Geek Trivia: In computers is slappe ruimte een bijproduct van wat?

Slechte geheugentoewijzing Degradatie van de harde schijf Onderbenutting van de grootte van clusters van optische media geek-trivia-in-computers--en-8220;slack-space-en-8221;-is-een-bij-product-van-wat foto 2

Antwoord: ClustergrootteOm de overhead van gegevensbeheer te verminderen, gebruiken veel bestandssystemen een op clusters gebaseerde benadering waarbij gegevens worden gegroepeerd in brokken van 512 bytes tot 64 kilobytes of meer.

In installaties waar de gemiddelde bestandsgrootte erg klein is (bijvoorbeeld een computersysteem dat honderdduizenden bestanden van 4 kilobyte opslaat) en de clustergrootte erg groot is ingesteld (bijvoorbeeld 64 kilobytes), wordt een grote hoeveelheid ruimte verspild als de kleinste hoeveelheid ruimte die kan worden toegewezen (64 kilobytes) is radicaal groter dan de grootte van de meeste bestanden op het systeem (4 kilobytes). De ruimte die in elk cluster wordt verspild door het verschil tussen de bestandsgrootte en de clustergrootte, wordt slappe ruimte genoemd.

Meer verhalen

Automatisch build-back-ups maken in Visual Studio

Als je een eenmansontwikkelingsteam bent, heb je waarschijnlijk niet echt de behoefte aan een volledig versiebeheersysteem, maar het maken van broncodeback-ups voor elke uitgebrachte versie is ongetwijfeld belangrijk.

Draaien computerfans altijd op 100%, tenzij anders aangegeven?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.

Geek Trivia: wat deed de eerste automaat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Gebruik deze tijdelijke oplossingen om problemen met ontbrekende functies in Opera 15 op te lossen

Vorige week bracht Opera de eerste stabiele versie van hun vernieuwde browser uit, maar veel mensen waren niet blij dat sommige van hun favoriete functies nog steeds ontbraken. In een poging om de kloof te overbruggen totdat nieuwere releases deze problemen kunnen verhelpen, heeft Opera deze verzameling fixes uitgebracht

Hoe u de hostnaam van uw Raspberry Pi (of een ander Linux-apparaat) kunt wijzigen

De standaard hostnaam voor de Raspberry Pi is, creatief genoeg, raspberrypi. Wat als u een andere hostnaam wilt of hostnaamconflicten op uw lokale netwerk wilt voorkomen? Lees verder terwijl we u laten zien hoe u snel de hostnaam van een op Linux gebaseerd apparaat kunt wijzigen.

Het startscherm van Office 2013 uitschakelen

Wanneer u een Office 2013-programma opent, wordt automatisch een startscherm weergegeven met de verschillende beschikbare sjablonen en een lijst met recent geopende documenten in de linkerkolom. Als je dit scherm vervelend vindt en er liever aan voorbij gaat, is het eenvoudig uit te schakelen.

Pin-aanmelding inschakelen voor domeingebruikers op Windows 8

Domeingebruikers mogen standaard niet inloggen met een pincode. Met een klein beetje GPO kunnen we dat echter veranderen.

Geek Trivia: welk populair huisdier was het resultaat van op vervuiling gerichte experimenten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw workflow kunt automatiseren in Adobe Photoshop

Adobe Photoshop is niet alleen een krachtige hands-on tool voor het bewerken van afbeeldingen, het is ook een zeer krachtige hands-off tool voor het bewerken van afbeeldingen. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u repetitieve en routinematige taken kunt automatiseren, zodat u uw tijd creatiever kunt besteden, in plaats van bij te snijden, te corrigeren en anderszins te klikken.

Hoe Windows 8.1 te optimaliseren voor een desktop-pc

Als je iets over Windows 8.1 hebt gehoord, heb je waarschijnlijk gehoord dat Microsoft de Start-knop terugbrengt. Windows 8.1 bevat veel functies die bij Windows 8 hadden moeten zijn inbegrepen, en het kan veel minder ongemakkelijk aanvoelen op een desktop-pc.