Geek Trivia: het eerste Amerikaanse bedrijf dat hun service-uniformen een handelsmerk gaf?

McDonald's Playboy FedEx Hilton Hotels geek-trivia-het-eerste-ons-bedrijf-met-een-handelsmerk-hun-service-uniformen-was foto 2

Antwoord: PlayboyHet zou gemakkelijk te raden zijn dat het eerste uniform in de Verenigde Staten met een handelsmerk toebehoorde aan een oude organisatie: een koeriersdienst, misschien een al lang bestaand hotel zoals de Greenbrier of iets dergelijks. Vreemd genoeg was het eerste service-uniform pas in 1964 een handelsmerk toen het bedrijf Playboy een handelsmerk (registratienummer 0762884) indiende voor hun iconische Playboy-konijntjesoutfits.

De outfits, bekend als konijnenpakken, waren het werkuniform van serveersters in de Playboy Clubs (die tussen 1960 en 1988 werden uitgevoerd en daarna kort in Las Vegas in de jaren 2000). In tegenstelling tot je typische baan als bedienend personeel, waarbij je baas je misschien zou vertellen een klein, middelgroot of groot overhemd uit een prullenbak in de opslagruimte te kiezen, waren de konijnenpakken een uitgebreide aangelegenheid. Elk uniform was een op maat gemaakte rayon-satijnen strapless vrolijke weduwe corsetteddy gemaakt in de club waar de serveerster in dienst was van de fulltime naaister van de club en paste precies bij de serveerster. (Het is geen toeval dat elk konijnenpak perfect lijkt te zijn gevormd naar de drager.)

Elk kostuum werd aan het einde van de tewerkstelling teruggegeven aan Playboy en permanent opgeslagen. In de loop der jaren zijn kostuums van historische betekenis (per plaats of per drager) geveild door Playboy Enterprises en, zeldzamer, verschijnt een authentiek maar niet-geretourneerd uniform op eBay. De enige twee officiële uniformen van konijnenpakken die aan het publiek worden getoond, bevinden zich in collecties van het Smithsonian en Chicago History Museum.

Afbeelding met dank aan Playboy.

Meer verhalen

5 manieren om Windows 7 op uw nieuwe pc te krijgen

Ja, Windows 7 is nog steeds beschikbaar. Als je een nieuwe pc wilt en je wilt ook Windows 7, dan kun je die waarschijnlijk krijgen. Dit is het gemakkelijkst voor bedrijven, maar zelfs thuisgebruikers hebben manieren om Windows 7 te krijgen.

Een archief van al uw Google-gegevens maken en downloaden

Toen Google aankondigde dat je een archief van al je zoekgegevens kunt downloaden, was de doordringende houding eindelijk cool! Wat u misschien niet weet, is dat u al andere waardevolle gegevens kunt downloaden met een weinig bekende service genaamd Google Takeout.

Schermtips uitschakelen in Word 2013

Wanneer u de opdrachten op het lint in Word gebruikt, is het u misschien opgevallen dat er pop-upvensters verschijnen wanneer u uw muis over de knoppen beweegt. Dit zijn ScreenTips en kunnen handig zijn als referentie. Als ze u echter afleiden, kunnen ze gemakkelijk worden uitgeschakeld.

Time Machine-back-ups uitvoeren via het netwerk

Apple's Time Machine maakt meestal een back-up naar een externe schijf of draadloos naar een Time Capsule. Maar als je een vrije Mac hebt, kun je er een Time Machine-server van maken. Al je andere Macs kunnen er via het netwerk een back-up van maken, net alsof het een Time Capsule is.

HTG beoordeelt de Philips Hue Lux: frustratievrije slimme lampen voor het grondig moderne huis

De markt voor slimme lampen groeit exponentieel met nieuwe modellen en zelfs bedrijven die links en rechts opduiken. Vandaag bekijken we echter een starterskit van het bedrijf dat slimme lampen op de kaart heeft gezet. Lees verder terwijl we de Philips Hue Lux testen en kijken of de trendstarter nog steeds zeker is

Geek Trivia: In 2013 onthulde Motorola een onconventioneel authenticatiesysteem gebouwd rond A?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een Apple TV instellen met een iPhone, iPad of Bluetooth-toetsenbord

Als je een Apple TV hebt, weet je waarschijnlijk inmiddels dat het instellen ervan vrij eenvoudig is, maar het gebruik van de meegeleverde afstandsbediening niet. Waarom stelt u uw Apple TV niet in en gebruikt u uw iPad, iPhone of een Bluetooth-toetsenbord?

Sneltoetsen weergeven in schermtips in Word 2013

ScreenTips zijn kleine pop-upvensters die worden weergegeven wanneer u met uw muis over een knop of opdracht op het lint beweegt. Ze geven een korte hint die aangeeft wat die knop doet, en kunnen ook een sneltoets voor die opdracht bevatten.

Hoe dubbele contacten op uw iPhone op te ruimen

Als u uw iPhone gebruikt om meerdere adresboeken van uw werk, school of uw persoonlijke leven tegelijk te beheren, bent u waarschijnlijk eerder het probleem van dubbele contacten tegengekomen.

Hoe u uw pc met Windows 10, 8 of 7 automatisch kunt aanmelden

Ooit gewenst dat u niet elke keer uw wachtwoord hoeft in te voeren wanneer Windows opstart, maar u wilt de extra beveiliging die gepaard gaat met het hebben van een wachtwoord niet verliezen? Als dat het geval is, dan is vandaag je geluksdag, laten we eens kijken.