Geek Trivia: wie bedacht de term meme?

Ray Bradbury Richard Dawkins Steve Wozniak James Cameron

geek-trivia-wie-de-term-meme-foto heeft bedacht 2
Antwoord: Richard Dawkins

Een meme is een idee, gedrag of stijl die zich binnen een cultuur van persoon tot persoon verspreidt. De term werd voor het eerst bedacht door Richard Dawkins in zijn boek The Selfish Gene uit 1976 als een verkorte vorm van het Griekse woord mimeme. Memes, volgens de studie van memetica, delen evolutionaire eigenschappen met het biologische proces van evolutie, waaronder mutatie, variatie, competitie en overerving.Hoewel de memetische theorie op alles is toegepast, van het onderzoek naar racisme tot architectuur, zullen de meeste moderne lezers het meest bekend zijn met de lichtere kant van memes: de replicatie van domme grappen en afbeeldingen op internet via discussieforums en sites voor het delen van inhoud.

Meer verhalen

Geek Trivia: Welke film wil George Lucas met een voorhamer inslaan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

1DollarScan digitaliseert uw oude boeken en tijdschriften voor u

Het is frustrerend als uitgevers geen digitale versies van hun boeken aanbieden; 1DollarScans maakt het gemakkelijk om boeken, tijdschriften en handleidingen te digitaliseren voor gebruik op digitale apparaten.

Twee manieren om de kerstman te volgen deze kerstavond

Als je opgewonden kleintjes in huis hebt en je wilt de Kerstman in de gaten houden terwijl hij deze kerstavond zijn wereldwijde rondes maakt, dan zullen deze twee handige Santa Trackers je helpen om een ​​beetje extra kerstopwinding op te wekken.

De back-uptools van Windows 7 gebruiken in Windows 8

Windows 8 heeft een nieuw back-upsysteem voor bestandsgeschiedenis dat de back-uptools van Windows 7 vervangt. Windows 8 bevat echter nog steeds de back-uptools van Windows 7. Ze zijn met name handig voor het maken van back-ups van volledige systeemimages.

Bestanden verwijderen die ouder zijn dan X dagen op Windows

We hebben je al laten zien hoe flexibel de Linux-shell kan zijn, maar dat wil niet zeggen dat Windows verder achterloopt. Hier zijn twee technieken die u kunt gebruiken, afhankelijk van uw shell-voorkeur, cmd of PowerShell.

Week in Geek: Google Chrome 25 (Dev Channel) blokkeert stille, heimelijke extensie-installaties

De WIG-editie van deze week staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Mozilla Firefox 20 zal de laadtijden van pagina's versnellen, een Apache-plug-in verandert legitieme sites in bankaanvalplatforms, spyware op huur-pc's legde de meest intieme momenten van gebruikers vast, en meer.

Geek Trivia: welke populaire app voor het branden van cd's is een historische woordspeling?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste gratis woordenboek- en thesaurusprogramma's en websites

Ben je een schrijver? Of een woordgek? Als u iets schrijft of woordspelletjes speelt, kunnen woordenboeken, thesaurussen en andere referentiehulpmiddelen van pas komen. We hebben een aantal handige offline en online tools gevonden voor het opzoeken van woorden, het vinden van synoniemen of het bouwen van woorden in Scrabble.

Vrijdagpret: Snowball Siege

In het spel met kerstthema van deze week kun je je vaardigheden om sneeuwballen te gooien testen terwijl je werkt om de kerstman te helpen alle verloren kerstcadeautjes te verzamelen. Kun jij slagen in je missie om Kerstmis te redden of wordt de vakantie voor iedereen verpest?

Hoe te migreren van Windows Live Mesh naar SkyDrive

Windows Live Mesh wordt op 13 februari 2013 afgesloten. Als u nog steeds afhankelijk bent van Windows Live Mesh, moet u binnenkort op zoek naar alternatieven. Vergeet niet om uw bestanden ook vóór de deadline te downloaden!