Geek Trivia: Blikjes Diet Soda Float en Regular Soda Sink vanwege verschillen in?

Kan onder druk zetten Zoetstof Type Carbonatatieniveaus Temperatuurstabiliteit geek-trivia-blikjes-diet-frisdrank-float-en-gewone-frisdrank-gootsteen-vanwege-verschillen-in foto 2

Antwoord: Soort zoetstofAls het gaat om drijven op water, is lage dichtheid de naam van het spel. Rotsen hebben een hoge dichtheid en zinken, het schuim in reddingsvesten heeft een lage dichtheid en het drijft. Hoewel dat niet echt een opzichtig experiment zou zijn (omdat niemand zou verwachten dat het reddingsvest zou zinken en de rots zou blijven drijven), kun je een behoorlijk handig dichtheidsexperiment uitvoeren met twee blikjes frisdrank.

Om ons kleine experiment uit te voeren, heb je een blikje gewone frisdrank van elk merk nodig en een equivalent blikje van de dieetversie, bijvoorbeeld Coca-Cola en cola light. Plaats beide blikjes in een emmer met kraanwater. De cola light zal boven drijven en de cola zal naar de bodem zinken. Maar waarom?

Frisdrankblikjes zijn gevuld met water, koolzuur, zoetstof en zeer kleine hoeveelheden andere dingen zoals kleurstoffen en smaakstoffen. In het geval van gewone frisdrank is de zoetstof suiker en ze doen er veel van in een blikje. In een gemiddeld blikje frisdrank zit ongeveer 40 gram suiker opgelost. Deze enorme hoeveelheid suiker doet de dichtheid van de inhoud van het blikje stijgen tot iets meer dan 1 gram per kubieke centimeter (de dichtheid van gewoon water) en het blikje zinkt naar de bodem. Light frisdranken gebruiken echter kunstmatige zoetstoffen die honderden keren zoeter zijn dan suiker. Omdat er nauwelijks aspartaam ​​(of het equivalent) voor nodig is om een ​​blikje cola zoet te laten smaken, verandert de toevoeging van de zoetstof vrijwel niets aan de dichtheid van de vloeistof in het blikje. De light-cola plus de carbonatatie heeft dan een lagere dichtheid dan water en het drijft.

Afbeelding met dank aan het natuurkundedemonstratielab van de Universiteit van Pennsylvannia/Richarch Mitchell.

Meer verhalen

Voorinstellingen van de Nest Thermostat toevoegen aan het startscherm van je telefoon

Een groot kenmerk van de Nest Thermostat is de mogelijkheid om de temperatuur automatisch voor je aan te passen door je patronen in de loop van de tijd te leren. Maar als je liever volledige handmatige controle over de Nest hebt, kun je als volgt een aantal snelle en gemakkelijke temperatuurvoorinstellingen toevoegen aan het startscherm van je telefoon.

Geek Trivia: zijn de richels aan de randen van veel Amerikaanse munten bedoeld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Je Sonos bedienen met je Apple Watch

Hoewel we onze Sonos-speler leuk vinden vanwege zijn uitstekende functionaliteit en bruikbaarheid op een overvloed aan apparaten, ontbreekt helaas een officiële Apple Watch-app, die de zaken echt zou afronden.

Hoe u uw Android TV kunt terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Er komt een moment in het leven van elke gebruiker dat ze iets moeten terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Misschien gedraagt ​​het apparaat zich wankel en heeft het een nieuwe start nodig, raak je het kwijt of wil je om een ​​andere reden een schone lei. Het goede nieuws is dat het ongelooflijk eenvoudig is om de fabrieksinstellingen te herstellen

Hoe u handmatig alleen het actieve werkblad in Excel kunt berekenen

Als u grote werkmappen hebt met veel formules op de werkbladen, kan het herberekenen van de werkmappen lang duren. Standaard berekent Excel automatisch alle geopende werkmappen opnieuw wanneer u waarden in de werkbladen wijzigt. U kunt er echter voor kiezen om alleen het huidige werkblad handmatig opnieuw te berekenen.

Hoe .deb-pakketten te installeren zonder Ubuntu-software in Ubuntu 16.04

Ubuntu 16.04 is de eerste versie die de nieuwe vervangende software-app GNOME Software bevat, en er is al een opvallende bug. Momenteel is het in Ubuntu 16.04 niet mogelijk om applicaties van derden te installeren met behulp van de Software-app.

Toegang krijgen tot de veldtestmodus van uw iPhone (en uw echte signaalsterkte zien)

De iPhone heeft een verborgen veldtestmodus die allerlei technische details toont over signaalsterkte, zendmasten en meer. Het meeste is niet erg handig voor de gemiddelde persoon, maar je kunt het je de werkelijke signaalsterkte van je telefoon laten zien in plaats van hoeveel balken je krijgt. En

Documenten en PDF's met een wachtwoord beveiligen met Microsoft Office

Met Microsoft Office kunt u uw Office-documenten en PDF-bestanden versleutelen, zodat niemand het bestand zelfs maar kan bekijken, tenzij ze het wachtwoord hebben. Moderne versies van Office gebruiken veilige codering waarop u kunt vertrouwen, ervan uitgaande dat u een sterk wachtwoord instelt.

Hoe u uw Philips Hue-lampen instelt met de nieuwe Hue-app

Philips Hue is een echt cool verlichtingssysteem met Wi-Fi waarmee je je lichten rechtstreeks vanaf je smartphone (of vanaf andere smarthome-controlerende apparaten, zoals de Amazon Echo) kunt in- en uitschakelen. Het is een van de eerste stappen om van je huis een smarthome van de toekomst te maken. Hier leest u hoe u

Plex instellen (en films bekijken op elk apparaat)

Plex Media Server is een gebruiksvriendelijke manier om al je films, shows en andere media op één plek op te slaan en toegankelijk te maken vanaf elk apparaat, of je nu thuis of onderweg bent. Als u op zoek bent naar een hoofdpijnvrije manier om uw films overal te bekijken, dan is dit het wel.