Geek Trivia: welke real-life royalty maakte een Star Trek-gastoptreden en financierde een Star Trek-themapark?

Koning Abdullah II Hans Adam II Aga Khan IV Koningin Elizabeth

geek-trivia-die-reallife-royalty-een-star-trek-gast-uiterlijk-en-financierde-een-star-trek-themapark foto 2
Antwoord: Koning Abdullah II

Er zijn Star Trek-fans, er zijn mensen met diepe zakken en er zijn royalty's. Het Venn-diagram van die drie dingen levert, zoals je je kunt voorstellen, een vrij klein snijpunt op. Maar stevig in het centrum van die overlappende belangen, vindt u een koning Abdullah II, de regerende koning van Jordanië.King Abdullah is onder meer een toegewijd Sci-Fi-fan met een meer dan voorbijgaande interesse in televisie en film. In 1996, terwijl hij nog een prins was, maakte hij een gastoptreden in de Star Trek: Voyager aflevering Investigations. Omdat hij geen lid is van de Screen Actors Guild, was het een niet-sprekende rol. We zijn ervan overtuigd dat hij als Star Trek-fan al heel lang enthousiast was, hoe dan ook.

Naast zijn gastoptreden is King Abdullah de belangrijkste investeerder voor een Star Trek-themapark dat in 2014 zal worden geopend als onderdeel van het 1,5 miljard dollar kostende Red Sea Astrarium-project in Aqaba, Jordanië.

Meer verhalen

Wat je zei: hoe je je verloren technische uitrusting terugkrijgt?

Eerder deze week hebben we je gevraagd om je favoriete trucs te delen om te voorkomen dat je spullen kwijtraken en om ze terug te krijgen als ze kwijtraken. Nu zijn we terug om enkele geweldige lezerstips te delen.

Bing-achtergrond toevoegen aan het Google-zoekportaal

Chrome: als je een fan bent van Bing's opvallende dagelijkse achtergronden, maar de voorkeur geeft aan Google als je zoekportaal, zal deze Google Chrome-add-on de Bing-achtergrond ophalen en voor je aan Google toevoegen.

Vrijdag Plezier: Spion

In de game van deze week ben je een spion wiens missie het is om een ​​gebouw te infiltreren en met succes alle beveiliging daar te omzeilen. Ben je snel genoeg, goed genoeg om heimelijk langs alle bewakers en beveiligingscamera's te sluipen of word je gepakt?

Cd- en dvd-stations delen via het netwerk op Windows

Van ultrabooks tot netbooks, computers verliezen hun optische stations. Als je nog steeds af en toe een cd of dvd gebruikt, hoef je geen externe optische schijf te kopen - je kunt de optische schijf van een andere computer delen via het netwerk.

Uit de doos met tips: films en dia's scannen, een Android GIF-animator en Kindle RSS-feeds

Een keer per week verzamelen we enkele geweldige lezerstips en delen ze met iedereen. Deze week kijken we naar een goedkope doe-het-zelf-setup voor het scannen van filmnegatieven en dia's, het animeren van GIF's met Android en het pushen van RSS-feeds naar je Kindle.

Google introduceert nieuw onderzoeksvenster in Google Docs

Ben je het beu om naar een nieuw tabblad te gaan wanneer je een afbeelding, interessant feit of ander item aan je document in Google Documenten moet toevoegen? Dan zul je zeker dol zijn op de nieuwe Research Pane-functie die is toegevoegd aan Google Documenten!

Geek Trivia: waarvoor werd de eerste draagbare computer gebruikt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Achteraf gemonteerde waterfontein geeft Brawndo af: het heeft waar planten naar verlangen

Toen de waterfontein in hun hackerruimte het begaf, waren Dave en Craig niet tevreden om het gewoon te repareren - ze hebben het geüpgraded om Brawndo: The Thirst Mutilator af te geven.

Hoe u eenvoudig zoekplug-ins kunt maken en elke zoekmachine aan uw browser kunt toevoegen

Webbrowsers bevatten vooraf gedefinieerde lijsten met zoekmachines, maar u kunt eenvoudig uw eigen favorieten toevoegen. Zelfs zoekmachines die geen zoekplug-ins aanbieden, kunnen met een paar trucjes worden toegevoegd, of u nu Firefox, Google Chrome of Internet Explorer gebruikt.

Vraag de lezers: hoe herstel je je verloren technische uitrusting?

Of je het nu met handboeien om je pols houdt om te voorkomen dat je het kwijtraakt, je telefoonnummer erop etst of het laadt met volgsoftware, we willen graag weten hoe je ervoor zorgt dat je verloren uitrusting de weg terug naar jou vindt. .