andere nietjes in het Configuratiescherm van eerdere versies, heeft Microsoft gewerkt aan een bijna totale rehabilitatie van het oude systeem ten gunste van iets meer gestroomlijnd en veel meer functioneel.

De standaard bestandsnaam wijzigen die wordt gebruikt bij het opslaan van Word-documenten

Wanneer u een bestand voor de eerste keer opslaat, is het u misschien opgevallen dat Word u een bestandsnaam heeft voorgesteld in het dialoogvenster Opslaan als. Deze bestandsnaam wordt meestal overgenomen uit de eerste alinea in uw document. Dit is echter de tweede keuze van Word voor voorgestelde bestandsnamen.

Foto's op een Chromebook bewerken

Chromebooks zijn geweldig voor veel dingen, maar zoals eigenaren van een Chromebook je zullen vertellen, zijn er een paar taken die ze wat beter aankunnen. Taken als tekstverwerken, surfen op het web en videochatten zijn prima, maar zodra je een stap buiten het internet zet, heeft de Chromebook moeite om

Herstel ontbrekende bureaubladpictogrammen in Windows 7, 8 of 10

Als je je prullenbakpictogram hebt verwijderd, of als je eerder enkele speciale pictogrammen zoals Computer, Gebruiker of Configuratiescherm aan het bureaublad hebt toegevoegd en ze nu ontbreken, wil je misschien weten hoe je ze weer kunt toevoegen.

Waarschuwing: download geen software van SourceForge als u het kunt helpen

Download geen software van SourceForge als je het kunt helpen. Veel open-sourceprojecten hosten hun installatieprogramma's nu ergens anders, en de versies op SourceForge kunnen junkware bevatten. Als je absoluut iets van SourceForge moet downloaden, wees dan extra voorzichtig.

Wat zijn de betekenissen van Intel-processorachtervoegsels?

De achtervoegselletters voor Intel-processors kunnen soms een soort geheime code lijken, maar wat betekenen ze eigenlijk of staan ​​ze voor? De SuperUser Q&A-post van vandaag helpt om dingen op te helderen voor een verwarde lezer.

Geek Trivia: The Joker's Sidekick Harley Quinn werd geïnspireerd door een aflevering van?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Alinea-opmaak instellen in Word

Word biedt standaard lettertype-opmaak en alinea-opmaak die wordt toegepast op inhoud die in nieuwe documenten wordt ingevoerd. U kunt de alineaopmaak echter wijzigen in de standaardsjabloon Normaal voor zowel nieuwe documenten als in bestaande documenten. We laten zien hoe u beide kunt doen.

Hoe u geld naar vrienden kunt verzenden met de nieuwe functie voor geldoverdracht van Facebook

Je realiseert je het misschien niet vanwege de stilletjes beheerde lancering, maar wist je dat je geld naar je vrienden kunt sturen met het nieuwe Messenger Payment-systeem van Facebook? Dat klopt, door gewoon op het kleine muntpictogram in de benedenhoek van uw chat te klikken, kunt u bijna al het geld dat u wilt overmaken

Hoe u de bandbreedte en het gegevensgebruik van afzonderlijke apparaten op uw netwerk kunt controleren?

Hoeveel bandbreedte en data gebruiken de apparaten in uw netwerk? Bandbreedtevreters kunnen uw hele netwerk vertragen en het datagebruik per apparaat is belangrijk als uw internetprovider een bandbreedtelimiet oplegt.