Geek Trivia: wie verscheen op de grootste coupure van de Amerikaanse valuta?

Herbert Hoover Woodrow Wilson John F. Kennedy William Howard Taft

geek-trivia-wie-verscheen-op-de-grootste-denominatie-van-ons-valuta foto 2

Antwoord: Woodrow WilsonHoewel ze nu alleen bestaan ​​als curiositeiten die zijn opgeslagen in musea en de kluizen van verzamelaars, was er op een bepaald moment in de Amerikaanse geschiedenis een gedrukte rekening ter waarde van $ 100.000. De rekeningen hadden het knappe gezicht van de voormalige Amerikaanse president Woodrow Wilson en werden niet gedrukt als gevolg van op hol geslagen inflatie, maar om te dienen als certificaten die werden uitgewisseld tussen locaties van de Federal Reserve.

Andere biljetten met grote coupures die niet langer in omloop zijn (of worden gebruikt tussen Reserve-locaties) zijn het biljet van $ 500 (met William McKinley, 25e president van de VS), het biljet van $ 1.000 (met daarop Grover Cleveland, 22e en 24e president van de VS), het biljet van $ 5.000 ( met James Madison, de 4e president van de VS), en het biljet van $ 10.000 (met Salmon P. Chase, de zesde opperrechter van de VS).

Afbeelding met dank aan het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Meer verhalen

Hoe u van taak kunt wisselen op het startscherm in Windows 8.1

Het Start- of Modern-scherm heeft geen taakbalk, dus als u moderne apps uitvoert, kunt u niet meer zien welke apps actief zijn. Er zijn een paar manieren om te controleren welke moderne apps actief zijn en om te schakelen tussen alle actieve apps.

Dual Boot Windows en SteamOS

Valve's SteamOS is een besturingssysteem voor gaming in de woonkamer op basis van desktop Linux. Het is momenteel in bèta, maar je kunt het zelf op bijna elke computer installeren dankzij Ye Olde SteamOSe, een wijziging van het SteamOS-installatieprogramma.

Geek Trivia: wat gebruiken dolfijnen als een recreatieve drug?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de startknop in Windows 8.1 te verbergen (waarom? We weten het niet)

Windows 8 heeft berucht de Start-knop verwijderd, en toen bracht Windows 8.1 die knop terug - maar misschien ben jij het soort persoon dat eraan gewend raakte dat het weg was. Dus nu kun je het weer verwijderen.

Hoe het computerpictogram op het Windows 8.1-bureaublad weer te geven?

Het computerpictogram dat u gewend bent in Windows 7, Vista en XP is nu niet beschikbaar op het bureaublad in Windows 8.1. Helemaal weg is het echter niet. Er is een gemakkelijke manier om het terug te brengen.

De AORUS X7-gaminglaptop heeft dubbele GPU's, is minder dan een inch dik

We hadden geen idee dat een bedrijf zoveel kracht in een echt slanke laptop kon stoppen, maar ze zijn erin geslaagd - met dubbele NVIDIA GTX 765M grafische kaarten, niet minder. 17,3-inch scherm, Intel Core i7, tot 32 GB RAM en dubbele SSD-schijven in een verpakking van 0,9 inch dik. We vermoeden dat de batterij dat niet doet

Yahoo lanceert Slick News Digest-app voor iPhone

Het is een tijdje geleden dat we onder de indruk waren van alles wat Yahoo te bieden heeft, maar ze maken de laatste tijd zeker een comeback. De Yahoo Weather-app is mooi en functioneel, en vandaag hebben ze op CES een zeer interessante en visueel indrukwekkende News Digest-app voor iPhone aangekondigd.

Is het echt nodig om nu 'www' toe te voegen aan website-URL's in moderne browsers?

Wanneer we een website bezoeken met onze favoriete browser, typen we meestal gewoon het basisgedeelte van de URL in en 'komen' we zonder problemen op de gewenste locatie aan. Maar hebben we nu een punt bereikt waarop we 'www' kunnen weglaten uit de URL's voor alle websites, of is het nog steeds nodig om het toe te voegen?

Toshiba lanceert 13-inch Intel Haswell Chromebook voor $ 279

Toshiba kondigde gisteren hun eerste Chromebook aan op CES, en het is de eerste met een 13,3-inch scherm, geprijsd onder de 300 dollar. Haswell-processor en negen uur batterijduur maken het een interessante keuze.

Geek Trivia: Welke videogame werd omgezet in een film en vervolgens weer in een videogame?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!